enduromaster Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 :) oooo a gdzie sie to ustawia, moze jakis magiczny guzik jest co??? możesz regulować położenie zaworu, ustawiać przy jakich obrotach ma sie otwierać(łatwo dostępna śruba) , oraz dobierać sprężyny o odpowiedniej twardośći Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 W EXC tak jak w SXach można charakterystyke mocy regulować poprzez zawór wydechowy. Narazie tylko ktm ma taką regulacje. a husqvarna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 exc250 2T to kwestia regulacji, w moim ustawiłem tak aby ciągnął od samego dołu jak 4TTez tak zrobiłem SX. Bardziej jezdze enduro i poprostu jeden z bocznych zaworków zamknołem (tak mi meches poradził) i charakterystyka silnika jest zblizona do EXC (SX w oryginalnym ustawieniu poprostu niejedzie na obrotach nizszych niz 5000) Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-KTM Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 A ile moze spalic srednio na 100km yz 125 w 2T , a ile 250 w 4T (yzf, ) oraz Kawa Klx 250 w 4T ??prodze oi dopowiedz :) Tego sie nie da okreslic kazde 100 km w terenie jest inne. Mi ostatnio pełny bak starczył na troche ponad 60 km ale to w naprawde ciezkim terenie. Dwusuwową setką pewnie nie przjechało by sie nawet tych 60 km.KLx nie jest wyczynowym motorem i nie ma tak bardzo wyzyłowanych silników wiec bedzie spalac mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Oj na poczatku na 250 2T moze byc ciezko. ale mi chodziło nie o początek jazdy na moto, tylko o początek jazdy enduro na motocyklu terenowym i nie o żaden wyczyn w 2T250 - to oczywiste. ps. Ciągle jeszcze nie jeździłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) ale mi chodziło nie o początek jazdy na moto, tylko o początek jazdy enduro na motocyklu terenowym i nie o żaden wyczyn w 2T250 - to oczywiste. ps. Ciągle jeszcze nie jeździłem ;)Jak chcesz sobie np. porównać XT350 i LC4 600 to mogę Ci pomóc, pojeżdzisz na soft i na hard enduro, i zobaczysz co Ci bardziej leży. Jakbyś był chętny daj info na PM. Moją LC4 będziesz odpalać własnoręcznie żebyś uwierzył że nie wszystkie starsze duże 4T trudno odpalają;). Edytowane 27 Lipca 2006 przez jarek s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 A ile moze spalic srednio na 100km yz 125 w 2T , a ile 250 w 4T (yzf, ) oraz Kawa Klx 250 w 4T ??prodze oi dopowiedz ;) Na wyprawach zalewalem do YZ250F 3L a "setkowicze zwei taktowi;)" czyli 125 2t 5L. Dosc szybka jazda enduro, bez jakis mega podjazdow czy cos, zwykla jazda przed siebie ;) Jak wyglada spalanie na 100km nie mam pojecia :cool: Wiem tylko ze jak jezdzilem na tor mx to pelen bak (7L) starczal na 3h zabawy door to door. Czyli od domu do domu :)Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 A ile moze spalic srednio na 100km yz 125 w 2T Mi np ostatnio na twardym torze Yz spaliła 5l w 40 minut dokładnie.Sete trzeba kręcić wtedy pokazuje co potrafi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 2t szybciej sie czesci zuzywa ale sa troche tansze czesci a 4t jest mniej awaryjny ale ma drozszy serwis bo jest wiecej do regulacji. Ja bym kupil 4t bo juz wiem co to jest miec crossa w 2t czyc po kieszeni. Pozdra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi