Filu Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 czy ktos zna moze przyczepke o nazwie EXCALIBUR ??a mianowicie poszukuje kogos kto jest w stanie zbudowac taka przyczepke albo tylko nadbudowke na zwykla przyczepe towarowa lub specjalistyczna motocyklowa. Współpracuje z kolegą, który zajmuje się produkcją przyczepem do motocykli. Ma standardowe modele, ale specjalizuje się też w zadaniach specjalnych, czyli robi przyczemy na specjalne zamówienie pod danego właściciela (np 2quady+2 motocykle) zabudowane i nie, pełna dowolnośc.Nie bardzo wiem o co ci chodzi, czy o przystosowanie zwykłej przyczepy do motocykli, czy o zbudowanie nowe towarowej z taka przeróbką? Jeśli już masz przyczepe, to jest to banalnie proste. Sam wykonałęm taką przeróbkę na przyczepie towarowej z burtami. Kupujesz rynne motocyklowa u producenta przyczep oraz pałącz do trzymania przedniego koła. Wiercisz 4 dziury i montujesz rynne, do tego pałąk i gotowe. Jeśli jednak interesuje CIę pierwsza oferta to odezwi się na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 sam sobtakie cos zrobilem z ojca kolega.. jeden plaskownik, 4 uchwyty na pasy, i rura wygieta na przednie kolo. lepiej sobie zrobic niz placic taka kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Wiem od znajomego, że w Koszalinie jest/była firma budująca przyczepy na motocykle.O ile wiem to były przyczepy jak z katalogu POLO excalibur, czyli zabudowane, zamknięte i robili je właśnie na rynek niemiecki.Jek się dowiem co to za firma to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom. Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Niezły patent jak ktoś nie ma miejsca w garażu. Nawet do auta wejdzie ;) http://www.bikelug.myzen.co.uk/http://cgi.ebay.co.uk/BIKELUG-T400-COLLAPS...1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 No przyczepka jest zajebista.Chyba trzeba bedzie zrobić kopię :clap: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Podoba mi się ta przyczepka! :flesje: Wygląda na niezbyt skomplikowaną, może uda się podróbka? Ciekawe czy wymaga rejestracji? Bo na fotach nie widzę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 A właśnie się rozglądam za małą przyczepką do przewozu moto... Może sobe podobną sklece... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Podoba mi się ta przyczepka! :biggrin: Wygląda na niezbyt skomplikowaną, może uda się podróbka? Ciekawe czy wymaga rejestracji? Bo na fotach nie widzę...? Z tego co wiem ,taka przyczepa kwalifikuje sie jako wózek i nie trzeba jej rejestrować.Tłumaczył mi ostatnio instruktor jak zdawałem prawko na A :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Z tego co wiem ,taka przyczepa kwalifikuje sie jako wózek i nie trzeba jej rejestrować.Tłumaczył mi ostatnio instruktor jak zdawałem prawko na A :banghead:ale w takim razie co jest wozkiem a co przyczepa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zbyt małe kółka na nasze drogi. Widziałem kiedyś na forum mały zaczep na hak, na który wstawiało sie przednie koło moto i montowało. Moto jechało tylnym kołem po ziemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Przy takiej przyczepce to trzeba stosować ograniczenia co do prędkości. Zbyt wąski rozstaw kół co do wysokości moto. Ta przyczepka moze być bardzo wywrotna na zakrętach. Tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam. Od jakiegoś czasu szukam dobrej i nieprzesadnie drogiej, tak do 4 kzl, przyczepy do przewozu motocykli /uprzedzam, że byłem w Erze i tam nie mieli :) Wymagania: - wystarczy jeśli wejdzie nawet jeden, max. dwa motocykle - łatwo będzie można załadować i rozładować sprzęty - solidne punkty mocowania ładunku Jakie macie doświadczenia z takimi lawetami? Jakie polecacie a jakie nie? Wiem, że można samemu sobie wystrugać przyczepę dopasowaną do indywidualnych potrzeb. Niestety nie mam na to czasu ani umiejętności. Naprawdę to dla mnie ważne, więc proszę o możliwie rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 rzeczowe wyniki wyszukiwania. może wystarczy poczytać? BTW zebrane informacje o przyczepkach były numer lub dwa temu w mv. chyba akurat mam ten nr, jak będziesz chciał to odezwij się na pw jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 rzeczowe wyniki wyszukiwania. może wystarczy poczytać? BTW zebrane informacje o przyczepkach były numer lub dwa temu w mv. chyba akurat mam ten nr, jak będziesz chciał to odezwij się na pw jsz No właśnie tego chciałem uniknąć. Czytałem wszystkie te posty i nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania. Dotyczą one głównie wypożyczania przyczep lub przyczepek motocyklowych (takich z jednym kołem). Jeden jedyny post, który jedynie trącał temat, był sprzed 7 lat. Zamiast więc pisania "może wystarczy poczytać", może by tak najpierw poczytać samemu :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Ja mam coś takiego. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=897354455 Używam do przewozu ruska, Kawy jeszcze nie miałem przyjemności i potrzeby. Parch wchodzi na styk. Zalety, to że jest i to jaka jest. Wady, tu więcej. Ch*wa elektryka. Producent dał kable o zbyt małym przekroju i przy sporadycznym użytkowaniu elektryka zwyczjnie nie działa. Ciut za krótkie najazdy i moto zawiesza się na brzuszku. Można wtedy poczepić przód skrzyni i ponieść ją przodem do góry ale wtedy sam jeden nie wjedziesz. Trzeba dokupić koło zapasowe i zameczek zaczepu. Trochę za "miękka" ale tak mają teraz wszystkie przyczepki, cienkie blachy, lekkie profile. Jak pisze że liczona na 500kg to załadujesz 500kg plus max 20% i koniec. Można dokupić extra; "rynienkę" na motocykl koło zapasowe trzecie kółko i jescze coś tam, coś tam. Edytowane 4 Lutego 2010 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi