Skocz do zawartości

Dla mnie to debil!

-=Mefisto=-
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka uwag do dyskutantów:

1) Odnośnie debilizmu. Jak sądze, nie sposób mówić o debilizmie trwałym w przypadku osobnika będącego bohaterem dyskusji- powód- młodzieniec nie jest znany.

1a) Można co najwyżej mówić o debilizmie czasowym, któremu osobnik Sebastian S. uległ bądz pod którego był wpływem.

2) Trudno oceniać Sebastiana S. charakterologicznie(powyżej), nie można bronić go argumentami psychologicznymi. Równie dobrze można, by napisać, że np. zabójca nie chciał, miał kaprys kogoś zabić i to uczynił.

3) Motocyklista był winien swojego czynu i nie można go próbować bronić, bo zawsze się okaże, że wyciągnięte wobec niego konsekwencję były zbyt surowe.

4) Winny Sebastian S. powinien być ukarany 5-10 letnim zakazem poruszania się po drogach. Jego nazwisko powinno być upublicznione!!!!!!!! Dlaczego nie znamy jego personaliów tego żaden rzecznik sądu mi nie jest w stanie wytłumaczyć.

5) Dodatkową karą powinna być utrata mienia, żeby winny długo zapamiętał tę lekcję.

6) Policjanci wykonali dobrą robotę, tylko zrobili to na pokaz. I to jest najsmutniejsze w całej sprawie, że policja musiała pokazać, że coś robi. Długo nie usłuszymy o podobnym wyczynie.

6a) Czy można wyjaśnić kwestię pojemności samochodu policji? W ofercie opla nie ma modelu z silnikiem 3.2 najwyższy jest model 3.0 i 250 kM.

Pozdrawiam

6a) Czy można wyjaśnić kwestię pojemności samochodu policji? W ofercie opla nie ma modelu z silnikiem 3.2 najwyższy jest model 3.0 i 250 kM.

Pozdrawiam

W tej chwili największym silnikiem benzynowym jest chyba V6 o pojemności 2.8 (255 km) , przedtem był to silnik 3.2 l V6 montowany w omedze, fronterze i własnie topowych modelach vectry. Całkiem przyzwoity silnik :)

Własnie zrobiłem sobie seans i oblookałem filmik.

1) co on za cbrke miał ze tak wolno jechał ?? to moze jakis CB 500 był bo z kamery policyjnej to rzadko ponad 200km/h było

2) koles na Moto --- > Amator ( zadnego przemyslonego ruchu ucieczki )

3) policja :) dobrze wiedziec ze wysoko 3mają poprzeczkę. kierowca dawał czadu, pod prąd itp :evil: benzyne w krwi koles miał.

mnie by nie złapali :icon_rolleyes: :icon_question: :icon_arrow: :buttrock:

Własnie zrobiłem sobie seans i oblookałem filmik.

1) co on za cbrke miał ze tak wolno jechał ?? to moze jakis CB 500 był bo z kamery policyjnej to rzadko ponad 200km/h było

2) koles na Moto --- > Amator ( zadnego przemyslonego ruchu ucieczki )

3) policja :notworthy: dobrze wiedziec ze wysoko 3mają poprzeczkę. kierowca dawał czadu, pod prąd itp :biggrin: benzyne w krwi koles miał.

mnie by nie złapali :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

na filmie nie widać jak nierówna i zakoleinowana jest wylotówka z lbn na chełm... inna sprawa, że w zakrętach to nawet ja bardziej się pochylam :biggrin: a kamera pokazuje prędkość radiowozu, stąd te 'niskie' prędkości

Mam kilka uwag do dyskutantów:

Pozdrawiam

Z tego co wiem od panów policjantów jest to rzadki model silnika. A że został on zainstalowany w radiowozie wzbogacili go o dodatki takie jak np biturbo w benzynce;] kosior

Mhy niektórzy piszą co on za CBRkę miał? Nio a 200km/h-230km/h to mało i to jeszcze dodatkowo z duza dawka adrenaliny i tym że sporo samochodów? jeszcze podobno droga kiepska była. Jak dla mnie koles całkiem dobrze smigał, fakt ze na zakrętach za duzo tracił nio to brak umiejetności pewnie. a ten policjant? co to za auto w ogóle.... i z moich pieniedzy(podatki) musze płacić żeby mogli wozic sie samochodem z silnikiem 3,2???? ile to pali na 100km? poj**ało ich

Z tego co wiem od panów policjantów jest to rzadki model silnika. A że został on zainstalowany w radiowozie wzbogacili go o dodatki takie jak np biturbo w benzynce;] kosior

:notworthy: :icon_eek: :icon_eek:

dawno się tak nie ubawiłem :icon_eek:

a ten policjant? co to za auto w ogóle.... i z moich pieniedzy(podatki) musze płacić żeby mogli wozic sie samochodem z silnikiem 3,2???? ile to pali na 100km? poj**ało ich

Nie no jasne - zamiast do Vectry powinni zamontować videoradar do Vento lub rozpadajacego się poldka :notworthy:

Tak na marginesie to zakładając że wystawią dziennie mandatow za około 2000 PLN (co chyba nie jest takie trudne) to taka Vectra z osprzętem powinna zwrócić się po 2-3 miesiącach :icon_eek:

Nie no jasne - zamiast do Vectry powinni zamontować videoradar do Vento lub rozpadajacego się poldka :notworthy:

Tak na marginesie to zakładając że wystawią dziennie mandatow za około 2000 PLN (co chyba nie jest takie trudne) to taka Vectra z osprzętem powinna zwrócić się po 2-3 miesiącach :icon_eek:

to miało byc troche ironiczne :icon_eek: ale racja z samych mandatów to takie autko utrzyma bez problemu