prince Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Chyba bedziesz musial kupic kaske od Wild, ktora w miedzyczasie podda ja renowacji :).Nie ma ruska do sprzedania, ktory nie wymaga renowacji. Adam M.Brawa dla tego pana. W stu procetach. Zapomnij o k750 do 5000zł w którym na dzieńdobry nie zrobisz kapitalki. Nie silnika -wszystkiego . Całkiem wszystkiego . albo będziesz jechał i nasłuchiwał i oglądał sie za siebie czy wszystko nadal podąża z Tobą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Chyba bedziesz musial kupic kaske od Wild, ktora w miedzyczasie podda ja renowacji smile.gif.Nie ma ruska do sprzedania, ktory nie wymaga renowacji. ani mysle.. :) z motocyklami jest jak z autami- ktos sprzedaje pojazd bo w wiekszosci wymaga juz remontu.. Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 W takim razie co radzicie? Ile pieniędzy powinienem przeznaczyć na sprawną maszynę? A w przypadku kupna jeżdżącego egzemplarza ze zdrowymi blachami ile mniej więcej musiałbym dać za doprowadzenie elementów mechanicznych do stanu bardzo dobrego w profesjonalnym warsztacie. Chodzi mi o przybliżone koszty bo wiadomo że dokładnie tego okreslić się nie da. Powiedzmy minimalna i maksymalna kwota jaką musiałbym przeznaczyć na zrobienie kaski...Dlatego o to pytam, żeby nie stać się kolejnym uzytkownikiem, którego nie będzie stać na doprowadzenie maotocykla do perfekcji, a będzie rozpisywał na róznych forach jaka to zła konstrukcja itp.Aha i z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem i proszę o cierpliwość w stosunku do pytań, które na pewno wydają się wam banalne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja rówież planuja na wakacje kupno rukiego sprzeta. Tylko że ja mam już sprecyzowane plany co do motoru jaki chcem. Oczwiscie tym motorem jest Mka żaden inny. W garażu robi się tłoczno ale nie zmusi mnie to do sprzedania Junaka czy też jednej z WFMek.Słyszałem a raczej czytałem że nie warto jechać do siedlec więc odpuszcze sobie ich (nie chcę tu zaczynać wontku o "Siedlcach"). Ostatnio oglądałem już jedną Mke. Szrot na kołach, złożony na sztuke ale dosć przystepna cena która wynosiła 3500zł. Papier jak wiadomo ruski ale i z tym da sie coś zrobić.Jeszcze jedna mnie kwestja zastanawia. Czym sie różni zbiornik emkoski od kaśkowego?? Z resztą cześci nie mam problemu z identyfikacja od jakiego motru. PS. Sorki za zmiane tematu ale niechcem zaczynać kolejnego tematu. Chociaz moje pytanie również dotyczy rusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jak chcesz kupic moto zrobione, gotowe do jazdy to kilku kolegow (no moze 2ch ) robilo remont w Oldtimer Garage i byli z niego zadowoleni.Mozesz tam rowniez kupic motocykl, ale ceny oscyluja raczej kolo 3 / 4 tys Euro, a nie zl. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mam do sprzedania dniepra, ktorego przywiozlem z Ukrainy. Legalnie oclony i zarejestrowany w Polsce. Lakierowany 3 lata temu, wiedz powloka nie jest idealna. Mechanicznie w super stanie. Wiosna silnik dostal nowy wal, korby, tloki polskie zamienniki z Al-Motu, szlif cylindrow z luzem na 0,09. Zadnego problemu z przycieraniem sie tlokow nawet w upalne dni. Nowy walek rozrzadu, kola rozrzadu, lozyska. W skrzyni nowe lozyska, uszczelnienia i szybka czworka. Dyfer 9 oczywiscie wszystko nowe procz obudowy. Po pierwszej zmianie oleju(100km), pojechalem nim na picnik country do Mragowa, Wilczy Szaniec za Ketrzynem. Traska okolo 700 km bez dotykania sie. Obecnie ma przejechane okolo 1800 km. Zastanawiam sie nad sprzedaza bo czeka na mnie emka u kolegi Ukrainca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Brawa dla tego pana. W stu procetach. Zapomnij o k750 do 5000zł w którym na dzieńdobry nie zrobisz kapitalki. Nie silnika -wszystkiego . Całkiem wszystkiego . albo będziesz jechał i nasłuchiwał i oglądał sie za siebie czy wszystko nadal podąża z Tobą .Witam! nie zgodze się z tym... przejeżdziłem już cały sezon, i tylko mi siadła skrzynia, ale i tak miałem wymienić ze wstekiem bo robię wózek.. i nie dałem wcale 5000zł tylko 2000zł a stan po remoncie nie takim że ktoś pędzlem namalował khaki, tylko niebieski metalic (wiem, ruska tak się nie maluje) zapłon elektroniczny, amortyzatory, cylindry, wszystko nowe, i wiem że to jest nowe.. a że dałem taką cenę, a nie inną to mi się bardzo trafiło.. pozdrawiam i więcej takich ofert..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 mareczek804 -uczymy się czytać ze zrozumieniem. K750 -Nie dniepr .Przeczytaj jeszcze raz i jeszcze,aż wejdzie."przejeżdziłem już cały sezon," -ooo no to szmat czasu"i nie dałem wcale 5000zł tylko 2000zł"-nie dałeś no to fajnie sprzedaj za 3000zł"a stan po remoncie nie takim że ktoś pędzlem namalował khaki, tylko niebieski metalic"-słyszałem że jak sie pomaluje matalicem to nie trzeba już martwić sie o mechanikę."a że dałem taką cenę, a nie inną to mi się bardzo trafiło" - To po co ten twój wywód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Napisałem że po remoncie całkowitym, silnikowe częsci też, jak i dyfer itd.. nie chcę go sprzedać, i nie będę chciał, bo lubię ten motor.. a ceny K-750 od dniepra dużo nie odskakują... pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam. Mam zamiar kupićsobie K-750. Roku produkcji nie znam niestety. Motor jest sprowadzony ze wschodu i ponoć w stanie bardzo dobrym. Ale domyślem ,się, że renowacji, ani pożadnych napraw to on nie przechodził. Sprzedawca chce ok 4 500 zł. Ja niestety nie znam się kompletnie na motorach. Potrzebuję motoru do wyjazdu w teren z wykrywaczem metali. Pozatym zawsze podobały mi się ruskie motorki i dlatego napaliłem się na kupno takiej maszyny. Pewnie napiszecie, żebym lepiej nie kupował skoro się kompletnie nie znam, bo usterki mogą mnie zniechęcić, ale jako były posiadacz Alfy Romeo nauczyłem sie cierpliwości i wyrozumiałości do maszyn :crossy: Chodzi mi o to, czy motor w stanie dobrym, na którego nic tylko wsiaść i jechać jest wart tej ceny...Dodam jeszce, że motor jest z wózkiem- wersja wojskowa z uchwytami na łopatę, asaperkę, i chyba ze skrzynką.Motor planuję kupić za tydzień tak więc niewiele czasu mi pozostało by zasiegnąć opini na ten temat :icon_question:PozdrawiamJesli chcesz motocykl na wykopki to raczej wez pod uwage z napedem na wozek i silnikiem dolonozaworowym. Najlepiej spisuja sie w terenie, a jadac z wykrywka na pewno trafi Ci sie ciezszy teren. Czyli w gre wchodzi MW-750, MT-12 i MW-650, MT-16 w ktorym moznaby docelowo wymienic silnik na dolniaka.Najlepiej szukaj maszyny z polskimi dokumentami jesli nie chcesz sie nabiegac i stracic nerwow przy rejestracji z dziwnymi papierami. O tym ze obedzie sie bez remontu to zapomnij jesli chcesz tym motocyklem wjechac gdzies w teren, w las i z niego wrocic na motocyklu anie go tam zostawic. Wiem co mowie bo tez czasami chodze z wykrywka(choc bez wiekszych efektow). Pod tym linkiem znajdziesz probke mozliwosci mojego MW-iaka w takim wlasciwie lekkim terenie, takie niedzielne jezdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 To moze teraz ja. Wykopki uprawiam od wielu wielu lat i przetestowałem juz wiele zeczy i jesli chcesz "cos " do lasu to tylko rower. Jest cichy zaden straznik lesny cie nie szczapi(bo jak pewnie wiesz poszukiwanie z wykrywaczem metali JEST W POLSCE ZABRONIONE OD 2005 ROKU :-) I GROZI POWAZNYMI SANKCJAMI KARNYMI ) wszedzie dojedzie i nic nie kosztuje wszedzie go schowasz(przymaskujesz) i miesci sie w aucie, musisz jakos dojechac do miejsca kopania(nie wyobrazam sobie jechanie niczym nie wyrózniajacą sie na drodze kaska przez pół polski z wysypującymi sie "znajdami" z wózka:-). Jesli chcesz pojazd w teren to tylko Quad!!! Jest po prostu najlepszy i urzywanego w miare dobrym stanie juz w tej cenie kupisz i nigdy nie bedziesz miał problemu z serwisem. Jesli chcesz ruska to musisz miec albo duzo kasy, albo duzo samozaparcia i chocby minimalne zaplecze techniczne(chocby piwnica i garsc kluczy) i duzo czasu i checi na nauke i grzebanie. Jesli nie spełniasz chocby jednego z tych warunków to poprzestan na rowerze. Ruskie moto wymaga poswiecenia i duzo pokory. Poza tym z dolniakami sa problemy z czesciami (np. tłoki, trzeba kombinowac zreszta nawet kupione fabryczne nie zawesze pasuja) ural jest tanszy i pod paroma wzgledami lepszy. Jednak kupujac ruska maszyne musisz byc swiadom ze nawet najdrozej kupione moto bedzie (jak wspomnieli moi szanowni przedmówcy) do remontu.Chyba ze kupisz nowego dnieprucha(i tak bedzie do remontu)Jesli chcesz motor-przepraszam-motocykl w dobrej cenie jedz na motobazar do łodzi kupisz na pewno znacznie taniej niz u naszych rodzimych chandlarzy(chociaz to tez nie jest reguła) przynajmniej zdarzają sie naprawde dobre okazje. Tam tez kupisz czesci za pół ceny krajowej. Podsumowujac-na wykopki tylko rower do szalenstw-quad, a do szpanowania(jezdzenia) rusek ale lepiej kefira(japonie) Zapomniałem o ilosci spalonego paliwa przez ruska wiec w podobnej cenie zajedziesz UAZ-em, wszedzie wjedzie nie szkoda, zapakujesz po brzegi, ujdzie za wojskowe auto i gapie sie odczepia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) Jak chcesz kupic moto zrobione, gotowe do jazdy to kilku kolegow (no moze 2ch ) robilo remont w Oldtimer Garage i byli z niego zadowoleni.Mozesz tam rowniez kupic motocykl, ale ceny oscyluja raczej kolo 3 / 4 tys Euro, a nie zl. Adam M.A nie wiesz ile tam kosztuje doprowadzenie motoru do normalnego stanu?Tak mniej więcej...Bez malowania. Chodzi mi o samą mechanikę. Auto już miałem i niestety to nier jest to, quadem też smigałem i jakoś duszy w nim nie dostrzegłem, rowerem 30 km na wykopki raczej nie dojadę nie mówiąc już o powrocie z fantami. A szukam drobnicy czyli monet, blaszek, klamer, bagnetów. Znam przepisy o szuakniu i znam pewną lukę (zapraszam do lektury na tematycznych forach :icon_razz: ). A cały dreszczyk emocji polega na tym, żeby nie dać się tylko złapać na samym kopaniu w ziemi w lesie (kopanie czegokolwiek w lasach jest zabronione).Tak więc podsumowując to wszystko co wcześniej napisałem:-na 100% chcę ruska. Nie mam warsztatu, ani wiedzy- ale jak jużdwa razy pisałem miałęm auto pewnej marki przy którym nauczyłem radzićsobie z problemami ciągłych awarii i ani trochę mnie to nie zrażało.Kasy dużo nie mam żeby na jeden raz wyłożyć, ale prezez zimę duuużo można uskłądaćna jakiś remont.-Chciałbym kupić k-750, chociaż na allegro jest też 650-ka, ale ja sie kompletnie nie znam io proszę was o radę-Na wykopki mam zamiar jeździćtylko na opolszczyźnie ponieważ traktujęto tylko i wyłącznie jako formę relaksu typu spacer z psem więc raczej przez pół polski z żelastwem jechać nie będę :icon_eek: -Bardzo proszę o rady typu u kogo można kupić dobry motor, ile kosztują remonty i czy maszyny które są np. na allegro są warte zakupu 9 na konkretnych przykładach).np. Czy ten model:http://moto.allegro.pl/item161249772_k_650_wojskowy.htmlżeczywiście był produkowany dla wojska i czy można go porównać do 750-ki?Czy warto go kupić?Szuakłęm na necie info ,ale coś mi ciężko znaleźć. Edytowane 28 Stycznia 2007 przez radekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) ten motocykl do ktorego podales linka jest na 99,9% bez dokumentow polskich. Calkowity koszt zarejestrowania motocykla w Polsce to okolo 2000 zl. (w tym zawiera sie oplata wyrejestrowania motocykla u Ukraincow co nie jest takie latwe :icon_razz:, koszt wystawienia sadu, tlumaczenia przysieglego, cla, zarejestrowania u nas. karte placilem jeszcze 500 zl.) to wszystko pod jednym warunkiem TRZEBA POSIADAC przekazowke z granicy, inaczej sprzet jest w Polsce nielegalnie! Edytowane 28 Stycznia 2007 przez Innytruder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Jest wyrejestrowany na wschodzie a sprzedający oferuje załatwienie wszystkiego za dodatkową opłatą.Powstaje pytanie warto wydać koło 3500 zł na ten motorek czy nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 trudno zdjagnozowac sprzeta po zdjeciu. Powiem tak, w swojego wlozylem 6000 zl od zakupu zeby jezdzil bez awarii(zobaczymy jak dlugo :notworthy: ) jesli chodzi o papiery. Dlaczego nie oclil go odrazu? Kazdy kto zaczerpnol choc troszke wiedzy przed zakupem ruska, nie kupi motocykla bez papiren. Wiekszosc sprzedawcow powie Ci "bierz dokumenty beda na bank" wplacisz kase, zabierzesz sprzeta a dokumentow nie dostaniesz. Jesli bedziesz mial pecha jeszcze tego samego dnia stracisz motocykl w kontroli drogowej wiozac go do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi