barteksax Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Są dwie szkoły odpalania zimnego moto: 1.Trzymanie rozrusznika do momentu odpalenia silnika, po czym dodajemy lekko gazu. 2.Odkręcamy ok.1/4 manetkę gazu i włączamy rozrusznik, no i od razu odpala. Metoda 2 jest o wiele skuteczniejsza,ale czy nie odbija się to na żywotności silnika?Która szkoła jest bliższa ideałowi? Pozdro B-) !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 przekrecam kluczyknaciskam przyciskmotor odrazu pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Są dwie szkoły odpalania zimnego moto: 1.Trzymanie rozrusznika do momentu odpalenia silnika, po czym dodajemy lekko gazu. 2.Odkręcamy ok.1/4 manetkę gazu i włączamy rozrusznik, no i od razu odpala.Metoda 2 jest o wiele skuteczniejsza,ale czy nie odbija się to na żywotności silnika?Która szkoła jest bliższa ideałowi? Pozdro B-) !!! Na ciepłym silniku w motocyklu gaźnikowym trzeba dodać trochę gazu. Na zimnym silniku wyciągasz ssanie, przekręcasz kluczyk i odpalasz bez gazu. Ale w praktyce tez czasem trzeba dodac ciut gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 przekrecam kluczyknaciskam przyciskmotor odrazu paliU mnie sytuacja wygląda podobnie, tylko czasami dodaję lekko gazu ;) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 No ja to robię trochę inaczej:Wsiadam na motoZaczynam się kulaćJak mi zostało ponizej kilometra kulania (po 3 km już kulanych) do poły ssanie, zapłon, dwójka i lekko odpuszczamy sprzęgło ;) A jak juz jestem w mieście to motorek jest ciepły i pali na dotyk. Ale ja mieszkam w górach.... :flesje: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Na ciepłym silniku w motocyklu gaźnikowym trzeba dodać trochę gazu. Na zimnym silniku wyciągasz ssanie, przekręcasz kluczyk i odpalasz bez gazu. Ale w praktyce tez czasem trzeba dodac ciut gazu.amen ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 GPZ odpala nawet jak jest zimny bez ssania.może przestać jakis czas, podchodze przekrecam kluczyk, starter i odpala, bez chwili zajakniecia. moze mam za bogato ustawione cos? czy to normalne ze sprzet odpala bez ssania i oznaka ze jest zdrowy jak ryba , hehe. sprzet z 96. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 GPZ odpala nawet jak jest zimny bez ssania.może przestać jakis czas, podchodze przekrecam kluczyk, starter i odpala, bez chwili zajakniecia. moze mam za bogato ustawione cos? czy to normalne ze sprzet odpala bez ssania i oznaka ze jest zdrowy jak ryba , hehe. sprzet z 96. GPZ odpala nawet jak jest zimny bez ssania.może przestać jakis czas, podchodze przekrecam kluczyk, starter i odpala, bez chwili zajakniecia. moze mam za bogato ustawione cos? czy to normalne ze sprzet odpala bez ssania i oznaka ze jest zdrowy jak ryba , hehe. sprzet z 96. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 nie wiem po co napisales to 3 razyale ssanie czesto w motocyklach uzywa sie jak jest zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baklazan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Guzik fajna sprawa ale byscie enduro z kopniakiem pojezdzili i poodpalali ( szczegolnie takie 600-ty ) byscie mieli tak przypakowaną noge ;) Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Baklazan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 do odpalania nie muszę dotykać gazu, nieważne czy stał 2 tygodnie czy 2 minuty w mieście ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 -zalewam gazniki-daje na ssanie-kilka razy kopne-wkladam kluczyk do stacyjki -lekko gazu-raz na kopnik i zyje Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roc_o Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Przy zimnym silniku ssanie i minmalnie gazu, niekiedy te czynnosc trzeba powtorzyc ;) a jak sie juz rozgrzeje to nie ma bata na jedno dotkniecie silnik paracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Naciągam ssanie, a potem:przekrecam kluczyknaciskam przycisk motocykl od razu pali ;) .Na ciepłym po przycisku startera lekko gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Naciągam ssanie, a potem:motocykl od razu pali ;) .Na ciepłym po przycisku startera lekko gaz. Pytanie postawione w dziale chopper/cruiser. Nie wiem po co wypowiadają się właściciele "kopniaków" :flesje: Jeżeli mój motocykl ma ciepły silnik to po prostu wciskam starter.Jeżeli silnik jest zimny to włączam ssanie (na ok. 5 sekund) i wciskam starter.W obu wypadkach nie dotykam manetki gazu. Szacuneczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi