ptasiorr Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Witam!Mam na oku takie oto moto'cykle: ;) : DT 125 R/RE(itp.) , DT 225 , TTr 350 , DR 350 , TTr 600 , XT 600 Co polecacie?:>Chodzi o moto "niezawodne"(bądź bardzo zbliżone do tego terminu)!Roczniki to przeważnie od 99-00' w góre.Moto ma służyć do jazdy po pobliskich wsiach, lasach, polach, szutrze, piasku, błocie -takie typowe Enduro :P W gre wchodzą raczej tylko te modele, które wyżej wymieniłem-ale miło widziane jakies odpowiedniki.Chodzi również o w miare niskie koszty eksploatacji... pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :P Edytowane 28 Lipca 2006 przez ptasiorr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 dt 125 i ttr600 no to faktycznie masz rozrzut, i nie wiem o jakisch odpowiednikach chciałbys usłyszec bo od dt do ttr600 jest cały przeglad motocykli enduropozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 XR 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-KTM Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja bym wziol TTR 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czak90 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Bież TTR.Troche to ciężkawe ale daje rade w tereniepozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 ja bym wzioł na Twoim miejscu DR 350 lub KLXa 250/300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Jeśli mówisz że motocykl będzie służył do celów jakie wyżej wypisałeś to wg mnie najlepszym wyborem z tych wszystkich motocykli , będzie DR350 . Ja bym wybrał ją na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Również polecam tobie dr350, lub jak chcesz cos mocniejszego to xr600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 klx 250/300 R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 klx 250/300 RKLX jest chyba bardziej wysilony i koszty utrzymania będą chyba większe od takiej DR 350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 KLX jest chyba bardziej wysilony i koszty utrzymania będą chyba większe od takiej DR 350.Niby tak ale przyjemność z jazdy zwłasza w terenie jest dużo większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Niby tak ale przyjemność z jazdy zwłasza w terenie jest dużo większa.Aaaa to czywiste ;) więc ja bym wziął KLXa choćbym miał jeździć rzadziej albo coś :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koki_90 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja polecam ci DR 350 z wlasnego doświadczenia acha i nie kupuj wersji SHC bo wiekszosc ludzi ktory zobaczy DR z upsami to klapki na oczy i koniec .Wez ze zwyklym zawieszeniem bo jest duzo lrzejsza ,a pod uwage brałbym jeszcze XLR 250 Baja ale sadzac po twoim wieku nie bedzie ci sie podobał jej wygląd ;) a moto tez jest konkretne i jego duzym plusem jest posadanie małej chłodniczki oleju ktora w takie upalne dni jest bardzo przydatna co do XR 600 moj znajomy ma ja pol roku i do tej pory nie wiem co sie dzieje kiedy odkreci manetke do konca :P Poprostu piekielna moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninjabike Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 ja bym ci radzil wziac cos wiekszego typu ttr600 lub xt 600 napewno dasz sobie z nimi rade w terenie ale oczywiscie nie w jakims cieszkim bo 600 do lekkich nie nalerza ja wychodze z takiego zalorzenia mam 650 i chcialem ja sprzedac i kupic cos takiego bardziej w teren i zarejestrowac i sobie simigac i tu i tu ale teraz doszlem do tego ze zostawie sobie moj motorek zarejestruje go zalorze szosowe oponki i kupie sobie 250 w 2t taka w teren zeby sie na niej wyrzyc bo jak 4T przegrzejesz to zawory sroly pierscienie zaczyna kopcic ogolnie pierdo*enie a w 2T jak sie zagrzeje to ostygnie jak nie poszly pierscienie albo tlok to mozna simigac dalej a w 4T zawsze jest jakis uszczerbek na silniku i doszedlem do tego ze 650 zostawiam na drogi i male szutrowe wypady z dziewczyna ;) a 250 w 2T jak kupie na zarzynke do lasu z kumplami pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koki_90 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Ehh nie zgodze sie z twoja wypowiedza moje 12 letnie doswiadczenie nauczylo mnie czegos innego po pierwsze moto dopiera sie stopniowo w proporcji umiejetnosci=moc wiec nie polecam przesiadki z lajtowej 10 Konnej DT na mocnego 4T pozatym co do jazdy hardcorowej na 4T to powiem ci ze mialem juz KLX ,XLR,DR i teraz mam Sx to powiem ci szczerze ze nie mialem zadnych problemow a moj styl jazdy nie nalezy do lajtowych przedtem smigalem duzo po lasach i nigdy z 4T sie nic nie dzialo teraz z racji tego ze mam SX jego 4 biegowa skrzyna uniemorzliwia mi skutecznie jazde w terenie zostałem juz tylko na torze.Jednak planuje zakup moto pod teren i napewno to bedzie jakis 4T zastanawiam sie na Husqvarna TE 610 i za moment obrotowy ktory daje mu ogromna przewage nad 2T jestem w stanie oddac kazdego 2T ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi