Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Lutego 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,391...007-02-13-02-06 Ja się piszę, zrobie sobie coś takiego. Kto już ma, ile kosztowało?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joniec Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Jasne, że to dobry pomysł ale czy nie lepiej mieć na sobie nieśmiertelnik z danymi między innymi i z grupa krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 zy nie lepiej mieć na sobie nieśmiertelnik z danymi między innymi i z grupa krwi.nie, bo i tak grupy krwi Ci z niego nie odczytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,391...007-02-13-02-06 Ja się piszę, zrobie sobie coś takiego. Kto już ma, ile kosztowało?pzdr z tego co wiem stacja krwiodawstwa w Lodzi od dawna wydaje cos takiego nieodplatnie honorowym krwiodawca, chyba tez przy 3 oddaniu krwi. Taki "program lojalnosciowy" maja :biggrin: Edytowane 13 Lutego 2007 przez etita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ever Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Jakis czas temu wyrobilem sobie taka wlasnie Krewkarte - w naszym wypadku (Bialystok) kosztowala 7 zl dla honorowych dawcow krwi w stacji krwiodawstwa oraz ok 50 zl w przychodni. Wydaje mi sie tez, ze lekarze nie przetocza krwi bez badan u kogos kto ma jedynie niesmiertelnik z grupa krwi... ale to moje domysly, chociaz logiczne w sumie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Nieśmiertelniki z nazwiskiem, imieniem, imieniem ojca i grupą krwi wydawano dodatkowo do standardowego nieśmiertelnika wyjeżdżającym na misje wojskowe. Mam taki i muszę powiedzieć, że znakomicie spełnia swoją rolę. W razie czego nie trzeba przewracać rannego, grzebać mu po kieszeniach, tylko wyjąć blachę zawieszoną na szyi i od razu wszystko wiadomo. Polecam każdemu posiadanie takiego przy sobie :) Widziałem jeszcze taki, zamówiony przez motocyklistę prywatnie, gdzie wygrawerował oprócz grupy krwi i swojego adresu, nazwę leku, jaki wozi w kieszeni i prosi, że gdyby coś, to żeby mu włożyć do ust /chyba zawałowiec z gliceryną/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Ta tzw. krewkarta wydawana jest bezpłatnie. Bynajmniej u mnie, po oddaniu krwi idzie się do pracowni serologicznej i w 15 min. robią. Elegancko z nadrukami;). Taki kawałek plastiku(wymiary identyko jak dowód), imię, nazwisko, data urodzenia, grupa krwi, pesel itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 dzisiaj już o tym w radiu afrera trąbilidla mnie jak chory pomysłile w końcu bym musiał tych kart w porfelu nosić?informacja na temat grupy krwi powinna być w dowodzie osobistym Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 W sumie też prawda. Krewkarta od dowodu różni się tylko tym że w dowodzie nie ma grupy krwi, a w krewkarcie wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) dzisiaj już o tym w radiu afrera trąbilidla mnie jak chory pomysłile w końcu bym musiał tych kart w porfelu nosić?informacja na temat grupy krwi powinna być w dowodzie osobistym Lepiej niech obywatel kupi dwie karty, najlepiej dziesięć: jedna od wzrostu, druga od koloru oczu, na trzeciej zdjęcie, na następnych: grupa krwi, data urodzenia, miejsce zamieszkania...Nonsens, powinno to być razem w dowodzie osobitym bo jest to informacja o wiele bardziej przydatna niż wzrost..., który bylejaki mozna sobie wpisać i nikt tego nie sprawdza. Debilizm. Chociaż z drugiej strony - jeden raz oddasz krew to dostajesz taką kartę gratis. Chociaż z innej strony komu ona jest potrzebna... kowalskiemu zza roku najbardziej. Edytowane 13 Lutego 2007 przez tmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,391...007-02-13-02-06 Ja się piszę, zrobie sobie coś takiego. Kto już ma, ile kosztowało?pzdr ale zmartwie cie bo jak dla mnie to jest wyciaganie kasy dlatego ze w razie wypadku nikt nie patrzy na takie rzeczy tylko oznaczaja twoja grupe krwi i dzialaja dalej wiec w sumie taka karta nie bardzo pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Lepiej niech obywatel kupi dwie karty, najlepiej dziesięć: jedna od wzrostu, druga od koloru oczu, na trzeciej zdjęcie, na następnych: grupa krwi, data urodzenia, miejsce zamieszkania...Nonsens, powinno to być razem w dowodzie osobitym bo jest to informacja o wiele bardziej przydatna niż wzrost..., który bylejaki mozna sobie wpisać i nikt tego nie sprawdza. Debilizm. Chociaż z drugiej strony - jeden raz oddasz krew to dostajesz taką kartę gratis. Chociaż z innej strony komu ona jest potrzebna... kowalskiemu zza roku najbardziej. Przecież nikt nikogo nie zmusza do jej zakupu (w przeciwieństwie do wyrobienia dowodu ;) ), więc jak komuś przeszkadza cena, czy też inne rzeczy niech nie wyrabia tej karty i po krzyku :) Pozdro! :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Tylko ciekawe dlaczego w pewnych miastach jest ona płatna, a w innych za darmochę. Może tylko dla honorowych dawców krwi jest za free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Nieśmiertelniki dawane żołnierzą na wyjeżdzającym na wojne były wyrabiane przez wojsko. Każdy żołnierz ma jakies papiery tam [ w tym grupe krwi ] i na tej podstawie robiono mu nieśmiertelnik ... Lekarz wtedy mógł działać bo wiedział ze to nie jest podróbka i wyrobione zostało to przez wojsko. W dobie dzisiejszej techniki nieśmiertelnik może mieć każdy, więc wątpie żeby ratownik medyczny na takie gówno spojrzał :) Nieśmiertelniki dawane żołnierzą na wyjeżdzającym na wojne były wyrabiane przez wojsko. Każdy żołnierz ma jakies papiery tam [ w tym grupe krwi ] i na tej podstawie robiono mu nieśmiertelnik ... Lekarz wtedy mógł działać bo wiedział ze to nie jest podróbka i wyrobione zostało to przez wojsko. W dobie dzisiejszej techniki nieśmiertelnik może mieć każdy, więc wątpie żeby ratownik medyczny na takie gówno spojrzał ;) Nieśmiertelniki dawane żołnierzą na wyjeżdzającym na wojne były wyrabiane przez wojsko. Każdy żołnierz ma jakies papiery tam [ w tym grupe krwi ] i na tej podstawie robiono mu nieśmiertelnik ... Lekarz wtedy mógł działać bo wiedział ze to nie jest podróbka i wyrobione zostało to przez wojsko. W dobie dzisiejszej techniki nieśmiertelnik może mieć każdy, więc wątpie żeby ratownik medyczny na takie gówno spojrzał :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Tylko ciekawe dlaczego w pewnych miastach jest ona płatna, a w innych za darmochę. Może tylko dla honorowych dawców krwi jest za free? Generalnie tak właśnie jest, coś za coś :icon_mrgreen: Drodzy panowie !, jedynymi uznawanymi dokumentami, na podstawie których lekarz może stwierdzić grupę krwi do przetoczenia jest albo stary dowód osobisty z wpisem, albo legitymacja HDK albo właśnie Krewkarta i to o ściśle określonym wzorze.żadne nieśmiertelniki, tatuaże, naklejki na kaskach itp itd nie są uznawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi