adamk2 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 witam. czym moze byc spowodowana nierowna praca silnika tzn. sprawia wrazenie pracy 3 cylindrow . po lekkim dodaniu gazu i podczas jazdy na wyzszych obrotach pracuje dobrze. dodam , ze sa nowe swiece. za podpowiedzi z gory wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 złej jakości paliwo albo może masz zaawalony filtr powietrza. Spróbuj wymienić albo chociaż dobrze wyczyśc. Ja bym od tego zaczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Kiedy były robione regulacje ?? Ten motocykl jest dosyć wrażliwy na serwis- co 6kkm należy robić zawory+gaźniki i zacząłbym od tego. Moj imbryczek miał podobne objawy, po wizycie w warsztacie u Pawła Boruty (zrobiono:regulacjęzaworów, gruntowne czyszczenie gaźników, ustawienie poziomów paliwa, składu mieszanki a na koniec synchro)silnik znowu chodzi jak zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 a ile Cie to wszystko kosztowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 a ile Cie to wszystko kosztowało ? 250 PLN za robote + materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 tak tanio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dawno się nie przysłuchiwałem (stopery), ale kiedyś zwróciłem uwagę , że na wolnych obrotach pracuje dość nierównomiernie . Czytałem też ,zdaje się na stronie Bractwa Suzuki ,że te silniki tak mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 moje B4 rowniez na nizszych obrotach pracuje nie rowno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Miałem takie suzi, też po wymianie świec i paliwo raczej nie mialo nic do rzeczy. Moje sui potrzebowalo regulacji gaźników i może nawet zaworów. Ale odnośnie spalania na 3 to na 99% gaźniki. Musisz też wiedzieć że one mają to do siebie że tak śmiesznie chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 olejaki suzuki tak maja, na wolnych obrotach pracuja nierowno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 olejaki suzuki tak maja, na wolnych obrotach pracuja nierowno. Muszę powiedzieć naszemu moderatorowi że mi popsuł motocykl bo po jego regulacjach chodzi równo :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Tiaa, popsul na pewno.Po prostu w tych silnikach synchronizacja latwo sie rozjezdza, albo nie byla dokladnie zrobiona i dlatego wam nierowno chodza. Bo jakos w Kanadzie nie slyszalem o takiej regule, ze olejaki maja nierowne wolne, moj silnik ktory rozni sie bardzo niewiele od olejaka nie ma zadnych problemow z wolnymi.Za taka cene jak Pewel to robi to bym synchronizowal u niego moto co roku przed sezonem ;). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer23 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 mam gsxr750 olejaczka i na wolnych tez jest troszke nierówna praca i taka chropowata. wiec te typy chyba tak maja. mi to nieprzeszkadza, tylko ja mam sportowe wałki i gażniki wiec to moze przez to?? ale za to na wyzszych ma konkretnego buta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dawno się nie przysłuchiwałem (stopery), ale kiedyś zwróciłem uwagę , że na wolnych obrotach pracuje dość nierównomiernie . Czytałem też ,zdaje się na stronie Bractwa Suzuki ,że te silniki tak mają .dokładnie tak, problem również tyczy się serii RF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi