lysy76 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Linkę gazu dorabiałem u gościa zajmującego się dorabianiem linek wszelakich. Zawiozłem starą na wzór i za 3h była do odebrania.Hulam na tym drugi rok i jest git :) Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mador11 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Witam....ja w sprawie spalania...Ostatnie sprawdzałem i moja Madzia na dokładnie 6 litrach paliwa przejechała 72 mile w cyklu mieszanym (miasto 60-80km/h + autostrada 100-130 km/h) :biggrin:To jest jakieś 115 kilometrów .... a to by znaczyło że wypiła jakieś 5.5 litra na 100 km Więc chyba nie jest tak źle ? Edytowane 5 Lipca 2008 przez mador11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychmz Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Ładna, zadbana sztuka :biggrin: pozdro ps. My czasem na forum MZ nie pisaliśmy ze sobą? tak gadaliśmy ze sobą a właśnie jeszcze dorzucę o spalaniu, ja najmniej przy spokojnym śmiganiu 90-120 wydębiłem 5,2litra.i takie pytanie mam jeszcze, czy da się naprawić czujnik rezerwy, przypuszczam że pewnie nie. mój nie działa, na używkę jeszcze nie trafiłem nigdzie a oryginał to koszt około 270zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.puniszman Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 mi_tez_nie_działa_czujnik_rezerwy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitano Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Kiedyś na czujnik rezerwy trafilem na ebayu w stanach. Używka, koleś liczył sobie coś około 20$ + przesyłka, więc nie tak źle, ale nie chciał do PL wysłać. Poza tym przypadkiem nie spotkałem. U mnie też nie działa, tzn. chyba nie działa, czujnik jest kompletny, ale od wibracji motoru kontrolka cały czas mruga, więc coś z nim jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychmz Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 no u mnie to jest na 100% czujnik, bo na krótko kontrolka świeci, a tak to jest po prostu jeżdżenie na czuja, bo kranik ma tylko jedną pozycję. a zna ktoś zasadę działania takiego czujnika?? bo ja go już wykręcałem ale po obejrzeniu go i tak nie doszedłem do tego co może być w nim uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.puniszman Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 a gdzie ten czujnik jest zamontowany ? Też bym swój obejrzał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychmz Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 jak zdejmiesz siedzenie, to masz zbiornik z rezerwą i tam jest wkręcony na klucz chyba 17, idą do niego dwa przewody. Tylko żeby to zrobić to musisz mieć suszę w baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterpan7 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Dzięki.Właśnie dorobiłem linke,kosztowało mnie to 10 zł a w serwisie koleś za oryginał wołał 250 zeta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemeledudek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Moje słoneczko przy spokojnej płynnej jeździe schodzi poniżej pięciu litrów. Kocham ją za to :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 no u mnie to jest na 100% czujnik, bo na krótko kontrolka świeci, a tak to jest po prostu jeżdżenie na czuja, bo kranik ma tylko jedną pozycję. a zna ktoś zasadę działania takiego czujnika?? bo ja go już wykręcałem ale po obejrzeniu go i tak nie doszedłem do tego co może być w nim uszkodzoneNie mam teraz dostępu do manuala ale wacha gdy się kończy jest poniżej czujnika prawdopodobnie opór rośnie i wtedy kontrolka się zapala. Wykręcałem ten czujnik kilka razy i jak był zanurzony w benzynie to nic się nie działo. Przy odparowaniu najpierw świeciła słabo potem coraz silniej. W manualu jest (chyba) podana wartość oporu na podstawie tego można zdiagnozować czy zdechło czy nie. U mnie też nie działa poprawnie bo włącza się dopiero jak stoję w habrach :icon_mrgreen: Czujnik ten możesz zanabyć u gości którzy hienują częściami. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychmz Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 no to jak będziesz miał gdzieś pod ręką manualna to podaje ta wartość, to sobie przelecę miernikiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 No to nastąpi dopiero po 10 VIII :crossy: Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychmz Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 to się czuje pocieszony :) no ja nie spotkałem się jeszcze z możliwością zakupienia takiego czujnika, może jakieś namiary, zresztą zobaczę jeszcze raz ten mój czujnik bo już bardziej nie mogę go popsuć :rolleyes: jak to jest wreszcie z tym silnikami w VFach, bo przed zakupem słyszałem straszne bajki, o awaryjności i takie tam, ale na swoim przykładzie mogę z czystym sumieniem zaprzeczyć, mój ma najechane 45tys mil i dymka nie puszcza, oleju nie bierze, nie stuka i nie puka. A jak jest u was? Bo wiem że w 750 i 1100 były problemy z krzywkami.W sumie to jedyna rzecz jaka naprawdę drażni mnie to mały bak i to że przy moim wzroście prawie 190 wyglądam dziwnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-AraB- Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 magna vf 1100 33tys mil tez nic nie stkualo nie pukalo az wzialo i rozrzad pier... :icon_razz: ale tak to wszystko lux :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi