gajoss Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 W ETZ duzo nienawojujesz... ale próbować mozna;) koszt przeróbek praktycznie zerowy a zawsze to może być jakiś pozytywny efekt. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 bardzo jestem ciekawy efektu najprawdopodobniej moto bedzie wiecej palic ale jak bedzie efekt to jest git :D sam sie chyba w to zabawie ;D ps simson i tak pali tyle co nic w porównaniu do nowych 50cm3 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) simson pali tyle co nic? to jest takie gadanie starych dziadków:D:D 3,5-5 l w simsonie to norma, słyszałem takie opowieści że simkiem poniżej 2l można zejść, ale ten co to mówił chyba był zjarany zielskiem:D:D a nowe 50 cm biąrą podobnie, np rs 50 czy takie inne, ale 5 w życiu nie wciągnie-nie tuningowana Edytowane 11 Stycznia 2007 przez kuba_195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 bardzo jestem ciekawy efektu najprawdopodobniej moto bedzie wiecej palic (...)Czemu tak sądzisz? Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 simson pali tyle co nic? to jest takie gadanie starych dziadków:D:D 3,5-5 l w simsonie to norma, słyszałem takie opowieści że simkiem poniżej 2l można zejść, ale ten co to mówił chyba był zjarany zielskiem:D:D a nowe 50 cm biąrą podobnie, np rs 50 czy takie inne, ale 5 w życiu nie wciągnie-nie tuningowana Można zejść i jest to całkowicie możliwe pod warunkiem że silnik jest w dobrej kondycji i masz dobrze wyregulowany gaźnik i zapłon (nie tak na oko). Kolega z forum Lukass102 może poświadczyć. Jego Simson przy spokojnej jeździe tak do 45km/h i przy silniku nigdy nie rozbieranym od nowości i przebiegu około 10tys. kilometrów może w każdej chwili taki wynik osiągnąć. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 45km/h<lol> rowery czasami szybciej jeżdżą:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 nie ważne ile jedzie...chodzi o to że da się zejść do takiego spalania :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 No ja potrafie zejsc do 0l / 100 km gdy moto stoi w miejscu ;D W koncu nie wazne ile jedzie :icon_rolleyes:) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 No ja potrafie zejsc do 0l / 100 km gdy moto stoi w miejscu ;D W koncu nie wazne ile jedzie :)) POZDROJak jechać to nie stać :flesje: Można zejść i jest to całkowicie możliwe pod warunkiem że silnik jest w dobrej kondycji i masz dobrze wyregulowany gaźnik i zapłon (nie tak na oko). Kolega z forum Lukass102 może poświadczyć.Ba, wedłóg skrupulatnych wyliczeń schodziłem do 1,7 l/100km :wink: Co ciekawe, taki wynik osiągalny jest na iglicy maksymalnie podniesionej... :banghead: Ach.... tankujesz 5L i jeździsz, jeździsz i tak jeździsz zapominając kiedy to ostatnio tankowałeś :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Glupie gadanie :) Chlopaki, nie zbaczac z tematu , tylko myslec jakie beda osiagi a nie :) Ja obstawiawiam 80 przy dosc dobrym przyspieszeniu ;) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 czemu moto bedzie wiecej palic ?? to przeciez oczywiste kanal bedzie w pelni otwarty i moto bedzie moglo szybciej i mocniej "zaciagnac" mieszanke. a co do spalania kumpel narzeka na derbi mówi mu ze duzo pali tam 5 to norma on ma bez tuningu. ja w simsonie miezylem i wiecej niz 3 to ciezko spalic. dla poróbnania motorynki, ogary i jawki jakos sie tak nie odpychaja jak simson a pala podobnie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Rzemyk, obstawianie nie zagwarantuje Ci danej prędkości i mocy :lapad: Zrobisz, pojeździsz i pochwalisz się osiągami. Z niecierpliwością czekamy na wyniki pracy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) No ja potrafie zejsc do 0l / 100 km gdy moto stoi w miejscu ;D W koncu nie wazne ile jedzie :flesje: ) POZDRO Była mowa właśnie o tym jak jedzie (wolno, ale jedzie) a nie o tym jak Ci sprzęt stoi w garażu. Więc z całym szacunkiem, ale nie łap za słówka i nie myśl że taki cwany jesteś... :buttrock: Ja właśnie myślę że może nawet palić mniej bo będzie lepsze wykorzystanie mieszanki, po przez to większy moment obrotowy (może nie dużo, ale na pewno dostępny od niższych obrotów) a co za tym idzie nie używanie mniejszych obrotów w praktyce i mniejsze spalanie. :buttrock: Edytowane 12 Stycznia 2007 przez gajoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ja silnik dopiero poskladam za kilka dni a simsona za kilka tygodni. Niestety brak mi na to czasu... Przepraszam. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 moment bedize wyzszy ale dostępny z wyższych obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi