Meniu Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 zastanawiam się czy ktoś kiedykolwiek próbował zamontować instalację gazową do motocykla. Byłoby to w ogóle możliwe od strony technicznej? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 W ktorymś "ŚM" lub "Motocyklu" był opisany skuter na gaz, więc może motocykl tez da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 ja widziałem ruska z koszem do którego koleś wsadził silnik z tico a do kosza gaz :icon_mrgreen: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZammeR_Poz Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 ja widziałem ruska z koszem do którego koleś wsadził silnik z tico a do kosza gaz :buttrock: Ta :icon_mrgreen: w "Jednośladzie" kiedys pokazywali heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 w nowym motocyklu jest jakiś rusek z gazem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 A ja tego ruska widzialem na zywo!! Koles zrobil furore. Wjechal na zlocik, przed tym wlewajac chyba butelke denatu czy oleju w wydechy. Faktem jest ze niezly pokaz dal. A co do gazowni. W Brzeznie Szlacheckim(nieopodal Bytowa) na zlocie spotkalem kolesia ktory mial gazownie w Janku. Tak, tak w naszym POLSKIM M10!!!!!!! Malo tego. Zeby bylo jeszcze zabawniej, koles wstawil jeszcze rozrusznik zeby nie musial nogi męczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusta Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Problem z gazem jest glownie waga butli. Reszta,tj zmiany w elektronice silnika,gaznik albo wtrysk jest do rozwiazania bez problemu. Ja mialem samochod na gaz,2 butle w bagazniku,tj extra waga ok 150kg,same butle.Gaz prawie nic nie wazy,moze ok 8 kg na butle. Czulem ta wage jezdzac, zarznalem tylne zawieszenie i lozyska w tylnym moscie. Co zaoszczedzilem na paliwie,wydalem pozniej na reperacje. W moto nie widze sensu,chyba ,ze nie ma juz innego paliwa na calym swiecie. PzdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meniu Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 inne paliwo oczywiście jest ja tylko pytam bo na czy będziemy jeżdzić gdy zabraknie ropy na świecie .Wyobrarzacie sobie moto na prąd bez tego ryku z wydechu to nie ma sensu, więc może zostaje nam jeszcz wodór (Wydech nadal będzie gadał) chyba że zrobioł silnik na wodę( tak a prposilnika na wode to już chyba jest jakiś prototyp, słyszał ktoś o tym?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Problem z gazem jest glownie waga butli. Reszta,tj zmiany w elektronice silnika,gaznik albo wtrysk jest do rozwiazania bez problemu. Ja mialem samochod na gaz,2 butle w bagazniku,tj extra waga ok 150kg,same butle.Gaz prawie nic nie wazy,moze ok 8 kg na butle. Czulem ta wage jezdzac, zarznalem tylne zawieszenie i lozyska w tylnym moscie. Co zaoszczedzilem na paliwie,wydalem pozniej na reperacje. W moto nie widze sensu,chyba ,ze nie ma juz innego paliwa na calym swiecie. PzdrMno to miałeś duże butle które w moto są nie potrzebne pozatm gaz nie jest taki lekki jak piszesz :buttrock: co do tematu to widziałem przerobionego skutera aprilie 150cm za zbiornik służyła zwykła butla turystyczna tak 5 kg koleś twierdził że teraz jeździ prawie darmo :icon_mrgreen: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Zostaje jeszcze holzgas, ekologiczny bo drzewo każdy sobie może zasadzić i później bedzie miał na czym jeździć :icon_mrgreen: Ale podobno mocy to nie ma i strasznie prycha :buttrock: http://img214.imageshack.us/my.php?image=m72holzpf6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 inne paliwo oczywiście jest ja tylko pytam bo na czy będziemy jeżdzić gdy zabraknie ropy na świecie .Wyobrarzacie sobie moto na prąd bez tego ryku z wydechu to nie ma sensu, więc może zostaje nam jeszcz wodór (Wydech nadal będzie gadał) Z tym "gadaniem wydechu" to nie jest takie oczywiste. Honda pokazała teraz prototyp samochodu na wodór, jednak jest on w ogniwie paliwowym zamieniany na prąd elektryczny, a ten zasila silnik elektryczny (coś ok. 100 kW). Więc "0" gadania wydechu. Zresztą poniżej link:http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/ne...ho_i,794672,415Spalanie wodoru w silniku tłokowym miało by sens gdyby używał on nie powietrza do spalania, a czystego tlenu. Inaczej w spalinach jest sporo szkodliwych związków azotu i nici z "eko".Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_gorzow Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Myśle ze nie ma zadnego problemu z zamontowaniem gazu do motocykla a szczegolnie do zasilanego gaznikami. Problem jest tylko z butla. Jestem pewien ze widziałem kiedys w jakiejs gazecie motoryzacyjnej motocykl na gaz. Zamiast zbiornika na bezyne był taki sam ale na gaz. Sam kiedyś myslalem jak by to bylo zasilic moja Hondzia gazem .... ale ona tak malo pali ze nie warto... no i brakowałoby mi tego pieknego zapachu etyliny przy tankowaniu haha . Co do gazu to kazde moje auto które miałem na to jezdzi i jestem do tego przekonany. Widzieliscie w programie Top Gear jak auta jezdziły na metanol uzyskany z krowich gówien....? Na tym bedziemy jezdzili w przyszłosci ... kto to wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 W ostatnim czasopismie jest wzmianka o motocyklu z instalacja gazowa, jest to BMW K 1200 GT posiada 10L zbiornik gazu w Top case.Szukalem na podanej stronie internetowej ale nic nie znalazlem.Jesli kogos zainteresowalo to podaje stronke:www.wunderlich.deDuzo tam gadzetow do moto marki BMW, wlasciwie tylko do BMW :)Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 jakoś wszyscy zapomnieli o zamarzającym parwniku:) motorki chlodzone powietrzem maja problemik!!! po za tym w ofercie BRC byl zestaw do montazu gazu w motocyklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 zastanawiam się czy ktoś kiedykolwiek próbował zamontować instalację gazową do motocykla. Byłoby to w ogóle możliwe od strony technicznej? :) Nastepny bzdurny temat, po "motocyklu z dieslem" i dlaczego w Mechanice ???Zamiast zadawac durne pytania zastanow sie najpierw czy chcialbys jezdzic takim motocyklem, ktorego osiagi bylyby na poziomie o klase gorszym od "benzyniakow"Wiekszosc ludzi by nie chciala i dlatego sie ich nie produkuje.To samo z dieslem, koniec tematu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi