Black Angel Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 WitamJestem nowy na forum i mam dość nietypowe pytanie. Mianowicie chodzi o to, że chce zakupić w tym sezonie Suzuki gsx-r 750 SRAD, ale jestem niski (170cm) i zastanawiam się czy nie będe śmiesznie wyglądał na tym moto? No i czy nie będe miał problemów z manewrowaniem, ponieważ jak patrze na gsxra to wydaje mi sie, że pozycja na nim jest dość wyciągnięta i kierowca siedzi daleko od kierownicy. Może ktoś jest podobnego wzsrostu i miał doczynienia z tym motocyklem? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Stycznia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 170 cm to mało??Jakbyś miał 155 to można by się zastanawiać...IMO na małym gixerze dasz sobie spokojnie radę na postoju. O jeździe nawet nie wspominam, bo tu na pewno będzie OK. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 1. tylko patrzysz? to przynajmniej poszukaj takiego, na którym sobie siądziesz i się przymierzysz - przestaniesz zadawać głupie pytania2. hmm... jeździłeś już na motocyklu..?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 A o jakim roczniku mowisz? Nie jestem pewien, ale jak sie przymierzalem do gsxr600 z 98 roku to wydawal mi sie naprawde duzy i dlugi, nie czulem sie na nim jakos super pewnie (a mam 177cm). Nowsze sa chyba mniejsze... Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Ja jestem konus (168 cm), ale na GSXR1000 K2 spokojnie daję radę (a to jest "najdłuższa wersja"!) Co prawda siedzenie jest na wysokości 83,5 cm - czyli nogami to tylko palce, ale moto jest lekkie i wyważone, więc ani w trasie z bagażami, ani z plecaczkiem (nawet takim pod 100 kg!), ani samemu na ulicach i koleinach nie miałem problemu. A jak już ruszysz.... :biggrin: :smile: W sumie na DRZ które ma siedzenie na wysokości 93,5 cm też daję radę, więc.... Edytowane 5 Stycznia 2007 przez maniek_7 Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 ja mam 170cm i daje rade na cb 750 moze strasznie duze to i to nie jest ale wazy bez problemow, to sa japonce a jak wiadomo sami konstruktorzy do najwyzszych nie naleza :banghead: :biggrin: :crossy: dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Angel Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Więc chodzi mi o rocznik 96-97. Jeździłem na motorze:D Miałem dwa sezony gs 500.No spoko jak tak piszecie to wierzę:icon_twisted: Na wiosnę zacznę już szukać jakiegoś gixxera bo z tego co czytałem to są dobre tylko trzeba sprawdzić w pierwszej kolejności silnik. Myślę, że sprawdzenie kompresji na cylindrach powinno dać jakiś wynik co do silnika. Bo niekoniecznie chciałbym, aby mój motocykl palił olej jak dwusów:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 dasz rad emoj ziomek ma 162 cm i jezdzil wlasnie na gsxr 750 '97. Dawał rade okej.Najgorzej mu było jak musiał stanąć w mieście na światłach.Zawsz epodjezdzał do prawego kraweznika i stawał na nim hehe. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) GSX-R 600 jest zajebiście mały stary! ja mam 178 i czuję się na nim jak na motorynce a co do tego oleju to nie bądź zbytnim optymistą bo jak dasz mu dobrze to i tak ci łyknie co nieco.pozdro przepraszam źle przeczytałem ale 750 też nie jest jakimś kolosem więc nie pękaj! Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Dziki_YZF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Angel Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Więc już o to się nie martwię:lalag: Jedyne co mnie troszke przeraża to branie tego oleju:/ I dlatego myślałem o CBR 900 z 95 roku, ale gixxer chyba lepszy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masta59 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 A myślisz, że większosc zawodników SBK to ile ma wzrostu? 2 metry? Oni dają radę to Ty też dasz radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Prawdę mówiąc większość moto robione jest pod takie wymiary. Japońce kurduple nawet siebie nie brali pod uwagę tylko rozmiar europejski, takie poświęcenie. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Angel Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ej kurde tylko nie kurduple:D A tak zmieniając nieco temat to co jest lepsze gixxer 750 srad z 96-97 czy cbr 900 z 94-95? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekk Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ja latam wlasciwie na modelu z roku '95 (jest chyba wiekszy od SRAD'a i wazy delikatnie ponad 220kg) przy wzroscie 180cm Nie mam najmniejszych problemow a przesiadlem sie z MZ 251 Zrobilem na nim moze ze 3-4kkm jak wybralem sie nim nad morze zapakowany na maxa Zrobilem bez wiekszego wysilku 500km w deszczu z jednym tylko przystankiem doslownie 15-sto minutowym na tankowanie Po podrozy czulem sie naprawde komfortowo Na drugi dzien kompletnie zadnych zakwasaow bolow plecow itd itp Nie zastanawiaj sie tylko szukaj dobrego egzemplarza i kupuj! PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi