mmozi Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Mam zamiar zakupić motocykl. mój wybór padł na kawasaki zx6r. wypatrzyłem sobie moto do obejrzenia. Mam pytanie czy ktoś może je oglądał. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1877308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Napewno zaniebawem posypią się posty posiadaczy cebeerek jaki to szajs, alee. Myśle że moto jest godne uwagi, najlepiej będzie jeśli zabierzesz na oględziny jakiegoś posiadacza ZX6, który zna słabostki tego modelu. Widziałem nie raz to w akcji i wiem że na silnik napewno nie powinieneś narzekać. Reszta to już kwestia eksploatacji wcześniejszych właścicieli, bo jak wiadomo nie ma rzeczy niezniszczalnych a dla chcącego nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartZX Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Moja propozycja: zagadaj do Fat'a (z tego forum) on jezdzi na ZX6R'98 :clap: Mysle, ze powie ci na co zwracac uwage przy tym roczniku/modelu. ;) (Wiesz - Kawa to jego konik :wink: ) P.S.Z Poznania do Osiecznej nie jest daleko :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Ja mialem przez dwa lata ZX-6R tylko o model starszą - '97. Z tego co wiem to tak w tamtych jak i w tych 98 wada byly pekajace ramy w przypadku smigania na gumie. Sam tego doswiadczylem... oprocz tego uszczelki pod glowica nawet przy nieduzym przebiegu. Ale ten sprzet przynajmniej na zdjeciu wyglada na orginalny lakier wiec mysle ze warto sie nim zainteresowac. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) Oprócz Fat'a warto zapytać o zdanie Yahoo - ma na tym forum chyba największy przebieg na "szóstkach" - zresztą jak wysilisz odrobine funkcję szukaj, to sporo już w tym temacie na forum napisał, łącznie z linkami do jego autorstwa atykułu w świecie motocykli i fotkami peknietej ramy. Pozdrówki Tomek Edytowane 25 Listopada 2006 przez TomekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Jeśli jest zapotrzebowanie, to możemy jutro jechać oblukać tę Kawę. Muszę jednak wiedzieć max. do 21-22 czy jest taka potrzeba, żeby ustalić jakoś plan gry na niedzielę. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmozi Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 dzięki wszystkim za odp. Byłem dzisiaj obejrzeć ten moto jako laik mogę tylko stwierdzić że moto ma ogólnie porysowane owiewki boczne, czasza przednia popękana, posklejana, wyglądają na części oryginalne po ślizgu, z info od właściciela wiem że miał wymienioną podnóżkę lewą. Ciężko mi ocenić stan silnika wg mnie na wolnych obrotach wydobywał się dziwny dość wyraźny szum, jakby dźwięk toczącego się łożyska. Wolałem nie ryzykować i nadal pozostaje bez kawy:( gdyby ktoś wiedział o dobrym zx6r byłbym bardzo wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Silnik Kawy ogólnie do najcichszych nie należy. Na wolnych obrotach lubi sobie szumieć lub nawet lekko terkotać kosz sprzęgłowy (dźwięk powininen cichnąć po wciśnięciu sprzęgła). Warto, abyś na oględziny zabierał kogoś, kto potrafi rozróżnić dźwięki normalne od tych niepokojących. Oprócz tego zwracaj szczególną uwagę na ramę i jej kolor. Ramy fabrycznie były malowane na taki jasny, srebrno-szary, matowy kolor, przypominający nieco naturalne aluminium. Tak samo pomalowany jest też wahacz. Jeśli kolor czy faktura wahacza różnią się, to coś śmierdzi (rzadko komu przy malowaniu ramy udaje się uzyskać taką samą fakturę, jak w oryginale). A tak poza tym to normalne przy oględzinach sprawy - felgi, zawieszenie, ograniczniki sketu, malowanie itp. Jakby co to wrzucaj linki do ogłoszeń tu, może akurat coś uda się zauważyć na zdjęciach. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Ventura :notworthy: ZX 6 R zawsze mi sie podobal, sczegolnie ten nowszy model lecz doswiadczeni z duzym starzem motocyklisci odradzili mi go, zwracajac chocby na uwage ze CBR 600 duzo bardziej jest popularnym motocyklem.Mam bzika na punkcie niezawodnosci i trwalosci dlatego wziąem CBR :crossy: Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Jedyne co mogę doradzić na podstawie własnych doświadczeń to żebyś jechał na oględziny z kimś co ma doświadczenie,jeżeli FAT chce pomóc to się z nim dogadaj a nie będziesz miał takich przygód jak ja.Co do odgłosów to z mojego silniczka też wydobywają sie różne a jakoś nic się nie dzieje,wczoraj zrobiłem ponad 100km dzisiaj drugie tyle i tak sobie śmigam kolejny rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 żeby nie zakładać kolejnego tematu podczepie się tutaj :clap: mam pytanie czy ktoś oglądał ta kawke http://moto.allegro.pl/item144648600_super...aki_ninja_.html ?cena jest dość niska a ja nie szukam motocykla w idealnym stanie tylko takiego przy którym mozna podłubac i doprowadzić do stanu używalności jednak jeżeli chodzi o silnik to chciałbym żeby był zdrowy, rama bez jakiś "ozdobników" spawarką i zeby nie było potrzebne prawko kat.B ze wzgledu na jego dwuśladowość. Czy mógłby ktos obejrzeć to moto jeżeli jest gdzieś z okolic byłbym bardzo wdzieczny :clap: Swoja droga czemu zx6ry maja aż tak duża rozpiętość cenowa. Widziałem juz kilka za 5-6tys i nie wszystkie nadawały się na złom a są tez za 10 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATHIS Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Mam zamiar zakupić motocykl. mój wybór padł na kawasaki zx6r. wypatrzyłem sobie moto do obejrzenia. Mam pytanie czy ktoś może je oglądał. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1877308 ja tez jestem zainteresowany ta kawa. mialem nawet jechac do kolesia w ta sobote albo niedziele ale dobrze ze juz ktos to ogladal. ja mam kawal drogi do niego. z tego co czyta to nie bylo tak kolorowo jak koles mi pisal na gg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 żeby nie zakładać kolejnego tematu podczepie się tutaj :icon_razz: mam pytanie czy ktoś oglądał ta kawke http://moto.allegro.pl/item144648600_super...aki_ninja_.html ?cena jest dość niska a ja nie szukam motocykla w idealnym stanie tylko takiego przy którym mozna podłubac i doprowadzić do stanu używalności jednak jeżeli chodzi o silnik to chciałbym żeby był zdrowy, rama bez jakiś "ozdobników" spawarką i zeby nie było potrzebne prawko kat.B ze wzgledu na jego dwuśladowość. Czy mógłby ktos obejrzeć to moto jeżeli jest gdzieś z okolic byłbym bardzo wdzieczny :rolleyes: Swoja droga czemu zx6ry maja aż tak duża rozpiętość cenowa. Widziałem juz kilka za 5-6tys i nie wszystkie nadawały się na złom a są tez za 10 tys zł.Na podstawie moich doświadczeń mogę ci powiedzieć jedno; nie licz na to że sobie coś podłubiesz chyba że masz zbędne kilka tysięcy złotych i nie zależy tobie na życiu.Moje moto wyglądało o wiele lepiej a doprowadzenie jej do stanu który gwarantuje bezpieczną jazdę zamknie się w trzech tysiącach( bez opon,oleju,świec itp) :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi