Majak Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Dzisiaj zdejmowalem tłok, i przy zdejmowaniu cylindra i głowicy, niechcacy wylal mi sie plyn chlodzacy tam do srodka... Boshe i co teraz? Tam wszystko sie zatrze i zardzewieje ? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 odsącz płyn np węzykiem a skrzynie rorbową przpłukaj paliwem i po bólu - tylko zrób to dokładnie :). Pozdrawiam ;) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 wyssaj to wszystko co jest mozliwe przedmuchaj sprezonym powietrzeem , zalej benzyna wyssaj ja przedmuchaj sprezonym powietrzem wsadzaj montuj wszystko i jak najszybciej sie przejedz i wtedy woda zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HONDA_ NS-1_FREAK Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Nom , zrób tak jak koledzy wyzej Ci napisali i bedzie dobrze !!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Nom , zrób tak jak koledzy wyzej Ci napisali i bedzie dobrze !!! :) Tak, tak właśnie zrób ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majak Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 a jak to sie stalo dzisiaj, w przeplucze to jutro bo nie mam kompresora to cos sie stanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PADRE Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 a jak to sie stalo dzisiaj, w przeplucze to jutro bo nie mam kompresora to cos sie stanie ?Jeśli w płynie nie miałeś żadnego kwasu(a raczej nie-bo niby skąd) to możesz się spokojnie wyspać,a jutro z nowymi siłami zabrać się do pracy. Pozdro-PADRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majak Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Przedmuchalem wszystko dzisiaj kompresorem, wyplukalem benzyna z olejem, jej mam nadzieje ze tam zadne lozysko sie nie zatrze. Na tlok musze czekac ok, tygodnia. Co teraz bedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Przedmuchalem wszystko dzisiaj kompresorem, wyplukalem benzyna z olejem, jej mam nadzieje ze tam zadne lozysko sie nie zatrze. Na tlok musze czekac ok, tygodnia. Co teraz bedzie ? Nic..... Jak przepłukałeś benzyną z olejem to się nic nie stanie. Przykryj tylko szmatą, żeby nic więcej nie wleciało do środka. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 jeśli masz sputst na dole komory walu(śruba widoczna z dołu silnika ) to po prostytu nalej paliwa i odkręc tą srubenic mu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Ja tu czegos nie roumiem od czego ma sie cos zatrzec przecież płyn jest bezpieczy dla metalu nawet zawiera składniki antykorozyjne a wiec o czym tu mówic???? Przeciez pompa wody smaruje sie plynem a w niekrórych silnikach nawet łozyska pompy chodza w płyniepozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 No właśnie. Chyba że tam była woda... Ale jeśli płyn to nie buj nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi