samolot Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Powiem tak niedawno dosiadalem WSK 125 a tylko okazjonalnie dosiadalem MZ 250 i CZ 350. Zadna japonia w zyciu nie jezdzilem. Znajmoni mowili zebym przesiadl sie na GS 500, XJ 600 lub cos w tym stylu. A teraz od 4 tygodni jezdze CBR 600F2 i nie widze jakiejs wielkiej przepasci miedzy tymi motocyklami (czasami wydaje mi sie ze CBR jest nawet za slaba ). Moze to dlatego ze owa WSK jezilem wiele lat i wszelkie zakrety i przyspieszenia byly zawsze robione na maxa. A moze to wynika z dosc duzej jak mysle swojej sprawnosci fizycznej, intelektualnej i dobrego refleksu.....a moze po czesci z mojego wieku (prawie 24 lata) Wkazdym badz razie nie sprawia mi problemu maksymalne przyspieszenie, hamowanie od 100km/h w 40m , skladanie w zakrety, jazda z predkoscia 200km.h. Nawet na kolo potrafie na krotka chwile postawic.I po co to pisze? Po to zeby sie pochwalic ? NIE!!! Po to zeby udowodnic ze przesiadka na duzy motor top nic wielkiego. Jak ktos ma smykalke to niech siada i jedzie i na pewno nic mu sie nie stanie. I nie ma co zazdroscic :D Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 moze to wynika z dosc duzej jak mysle swojej sprawnosci [...] intelektualnej którą to zresztą dałeś już nam poznać na forum :Dfajnie żeś wrócił, będzie ciekawiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Powiem tak niedawno dosiadalem WSK 125 a tylko okazjonalnie dosiadalem MZ 250 i CZ 350. Zadna japonia w zyciu nie jezdzilem. Znajmoni mowili zebym przesiadl sie na GS 500, XJ 600 lub cos w tym stylu. A teraz od 4 tygodni jezdze CBR 600F2 i nie widze jakiejs wielkiej przepasci miedzy tymi motocyklami (czasami wydaje mi sie ze CBR jest nawet za slaba ). Moze to dlatego ze owa WSK jezilem wiele lat i wszelkie zakrety i przyspieszenia byly zawsze robione na maxa. A moze to wynika z dosc duzej jak mysle swojej sprawnosci fizycznej, intelektualnej i dobrego refleksu.....a moze po czesci z mojego wieku (prawie 24 lata) Wkazdym badz razie nie sprawia mi problemu maksymalne przyspieszenie, hamowanie od 100km/h w 40m , skladanie w zakrety, jazda z predkoscia 200km.h. Nawet na kolo potrafie na krotka chwile postawic.I po co to pisze? Po to zeby sie pochwalic ? NIE!!! Po to zeby udowodnic ze przesiadka na duzy motor top nic wielkiego. Jak ktos ma smykalke to niech siada i jedzie i na pewno nic mu sie nie stanie. I nie ma co zazdroscic :D rozumiem, że tu mówisz o tej smykałce, w znaczeniu - zdrowy rozsądek przy jeździe. Jesli tak to w 100% się zgadam. Jednak, żeby nie było wątpliwości uważam, że cokolwiek Kolega wybierze, jeśli nie będzie jeździł z głową i nie będzie zachowywał zdrowego rozsądku to może wybierać sobie dowolnie - niewiele to zmieniKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Kolejny temat, w ktorym znawcy pisza, ze w Kawie (w tym przypadku 03) pekaja ramy, i ze 600 to za duzo na pierwszy sprzet (tylko dlatego, ze oni nie mieli mozliwosci wsiasc od razu na 600). Czesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEH Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) ja bym wybrał hondew kawach podobno peka rama np. od jazdy na kole Jak widać poziom niektórych wypowiedzi woła o pomstę do nieba!!Odpuście sobie takie rady bo na prawdę to one nic do tematu nie wnosi, poza zamieszaniem i humorem…Czy kiedykolwiek któryś z was siedział na 600 ???( CHODZI MI NIE TYLKO O ELOELO ALE RÓWNIEŻ O INNYCH TEGO TYPU DORADZACZY ) PS. Ja bym wybrał Honde bo ma fajne gumowe manetki i kiedyś mój daleki kuzyn od strony cioci miał podobną i super extra mu się śmigało. Za kawa przemawiają jednak ładny kolor zacisków cham.Ja pierd*** skąd taka wiara się bierze? pozdrawiam nehu Edytowane 18 Października 2006 przez NEH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Samolot sory, ale złożenie w zakręt na F2 i WSKa nie bardzo można chyba porównać, ze względu na inne właściwości jezdne ogumienia, a co do braku mocy to jest to tak względne jak i to, że WSKą jeździłeś na maksa lub napór powietrza powodujący konieczność chowania się za owiewką. Cytuj _______________Przechowalnia motocykli i skuterów - Warszawa i okolice www.motozima.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creazyiwan Opublikowano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 ja szukam porady i chce sie dowiedziec co inni sadza o tych motorach ich wadach czy zaletach jak sie sprawdzaja na trasie a jak na miescie, a nie ze jestem glupi bo kupuje taki sprzet;] kazdy od czegos zaczyna:) wiec chce fachowej opini bo chcac cos kupic to trzeba to przemyslec:) a nie porownuj tego do wski bo wske mozesz porownac do skuterka, a nie do moto co ma 120 km:)itd a mieszka ktos w nysie lub pile?? bo ja jestem z katowci wiec nie mam tez tak latwo zeby podjechac i zobaczyc te dwa moto i na nich sobie pojezdzic;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 ... kazdy od czegos zaczyna:) ...I właśnie Ci próbujemy powiedzieć że to nie są dobre motocykle na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creazyiwan Opublikowano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) juz smigalem gixa 600 wiec mam juz troche pojecia o tym :] a moze jeszcze mi sie uda cbr 929 posmigac wiec wiem jaka to moc itd:] Edytowane 18 Października 2006 przez creazyiwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 samolot co nicka zmienięś na crazyiwan czy trafi się następny taki jak ty ? Może admin zablikowa ci konto ?po co zamienialeś wsk na cebre ?Przecież cebra to PRAWIE JAK wsk :D przecież w cebrze nieraz brakuje ci mocy a w wsk nigdy ;) ta wsk to napewno byla czarna te modele robili na export i mily tytanowe tloki i kute korbowody + biturbo i żeczywiście osiągaly 140 KM (na hamowni) to byl szczytowy model dostepny tylko dla wybranych .Kurcze już myślalem że takich ludzi nie ma a tu prosze -Sezon polowań na trole uważam za otwarty :P :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 No o co wam chodzi ta WSK miała silnik z "SAMOLOTU" przecież..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creazyiwan Opublikowano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 ludzie zna ktos ten motocykle wart o po nie jechac nie piszcie mi zee to nie pierwsze czy 10 chce sie dowiedziec czy warto po nie jechac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrf Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Szczerze? Nie warto napisales: juz smigalem gixa 600 wiec mam juz troche pojecia o tym :] a moze jeszcze mi sie uda cbr 929 posmigac wiec wiem jaka to moc itd:] Ile latales tym? 10 kilmetrow sie bryknales czy moze przez pol godziny kreciles kolka wokol bloku? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 z tych dwoch to widac ze honda jest po dzwonie (slizgu) ,a kawka tez ma durny opis ze pierwszy własciceil w pl - i co z tego??? podjedź obejrzyj i bedziesz wiedział, jak sie nie znasz to wez jakiegoś kumpla co bardziej w tym siedzi i kup tego który jest w lepszym stanie. UWAGA !!! Coraz wiecej motocyklistów kupuje sowje pierwsze moto i niestety jest to ostatnie moto! - miej to na uwadze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 akurat ta kawa to moja ulubiona szostka. Pomimo ze model z 2005 jest o niebo lepszy to jednak do modelu 03 i 04 mam sentyment. A jak to wstaje na koło.... poezja, głównym atutem tej szostki - jak dla mnie- jest jej narowistość. Eloelo - to co napisałes jest naprawde dobre. Mam pytanie do ciebie - ty w cyrku za klauna przypadkiem nie robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi