kules Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 a ja staram się nie myć za często bo jak umyję to mi potem nie chce za pierwszym razem odpalić i muszę trochę go pokopać pewnie woda gdzies się dostaje, ale szukałem i nie znalazłem przyczyny i dlatego myję tylko jak jest strasznie brudny, albo ewentualnie myję z grubsza szczotką z wodą - bez spłukiwania wężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Jeśli się nie myle, to tirol służy do samołatania dziur w dętkach :bigrazz:tez mi sie cos tak wydaje :icon_razz:Ciekawe co Ci sie stanie z lakierem :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1171 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Ja myje moto myjka wysokociśnieniową i preparatem do czyszczenia silników. Każdy brud puszcza ale niestety plastki robia sie matowe i blakną. Najlepszym sposobem na to jest wypskikanie moto jakimś środkiem nabłyszczającym np.PLAk i potem uwierzcie mi błoto lepiej sie zmywa. Jest jeden tego minus kurz bardzo szybko osiada na moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sidik Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 ja tam najpierw wieksza ilosc blota zmywam myjka potem plyn, wiaderko i szczotka i do blysku wszystko... zeby po nastepnej jezdzie widac bylo jak bardzo sie ubrudzilem i tak w kolko :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 TIROL to taki płyn do mycia ciężarówek....:bigrazz: rozpuszcza się go 1:30 z wodą spryskuje tym moto i potem myje karcherem. to jest taki zmiękczacz brudu a nie do wypełniania opon:) kosztuje 8zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Tirol to tez nazwa właśnie tego preparatu do dętek Ja to mam tzw. KARCHERA. namaczam błotą wodą żeby lepiej schodziłonie kumam? brudną wodą z kałurzy myjesz moto? przecież to działa jak piaskowanie - ziarenka piasku uderzają z duzą siłą o powieszchnie i powodują jej matowienie :bigrazz: ja tam do mycia moto używam wody z płynem i gąbki a do mycia silnika, kół i trudniej dostepnych miejsc dużej szczotki z miękkim włosiem - 10 minut i po krzyku :icon_razz: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 TIROL to taki płyn do mycia ciężarówek....:bigrazz: rozpuszcza się go 1:30 z wodą spryskuje tym moto i potem myje karcherem. to jest taki zmiękczacz brudu a nie do wypełniania opon:) kosztuje 8złdobra ale cos takiego jest tez do latania opon :icon_razz:Ja tradycyjnie ... mieszkam w bloku wiec zadnych karcherow nie mam ... wiaderko wody dolewam troche plynu do garow pucu pucu najpierw szczotka a potem pasta polerska i motorek jak nowy ! Błysk !Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Ja też Karchera nie mam, ale ostatnio zaczełem jeźdżić na myjnie przy miejscowej stacji paliw, wchodze sobie z moto do specjalnego pomieszczenia i za 5zł myje moto dużym Karcherem. Dodatkowo dobrą rzeczą jest jakiś szampon albo płyn do naczyń rozcieńczony z wodą i przelany do spryskiwacza takiego służącego do opryskiwania np. drzewek w ogrodzie. Machniemy pare razy, wytworzymy ciśnienie i bez dotykania opryskujemy moto płynem, czekammy chwile, traktujemy sprzeta Karcherem i jest czyściutki :) Pozdrooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Witam! A macie może jakiś patent na siodło? Mi w DT prawdopodobnie od słońca sie opaliło (?!) i jak sie drapie na mokro to schodzi..a może jest jakiś inny sposób?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Ja najpierw myje całay motocykl karcherem aż do ostatniego błota,a później piana aktywna chwile czekam i znów karcher i moto jak nówka.Mam taką piane aktywną że jak poczekasz z 5 minut to aluminium staje się czarne,felgi,tłumiki itd.Zajebsita rzecz !!I myje moto po każdej jeździe a nie tak jak ktoś myje raz na pół sezonu ELO w OGÓLE :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszon Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 nie kumam? brudną wodą z kałurzy myjesz moto? przecież to działa jak piaskowanie - ziarenka piasku uderzają z duzą siłą o powieszchnie i powodują jej matowienie :) błoto spryskuje kercherem jeszcze nie włączonym :) ciśnienienie jest takie jak w kranie np. w kuchni :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 poczekasz z 5 minut to aluminium staje się czarne,felgi,tłumiki itd.Zajebsita rzecz !! Jakto czarne sie robi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 ELO w OGÓLE :/co to ma znaczyc :> ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 ja tez niestety nie mam karchara . myjac moto uzywam plynu do naczyna aluminioew elementy raz za czas myje takim plylem ALU-ACTIV ktory super czysci tylko ze jak słabo spłukasz to sniedzieje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Jakto czarne sie robi????Normalnie,czarnieje i tyle. co to ma znaczyc :> ?? elo elo Ty zawse musisz się czegoś czepić :( heh widze że takie hasełko nie dotarło jeszcze do józefowa ;)Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi