Limo Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Witam,Potrzebuje szybkiej porady. Za kilka dni konczy mi sie ubezpieczenie w PZU i nie wiem czy przedluzac czy przejsc do Warty. W Warcie to bedzie okolo 70 zeta, a w PZU 90-100. Roznica niewielka ale nie wiem jak to wyglada w przypadku wyplaty odszkodowan, bezproblemowosci, itp w obydwu firmach. Jesli w PZU jest lepiej to moge doplac te trzy dychy. Ktos ma jaies sugestie, doswiadczenia? Tylko na temat prosze :buttrock:. Mam malo czasu. Z gory dzieki :icon_biggrin: PozdroEmil Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Jak znam życie (sądząc po kwotach) chodzi o OC.Więc co Cię interesują wypłaty odszkodowań skoro i tak nie Ty będziesz z nich korzystał w razie czego? Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 A jak bede mial wypadek nie z mojej winy to nie nalezy mi sie zadna kasa? Prosilem na temat! Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 z tego co mi sie wydaje , to aby zmienic ubezpieczyciela OC trzeba to zrobic miesiac przed koncem umowy ,czy sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Z tego co sie ojciec dowiadywal, wystarczy dzien przed Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Z tego co sie ojciec dowiadywal, wystarczy dzien przed Wystarczy dzień przed. Co to za różnica w jakiej firmie masz?, skoro i tak będzie wypłacane z OC sprawcy kolizji?. PZU takie święte nie jest. Polecam HDI lub compense. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 A jak bede mial wypadek nie z mojej winy to nie nalezy mi sie zadna kasa? Prosilem na tematStary, kurna co za różnica? Jak będziesz miał wypadek nie z Twojej winy to należy Ci się kasa ale co ma do tego twoja polisa? Tmi, o ile wiem to stawki OC na motocykle w HDI są kosmicznie wysokie. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Stary, kurna co za różnica? Jak będziesz miał wypadek nie z Twojej winy to należy Ci się kasa ale co ma do tego twoja polisa?No teoretycznie nie ma zadnej roznicy ale chcialem sie dowiedziec czy sa moze jakies przeciwskazania co do jednej z tych firm, o ktorych byc moze nie wiem. Nie zaszkodzi sie spytac. Slyszalem ze PZU jest najlepsze jesli chodzi o ubezpieczenie motocykla ale jesli Warta nie odstaje to po co przeplacac :icon_evil:. Ale z drugiej strony jakbym mial wypadek i robiliby problemy z wyplaceniem kasy to plulbym sobie potem w brode ze pozalowalem 30 zl. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joniec Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Jeśli będziesz miał kolizję nie z twojej winy odszkodowanie nie idzie z twojego oc tylko z oc sprawcy. Tak naprawde oc można mieć gdziekolwiek bo niemasz z tego żadnych korzyści. Natomiast jeśli chodzi o AC NW i jeszcze inne rodzaje to proponuję PZU wg mnie jest to bardzo dobra ubezpieczalnia. Jeśli ci chodzi o kasę to dowiedz się w jeszcze innych firmach typu link4 samopomoc tuw i jeszcze jakieś tam inne ubezpieczalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Ale z drugiej strony jakbym mial wypadek i robiliby problemy z wyplaceniem kasy to plulbym sobie potem w brode ze pozalowalem 30 zl. to z Ciebie miłosierny samarytanin jest niezły :wink: będziesz miał wypadek to o swoją dupę się martw a nie o kogoś z drugiej strony dziwi mnie fakt, że w warcie możesz mieć taniej niż w pzu (myślałem że stawka podstawowa w pzu jest niższa niż w warcie) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Link4 ma wyższe stawki niż PZU. Jestem zainteresowany wypowiedzeniem umowy - proszę o potwierdzenie (bądź zaprzeczenie), że wystarczy wypowiedzieć umowę dzień przed terminem jej wznowienia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 5 Lutego 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Właśnie, chyba jednak nie. Właśnie przerejetrowywałem auto, ubezpieczone było w Hestii, musiałem wypowiedzieć pisemnie umowę 30 dni przed jej wygaśnięciem. I tak mi przysłali kontynuację, musiałem reklamować, że nie chcę tej polisy i kolejny raz mi powiedzieli, że takie wypowiedzenia to trzeba robić minimum 30 dni przed datą odnowienia...pzdr A co do OC, ostatnio ubezpieczałem rzeczone auto i wiadomo, z OC jest tak, że im taniej tym lepiej, to nie AC. Więc poszedłem do takiej firmy Centrum Ubezpieczeń Komunikacyjnych. Facet wklikał co trzeba do kompa i wydrukował kilkanaście ofert OC! Po prostu rewelacja - i tym samym zamiast płacić 900 zł w PZU zapłaciłem 500 w PTU - OC za cały rok od dwulitrowego auta w cholernie droigim Poznaniu (mam 60% zniżek). Inaczej mówiąc - warto pytać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) ja poprzedni motor mialem ubezpieczony w Warcie... wszyscy znajomi mowili, ze w PZU jest o wiele taniej... zmienilem wiec Warte na PZU i wydaje mi sie ze dobrze zrobilem... patrzac na ubezpieczenie to w W. poza OC nic nie bylo... a w PZU jest przynajmnie NW... wiec PZU polecam... Edytowane 5 Lutego 2007 przez skoal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) to z Ciebie miłosierny samarytanin jest niezły :P będziesz miał wypadek to o swoją dupę się martw a nie o kogośNie zrozumiales mnie Konrad :banghead:. Mialem na mysli ewentualne problemy z wyplacaniem kasy dla mnie :lalag:. Ale samolub jestem. Jusza, ojciec pytal sie wczoraj przedstawiciela PZU i ten mu powiedzial ze wystarczy dzien wczesniej. Moze to zalezy od ubezpieczyciela. Najlepiej bedzie jak zadzwonisz do link4 i sie spytasz. Konrad i Skoal, no u mnie akurat bedzie taniej w Warcie. Moze dlatego ze juz od szesciu lat mam w Warcie ubezpieczonego simsona, ktorego jestem wspolwlascicielem. Jesli mowicie ze nie ma znaczenia to chyba przejde do Warty. Chyba ze... Skoal, to NW jest w pakiecie podstawowym? Nic nie trzeba doplacac? Edytowane 5 Lutego 2007 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Chyba ze... Skoal, to NW jest w pakiecie podstawowym? Nic nie trzeba doplacac?chyba doplacalem... za oc+nw place 150zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi