kusiek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 czyli mam kupic castrol r2??? do skrzyni tez leje motula.. to powiedzice mi wkoncu jaki by był najlepszy odpowiednik motula 510 pułsyntetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 A co ze zmianą powiedzmy z syntetyka na połsyntetyk? Zawsze lałem mobila za 42 zl ale ostatnio mi się skończył i raz nalałem mobila połsyntetyk, czy ma to jakiś zły wpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ja bym nalał do benzyny Castrola R2 a do skrzyni Motula Transoil.pozdr. Tak, niech naleje ale jak sie zatrze sprzet to bedzie mial zal do Cieibe. z polsyntetyka na synetyk sie nie przechodzi. Odwrotnie tak. Znam przypadek jak koles na CZ 125 jezdzil na polsynteku stilowskim i nalal r2 i zatarl sprzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 to wkoncu mi ktos napisze jaki jest popularny odpowiednik motula 510??zeby tez był to pułsyntetyk zostane narazie przy tym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Gówno prawda z tymi zmianami oleju, kumpel lał kiedyś do aprili mixola, wszystko bylo zasrane nagarem, potem wlał syntetyk i przejechał na nim kilkaset km, jakos aprilia jeździ na tym oleju do dzisiaj. Jeszcze innny kumpel lał półsyntetyk, zmienił na syntetyk i tez nic sie nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 kwas ma racje. Ja w jednej dt miałem orlen, zalałem r2 i było dobrze, w drugiej był mixol i tak samo po przejsciu na r2 nic sie nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Ja bym nie zmienial oleju ale jak chcesz to twoja maszynka jak sie leje jeden to nie powinno sie zmieniac oleju na inny Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Skonczcie z tymi mitami, ze po przejsciu z polsyntetyka na full syntetyk zatrze sie silnik :icon_razz: . Polecam Castrol R2, mozna od razu kupic w takiej bańce 4L w cenie ok 150 zł i ma sie spokoj na 2 miesiace :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lons Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Może ktoś dać link do jakiegoś e-sklepu co moge sobie kupić taki olej jaki bedę chciał :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 dzisiaj kupilem tak na sprobe od kumpla pól litra castrolu r2(przesial sie na 4t i mu zostalo) jak dotąd latalem na orlenie pólsyntetyku i chcem zobaczyc czy bedzie jakas zmiana w pracy silnika,ale naczytalem sie tu, ze nie mozna zmieniac z polsyntetyka na syntetyk i ze mozna i juz zgupialem :( to jak mozna czy nie???? :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lons Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Ja lałem różne oleje jakie były aby na półkach i nic się nie stało. Czyli po mojemu zmiana oleju nie zaszkodzi :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 @damian-kmx zmieniaj smialo. Jak do tej pory slyszalem tylko od osob,ktore gdzies cos slyszaly,ze cos moze sie stac. Osobiscie nie stwierdzilem zadnych zmian. Pozdro Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 a czy mozna laczyc oleje ze soba?bo ostatnio konczyl mi sie CASTROL (36zł) to wlałem MOBIL (26zł)jest mozliwos ze oleje mogly sie sciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 r2 dobry olej, ale motul ma piekny zapach i jest duzo drozszy i podobno lepszy ale nie wiem. Latalem na tym i na tym i nie czuc roznicy w pracy silnika. Teraz kupilem 6l castrola moze na troszke starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Lon 91 ma w KDX dozownik i pewnie mu chodzi o to czy mozna nalać do dozownika dwa rozne oleje naraz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi