motodzik Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Mam takowy sprzęt, ma on silnik Ducati 900 na wtrysku, pięknie chodzi i wygląda, ale - czy można coś z niego więcej wyciągnąć, mam zamiar kupić K&N-a i zmienić tłumiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Witajjak dorzucasz większy dopływ powietrza i szerokie :icon_mrgreen: jego ujście no to jeszcze możesz dołączyć PowerCommandera i zmienić mapę zapłonu - jeśli chodzi o silnik i jego moc. Sugeruję jednak robic to u specjalisty, który zna się na PC, bo łątwo można nawet zdławić silnik, a nie polepszyć jego moc.Pozdriawam,Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motodzik Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Z tego co wiem to mogę dostać programy zapłonów ale nie mam końcówek do podłaczenia do laptopa - chyba, że robi się to w inny sposób Widzę, że mało jest takich motorków jak mój. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 witajco do ilości motorków to faktycznie chyba nie ma ich za wiele. :icon_mrgreen: W srawie PC to możesz popatrzeć na stronie www.powercommander.comZ tego c się orientuję to PC do laptopa łączony jest przez kabel usb - specyfikacja zestawu przy zakupie chyba nie zawiera takiego kabla. Tam też znajdziesz info o rekomendowanych centrach zajmujących się instalacją http://www.powercommander.com/centers_overseas.shtml#pol (są aż 2 i to oba w W-wie), jednak praktycznie PTM odsyła do Polandposition (do Tomka Kędziora, który zna się na PC jak mało kto) bo tam mają hamownię.Pozdrawiam,Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) popatrz na info np na stronie http://www.motoring.co.za/index.php?fSecti...rticleId=227121 - jest tam troszkę opisów i danych technicznych. Inne dane np na stronie http://www.motorbikes.be/en/Cagiva_Gran_Ca...900_T_2000.aspxTest drogowy jest np na stronie http://www.motorbyte.com/mmm/pages/reviews...iewwin99_00.htm Jeśli jesteś zainteresowany takim sprzętem to zobacz tą propozycję http://www.allegro.pl/item243919910_cagiva...900_ducati.htmlpozdr Kris Edytowane 26 Września 2007 przez Muminek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Machoney Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam.Mam pytanie co do Cagiva gran canyon 900 .Chciałem się coś więcej dowiedzieć o tym moto , ale ciężkocokolwiek znależć na jego temat.Może ktoś coś wie na ten temat .Z góry wielkie dzięki .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Znajdz chlopaka o nicku HOSE - zadaj mu pytanie na priva- jezdzi takowym sprzetem...Jesli chodzi o zagrzaniczne strony to szukaj np w USA Grand Canyon 900 Ducati bo Cagivy nie znaja :biggrin: Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Witam. Ja niestety jeżdżę poprzednikiem Caniona czyli Elefantem 900 na gażnikach. Canion ma kilka rozwiązań wspólnych z E900 ale charakterystyka moto jest już inna, canion jest bardziej na szosę.Pzdr.hose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telecast Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam!Mam takową maszynę. Filtry K&N na wejściu oraz wydechy Ducati. Zmienione oprogramowanie wtrysków. Cośpięknego. Pięknie się tym jeździ. Miałem też Elefanta 750 na gaźnikach. Inna generacja ale duszę ma :buttrock:Jeśli chcecie jakieś info - służę tym co mam i wiem :notworthy: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harder Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Witam! Skrobnąłem Ci kilka zdań na priva. Pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Skrobnąłem Ci kilka zdań na priva. a po czemu nie tutaj? po to jest forum, żeby pisać o motocyklach. kurde, tych ducatisti nie zrozumiem: na forum piszą o byle czym, a jak coś ważnego - "napisałem na pw" :P jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harder Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 kurde, tych ducatisti nie zrozumiem: na forum piszą o byle czym, a jak coś ważnego - "napisałem na pw" :P jsz Witam! Z całym szacunkiem, ale na forum głównym piszę tylko sporadycznie i o sprawach konkretnych. Na pw napisałem dlatego, że uzbierała się tego cała strona i jest tam dużo o "dupie maryny". Pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwierZ Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) ok ta z pod Torunia ma coś co mi sie w niej nie spodobało. Teraz została sztuka z Olsztyna: http://allegro.pl/item580638432_motor_cagi...model_2000.html Pytanie i prośba: Czy jest ktoś z Olsztyna lub okolic obeznany w moto aby móc się umówić i razem podjechać obejrzeć to ? Ewentualnie ktoś mieszkający po drodze Płock-Olsztyn ? to bym zabrał ? Bo mógłbym tam podjechać jutro w południe lub we wtorek przed południem i jakby ktoś chciał potowarzyszyć w oglądaniu i ocenie to byłbym wdzięczny ;) Edytowane 15 Marca 2009 przez ZwierZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brainst0rm Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Witam was! Wlasnie bylem ogladac dzisaj motorek w Olsztynie (nadal probuje sprzedac lecz teraz za kwote 8.900 a wczesniej za 7.900). Powiem szczerze ze mi sie sam model bardzo spodobal (nie koniecznie wyglad, ale technika fajna) - Lecz ten akurat egzemplarz niestety wymaga troche uwagi a jezeli chodzi o serwis i czesci, to tutaj w Olsztynie i wogole w Polsce, to troche trudniej niz np. z takim prostym motorkiem jak Honda Dominator czy Trans Alp. Ja chyba sie nie zdecyduje mimo faktu ze wlasciciel jest sklonny sporo opuscic z rzadanej ceny. Pisze tutaj dlatego poniwaz jechalem dzis tez BMW F650 i Honda Dominator, ale najbardzijej mi sie spodobala Cagiva jezeli chodzi o samopoczucie (jestem dosyc wysoki, a na Cagivie mi najwygodniej bylo, BMW fajn lecz torszke mniejsza a Dominator juz bardziej terenowy) Chcialem was teraz zapytac o rade - Sa jakies Japonce albo inne trwale alternatywy? Specyfikacja tego Motoru mi sie bardzo podobala - czyli w duzej mierze ten motor jest skonstruowany na dlugie trasy lecz jak ktos sie uprze i troche na nieumocnionych drogach sobie poradzi (chodzi tu powiedzmy o sporadyczne dojazdy np. nad dziki brzeg jeziorka - zadne wertepy "a la cross". Pojemnosc moze byc taka cena max do 10k i zeby mozliwe maly spadek wartosci, poniewaz bede zumuszony po sezonie sprzedac i kupic jakiegos kombiaka. Z gory dziekuje za wszelkie proposyzje! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Lecz ten akurat egzemplarz niestety wymaga troche uwagi a jezeli chodzi o serwis i czesci, to tutaj w Olsztynie i wogole w Polsce, to troche trudniej niz np. z takim prostym motorkiem jak Honda Dominator czy Trans Alp. a możesz napisać coś konkretnie o jego dolegliwościach i wynikach oględzin? jakieś wady, uszkodzenia, problemy techniczne, powypadkowa przeszłość? w poszukiwaniu tego typu sprzętu (na asfalt, z możliwością zjechania na szutry, ale z silnikiem raczej mocniejszym niż 50-60KM hond) zacząłem się właśnie przyglądać temu modelowi i coraz bardziej mi się podoba, im więcej o nim czytam ;) problem w tym, że produkowany był tylko przez 3 lata (do 2000, jeśli mam dobre informacje), jest o mało i trudno o ofertę - ta mogłaby być tym ciekawsza BTW nie jestem pewien, więc wolę zapytać: czy bak jest cały z tworzywa? TIA jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi