szypeczek Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 A co zrobisz ze spodniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 hmm.... pod JEANSY jakieś ochraniacze, lub poprostu kupi się spodnie motocyklowe :D Ale rozpatrujemy górną część :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Bardzo dobrze sie sprawdzi tylko dokładnie dobierz rozmiar, ja źle dobrałem bo kupiłem M-ke i dopiero po pewnym czasie sie okazało że ciężko jeździć bo obwód klatki był zły i ściskała mnie. Na pierwszy rzut oka była okej, więc uważaj. A druga rzecz to to że straszliwie w tym pi*dzi więc kurtka jest konieczna. Poza tym sprawdza się to nieźle :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Chyba kichowaty to pomysł ( jak mawiają lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu :-D ) z tym dokupieniem kurtki i założeniem jej na to coś :D , po pierwsze idz do sklepu gdzie takie ubranka można pooglądać , przymierz to cudo nałóż kurtke na to i odpowiedz sobie na pytanie , Czy w tym komplecie jest mi wygodnie :?: Czy warto kupować kombi? Powem jedno po wielu latach jazdy i paru mniejszych lub większych glebach gdzie zostawiłem troche skóry na asfalcie ,doszedłem do jednego wnioskuNie wsiądę na moto jak nie mam kurtki skórzanej lub kombi na sobie :!: Kup kombi , na tym nie zaoszczędzisz a jedynie zyskasz. Pozdro. Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Chyba kichowaty to pomysł ( jak mawiają lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu :-D ) z tym dokupieniem kurtki i założeniem jej na to coś :D , po pierwsze idz do sklepu gdzie takie ubranka można pooglądać , przymierz to cudo nałóż kurtke na to i odpowiedz sobie na pytanie , Czy w tym komplecie jest mi wygodnie :?: Czy warto kupować kombi? Powem jedno po wielu latach jazdy i paru mniejszych lub większych glebach gdzie zostawiłem troche skóry na asfalcie ,doszedłem do jednego wnioskuNie wsiądę na moto jak nie mam kurtki skórzanej lub kombi na sobie :!: Kup kombi , na tym nie zaoszczędzisz a jedynie zyskasz. Pozdro. Znam ludzi który jeżdża z buzerami pod kurtką, w enduro jest to często praktykowane. Taki buzerek na siatce jak prezentowana na zdjęciach Utika jest wygodny i lekki. Jeśli dołożymy do tego kurtke to mamy nieprzewiewny strój gwarantujący dobrą ochrone (normalna kurtka nie posiada rozbudowanego żółwia). Biorąc pod uwage że ktoś nie ma 1000-2000 zł na kombi to jest to rozwiązanie bardzo dobre. Pitu też nei zamierza zostawiać skóry na asfalcie i chwała mu za to że przy braku kasy coś kombinuje innego a nie olewa sprawę. Rozwiązanie z buzerem, może prowizoryczne ale wcale nei głupie. Na dowód podam ostatniego szlifa chyba Vlaada. Temat był w każdym razie na forum i autor chwalił w nim taki zestaw ochraniaczy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario.B Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Jest to dobry patent na letnie upały kiedy to kurtce się gotujesz.To zakładasz zółwika na to koszulka i heya banana :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Za pięćset to kupisz już całkiem wypasioną kurtkę z ochraniaczami. Ten zerstawik, o który pytasz to spoko jest na upalny dzień liedy i w kórtce za gorąco gdy przeciskasz się w korkach. Kup kutkę i spodnie osobno a wyjdzie ci taniej niż jednolity kombinezon. Wybierz się do łodzi na zimowy bajzel, tam znajdziesz coś fajnego, nowego bądź używanego z przeceny bo po sezonie. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Gdybym miał więcej kaski, to jasne że bym kupił kombinezon z AlpineStarsa za 3000 zł. Ale moje fundusze są mocno ograniczone (sam będe ciułać na moto, bo kontra ze strony rodziny znaczna). Cieszyłbym się, jakbym na wakacje miał koło 5000-6000 PLN :D Dzięki za opinie odnoście zbroi, tak chyba bede musial zrobić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Taką utiki można za 200 zeta wyhaczyć na allegro. W sklepie max 250 więc nie daj sobie wcisnąć za więcej :D Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek1221 Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Ja mam kurtke skurzaną UTIKI z tych nowszych modeli kupiłem z 4 miesiące temu i musze powiedzieć że i krój ma super , jest wygodna i z rozmiarem trafiłem super bo stare modele były jakoś dziwacznie szyte- albo w klacie były dobre ale miały za długie rekawy albo rekawy miały dobre a w klacie były za małe.Utkia sie poprawiła jestem z niej zadowolony ochraniacze standard plecy,łokcie i barki- miękka skóra a nie jakaś tam sztywna.Ogólnie ok. polecam.Nową powinieneś wyrwać za ok.500-600.ODPUKAC!Ale jak w skurze sie glebniesz to możesz w niej jezdzić dalej ale jak orła wywiniesz w szmacianej kurtce to jest duże prawdopodobieństwo że sie po prostu podrze - a w takiej to se nie polatasz.Lepiej dołożyć z 200-300 stówki i mieć coś na prawde o wiele lepszego.Ja tez sie szczypałem z kasą ,ale teraz nie żałuje!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 A co jest bezpieczniejsze?? Kombi za niską cenę czy taki zestawik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodawca Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 NIe polecam za bardzo takiego ochraniacza tzn jest to może i dobre ale nie wygodnie ci się będzie wtym jezdzić. Za m.ój NOWY kombinezon i buty zapłaciłem w sumie 2000zł. i nie załuję wydaych pieniędzy bo ważniejsze jest zdrowie a nawet życie niż forsa. Mój gs osiąga prędkość ponad 180 km/h i jak zrobisz szlifa choćby przy predkości 100km/h alboi mniej to spodnie jeansowe ci nie pomogą, będziesz mial ładnie zdarte nogi :/ a nawet możesz sobie urwać np. stope jak nie bedziesz miał butów na moto. Jak nie masz kasy tyle to poszukaj sobie używanych kombinezonów w 1000zł. sie zmieścisz bez problemu i w tym i buty bedziesz mial WIEC LEPIEJ CZASEM DOŁOŻYC TE PARE STÓWEK :] pzdr Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Jeśli kogoś interesuje ta zbroja. To posiadam ją w sprzedaży.Sprzedaje też na allegro:Fotki: http://members.lycos.co.uk/filekh/utika/W swojej ofercie posiadam też cały asortyment UTIKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robuś1 Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Dodam tylko że dostępne są również spodnie siatkowe z ochraniaczami Utika w bardzo przyzwoitej cenie . Prawda jest taka że pasują one raczej do crossu i enduro niż codziennej jazdy . :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Dodam tylko że dostępne są również spodnie siatkowe z ochraniaczami Utika w bardzo przyzwoitej cenie . Prawda jest taka że pasują one raczej do crossu i enduro niż codziennej jazdy . :D :) Nie polecam ich. Ostatnio jeden klient je chciał i kupił, ale jak je obejżałem to......Nie nadają się ani do niczego, a do mx czy enduro to juz w ogóle 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi