xj 600 n Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Mam kilka uwag do dyskutantów: 1) Odnośnie debilizmu. Jak sądze, nie sposób mówić o debilizmie trwałym w przypadku osobnika będącego bohaterem dyskusji- powód- młodzieniec nie jest znany. 1a) Można co najwyżej mówić o debilizmie czasowym, któremu osobnik Sebastian S. uległ bądz pod którego był wpływem. 2) Trudno oceniać Sebastiana S. charakterologicznie(powyżej), nie można bronić go argumentami psychologicznymi. Równie dobrze można, by napisać, że np. zabójca nie chciał, miał kaprys kogoś zabić i to uczynił. 3) Motocyklista był winien swojego czynu i nie można go próbować bronić, bo zawsze się okaże, że wyciągnięte wobec niego konsekwencję były zbyt surowe. 4) Winny Sebastian S. powinien być ukarany 5-10 letnim zakazem poruszania się po drogach. Jego nazwisko powinno być upublicznione!!!!!!!! Dlaczego nie znamy jego personaliów tego żaden rzecznik sądu mi nie jest w stanie wytłumaczyć. 5) Dodatkową karą powinna być utrata mienia, żeby winny długo zapamiętał tę lekcję. 6) Policjanci wykonali dobrą robotę, tylko zrobili to na pokaz. I to jest najsmutniejsze w całej sprawie, że policja musiała pokazać, że coś robi. Długo nie usłuszymy o podobnym wyczynie. 6a) Czy można wyjaśnić kwestię pojemności samochodu policji? W ofercie opla nie ma modelu z silnikiem 3.2 najwyższy jest model 3.0 i 250 kM. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdgeCrusher Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Krotka historia o polskim Ghost Riderze...ale za to z jak przyjemnym zakonczeniem :] Oby wiecej takich akcji, mniej na pokaz. Pozdrawiam Cytuj Moje moto podróżeJeździć póki ciepło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 6a) Czy można wyjaśnić kwestię pojemności samochodu policji? W ofercie opla nie ma modelu z silnikiem 3.2 najwyższy jest model 3.0 i 250 kM. Pozdrawiam W tej chwili największym silnikiem benzynowym jest chyba V6 o pojemności 2.8 (255 km) , przedtem był to silnik 3.2 l V6 montowany w omedze, fronterze i własnie topowych modelach vectry. Całkiem przyzwoity silnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 http://www.wrzuta.pl/film/cy1vW4iQqe/cbr_v...ctra_3.2_poscig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo/ Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 http://www.wrzuta.pl/film/cy1vW4iQqe/cbr_v...ctra_3.2_poscig Własnie zrobiłem sobie seans i oblookałem filmik. 1) co on za cbrke miał ze tak wolno jechał ?? to moze jakis CB 500 był bo z kamery policyjnej to rzadko ponad 200km/h było2) koles na Moto --- > Amator ( zadnego przemyslonego ruchu ucieczki )3) policja :) dobrze wiedziec ze wysoko 3mają poprzeczkę. kierowca dawał czadu, pod prąd itp :evil: benzyne w krwi koles miał. mnie by nie złapali :icon_rolleyes: :icon_question: :icon_arrow: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Własnie zrobiłem sobie seans i oblookałem filmik. 1) co on za cbrke miał ze tak wolno jechał ?? to moze jakis CB 500 był bo z kamery policyjnej to rzadko ponad 200km/h było2) koles na Moto --- > Amator ( zadnego przemyslonego ruchu ucieczki )3) policja :notworthy: dobrze wiedziec ze wysoko 3mają poprzeczkę. kierowca dawał czadu, pod prąd itp :biggrin: benzyne w krwi koles miał.mnie by nie złapali :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: na filmie nie widać jak nierówna i zakoleinowana jest wylotówka z lbn na chełm... inna sprawa, że w zakrętach to nawet ja bardziej się pochylam :biggrin: a kamera pokazuje prędkość radiowozu, stąd te 'niskie' prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Mam kilka uwag do dyskutantów: 6a) Czy można wyjaśnić kwestię pojemności samochodu policji? W ofercie opla nie ma modelu z silnikiem 3.2 najwyższy jest model 3.0 i 250 kM. PozdrawiamZ tego co wiem od panów policjantów jest to rzadki model silnika. A że został on zainstalowany w radiowozie wzbogacili go o dodatki takie jak np biturbo w benzynce;] kosior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Koleś na moto zupełnie nie myślał. Drogę ucieczki wybrał chyba najgorszą z możliwych. Ucieczka dwupasmówką przy niewielkim ruchu to niezbyt dobry pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Mhy niektórzy piszą co on za CBRkę miał? Nio a 200km/h-230km/h to mało i to jeszcze dodatkowo z duza dawka adrenaliny i tym że sporo samochodów? jeszcze podobno droga kiepska była. Jak dla mnie koles całkiem dobrze smigał, fakt ze na zakrętach za duzo tracił nio to brak umiejetności pewnie. a ten policjant? co to za auto w ogóle.... i z moich pieniedzy(podatki) musze płacić żeby mogli wozic sie samochodem z silnikiem 3,2???? ile to pali na 100km? poj**ało ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M. Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Z tego co wiem od panów policjantów jest to rzadki model silnika. A że został on zainstalowany w radiowozie wzbogacili go o dodatki takie jak np biturbo w benzynce;] kosior :notworthy: :icon_eek: :icon_eek: dawno się tak nie ubawiłem :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 a ten policjant? co to za auto w ogóle.... i z moich pieniedzy(podatki) musze płacić żeby mogli wozic sie samochodem z silnikiem 3,2???? ile to pali na 100km? poj**ało ich Nie no jasne - zamiast do Vectry powinni zamontować videoradar do Vento lub rozpadajacego się poldka :notworthy: Tak na marginesie to zakładając że wystawią dziennie mandatow za około 2000 PLN (co chyba nie jest takie trudne) to taka Vectra z osprzętem powinna zwrócić się po 2-3 miesiącach :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Nie no jasne - zamiast do Vectry powinni zamontować videoradar do Vento lub rozpadajacego się poldka :notworthy: Tak na marginesie to zakładając że wystawią dziennie mandatow za około 2000 PLN (co chyba nie jest takie trudne) to taka Vectra z osprzętem powinna zwrócić się po 2-3 miesiącach :icon_eek: to miało byc troche ironiczne :icon_eek: ale racja z samych mandatów to takie autko utrzyma bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 dobre dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mefisto=- Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Witam, no ja bym to nazwał...Polski oddział Cobra :icon_mrgreen: Jeszcze raz wielkie brawa dla pana policjanta za dorwanie tego mężczyzny, oraz za to, że nie przerwał pościgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi