Skocz do zawartości

K-750 Kupić czy nie kupić

radekk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No to wskakuj na stronę dzikuski . I pytaj na forum czy to czy tamto . I nie ma co się za bardzo kichać nad "ordżinalem" bo to już nie będzie zabawka w teren - bo szkoda . Może wersję zmodernizowaną która bez uszczerbku na brzydocie może być swobodnie krzyżowana z dnieprem .

Jakimś takim fajansem trąci.Skrzynia malowana i pare innych elementów jakąś olejnicą.Ogólnie błyszczy się jak psu jaja. Nie wiem,ale pierwsze wrażenie negatyw..... O tym patencie prądnicy nie wspomnę,ale szkło wymienić problem? Nawet głupi kranik źle zamontowany. A tak w ogóle jak oryginał to gdzie wózek zgubił? Kaśki były chyba z tego co pamiętam w zaprzęgu?

Nic na siłę. Poczekaj,zapoluj i napewno coś ustrzelisz fajnego. Tego sprzętu naprawdę jest jeszcze w pip. Zazwyczaj na Allegro ceny są brane z kosmosu,poprostu łapie się łosia. Bujnij się latem w Białostockie lub Zamość i wybierzesz sobie coś na bank. Zdala tylko od pewnego szmuglera z okolic Siedlc.... Nie granat? Zgadzasz się? :cool:

Słuchaj za tą kase co myślisz to zadzwon do Leszka Łyżwińskiego, on wykonuje naprawde całkiem to solidnie jak na polskie warunki:) Właściwie to taniej by wyszło kupić coś i samemu zrobić a jaka satysfakcja:)

A gdyby jednak trzymać sie tematów i realiów to za tą kasę Łyżwa zrobił by silnik , może skrzynie i może jeszcze koła. Z tego co pamiętam to radekk ma już z czego czerpać satysfakcje pomijając to że nie pisze jakiś banialuków to jeszcze bawi się Uaza .

Sprzętu jest jak pisze Jul bardzo dużo. Tyle że w stanie agonalnym i z oryginała to mają poza bakiem wyeksploatowane nie nadające się do niczego gaźniki :flesje: . Tak samo można powiedzieć że sahare też się jeszcze znajdzie cyt " tylko trzeba dobrze szukać" . Chcąc kupić k750 dobrze zrobione , w miarę rozsądku oryginalne i wstanie technicznym ( remont w kraju) ,trzeba się uzbroić w cierpliwość , kasę ( myślę że radekk dobrze oszacował sprawę) , podrążyć temat ( tu tez zdrowe podejście choćby nawet zdawanie pytań na forum) i wyzbyć się możliwie bardzo myślenia życzeniowego ( czyli np nie kierowanie tym jak motocykl jest pomalowany ). Tak dla zabawy podliczmy lampe :

Ile kosztuje licznik ,stacyjka , dwa kluczyki , pajączek ( zmieniacz świateł ) , kontrolka ( Granat :biggrin: ) , obsada bezpiecznika , wydmuszka z oprawką szkła , szkoło np w sklepie rolniczym żeby nie szaleć , gumek , linek , kabelków nie liczę . To tylko lama typowa dla K750 .Jeden z typowych dla niej elementów .

( oczywiście nie ma sensu pisać ile )

Edytowane przez prince

A gdyby jednak trzymać sie tematów i realiów to za tą kasę Łyżwa zrobił by silnik , może skrzynie i może jeszcze koła. Z tego co pamiętam to radekk ma już z czego czerpać satysfakcje pomijając to że nie pisze jakiś banialuków to jeszcze bawi się Uaza .

Sprzętu jest jak pisze Jul bardzo dużo. Tyle że w stanie agonalnym i z oryginała to mają poza bakiem wyeksploatowane nie nadające się do niczego gaźniki :) . Tak samo można powiedzieć że sahare też się jeszcze znajdzie cyt " tylko trzeba dobrze szukać" . Chcąc kupić k750 dobrze zrobione , w miarę rozsądku oryginalne i wstanie technicznym ( remont w kraju) ,trzeba się uzbroić w cierpliwość , kasę ( myślę że radekk dobrze oszacował sprawę) , podrążyć temat ( tu tez zdrowe podejście choćby nawet zdawanie pytań na forum) i wyzbyć się możliwie bardzo myślenia życzeniowego ( czyli np nie kierowanie tym jak motocykl jest pomalowany ). Tak dla zabawy podliczmy lampe :

Ile kosztuje licznik ,stacyjka , dwa kluczyki , pajączek ( zmieniacz świateł ) , kontrolka ( Granat :D ) , obsada bezpiecznika , wydmuszka z oprawką szkła , szkoło np w sklepie rolniczym żeby nie szaleć , gumek , linek , kabelków nie liczę . To tylko lama typowa dla K750 .Jeden z typowych dla niej elementów .

( oczywiście nie ma sensu pisać ile )

Satysfakcję mam już z robienia UAZa...Na razie 44 godziny grzebania (po 2-3 godziny dziennie), prawie wyczyszczona i gotowa do malowania podkładem rama i wyczyszczone konto (tylko w tym miesiącu na elementy podłogi, progi, podkład i podłużnice wydałem jakieś 2 300, zakupu rzeczy poniżej 50 zł nie liczę...) Od miesiąca proszę się znajomego o pospawanie, auto stoiw garazu bez jednej ściany i pi*dzi niemiłosiernie... Dwa razy miałem odwiedziny na pogotowiu bo coś przebiłało mi gogle i wpadało do oka (ciągle tego samego :D )... Bedę się grzebał z tym jeszcze z 2 miesiące i dlatego nie chciałbym powtarzać takiej zabawy z motocyklem...Nie w tym roku...Owszem lubię sobie grzebnąć , ale świadomość, że "złom" stoi już 3 miesiące i będzie stał następne 2 dobija...

Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość...Ciężko będzie :icon_mrgreen:

bluźnisz granat,bluźnisz.... za te słowa kara Cie nie ominie..... Dostaniesz odrzutniki,pompa Ci siądzie.... :)

Satysfakcję mam już z robienia UAZa...Na razie 44 godziny grzebania (po 2-3 godziny dziennie), prawie wyczyszczona i gotowa do malowania podkładem rama i wyczyszczone konto (tylko w tym miesiącu na elementy podłogi, progi, podkład i podłużnice wydałem jakieś 2 300, zakupu rzeczy poniżej 50 zł nie liczę...) Od miesiąca proszę się znajomego o pospawanie, auto stoiw garazu bez jednej ściany i pi*dzi niemiłosiernie... Dwa razy miałem odwiedziny na pogotowiu bo coś przebiłało mi gogle i wpadało do oka (ciągle tego samego :) )... Bedę się grzebał z tym jeszcze z 2 miesiące i dlatego nie chciałbym powtarzać takiej zabawy z motocyklem...Nie w tym roku...Owszem lubię sobie grzebnąć , ale świadomość, że "złom" stoi już 3 miesiące i będzie stał następne 2 dobija...

Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość...Ciężko będzie :buttrock:

radekk od "obrażeniach w boju" chwalimy się w "ratowanie zabytków bolesnym czasem bywa.." :)

Hihihi, mam juz simsona sr2 :smile: a se wymysliłem pragmatycznie ze do szpanu mam ruska a do jezdzenia japonie:-)a uaza znam jak zły szelag, silnik trzeba zdrowo podrasowac zeby porzadnie chodził, ten rozrusznik co jeczy za pradem i lichy skrynt, co prawda mosty ma wytrzymałe i reduktor mniami, ale susuka mozna naprawe lepsze numery wykrecac:-)i mniej pali:P

Prince-dziekuje za uznanie:P

OT:

Zdecydowałem, że napiszę to tutaj, bo rozchodzi się o kwestię "kupić czy nie kupić";

Sprawa dotyczy pytania "kupić nowy wał do Kaśki czy nie kupić"?

Otóż z takim dylematem borykał się jeden gość, któremu mój kolega składa silnik. Pomimo tego, co doradzał mu kolega (wysłanie wału do regeneracji) zdecydował się na zakup nowego. Przyszła paczka, wał "ładnie się prezentował", cały opaćkany konserwacją.

Po założeniu go do silnika okazało się, że tylny czop nie dość, że jest krzywy (bicie "sakramenckie"), to jeszcze o 3mm (!) za krótki - przez co koło zamachowe wcale nie miało zamiaru trzymać się na swoim miejscu....

Także koleś nie dość, że zapłacił za "nówke", to jeszcze czeka go naprawa.........