skizo Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Witam od niedawna mam Hondę mb 80 chłodzoną powietrzem i mam takie pytanko:chciałbym pojeździć sobie po krakowie z kumplami ale wiadomo upał korki i te sprawy i nie wiem jak będzie zachowywał się silniczek czy nie będzie się przegrzewał. Jeżdżę na oleju STIHL 2T full syntetic (28zł za 1l) Proszę o wypowieź osób które posiadają motorki chłodzone powietrzem :icon_biggrin: :biggrin: :icon_biggrin: Edytowane 8 Lipca 2006 przez zaxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Spoko nie powinno sie nic dziać, tylko nalej tyle oleju ile powinieneś... producent motora napewno przewidział, ze może on chodzić w troche cięższych warunkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Jak miałem simsona to jak jechałem wolono w upał to sie cholernie grzał ale sie nie zatarł jak jechałem szybko to sie tak nie grzał teraz mam RG 80 i jak jade wolno w upał to wskazówka od temp mi sie wychyla ponad połowe jak jade szybciej to tem spadapozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 mam skuterka aprilie chłodzoną powietrzem i nawet w upalny dzień podczas jazdy po mieście nic sie nie stało,ale jak kiedyś niedokładnie nałożyłem wężyk od oleju do gaźnika to po około 2km złapało go na pierścionkach!.więc tak jak kolega markos16 powiedział lej tyle oleju ile potrzeba,chyba że masz dozownik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 nic sie nie powinno dziać. to normalne że te motorowery/motocykle przystosowane są po częsci do upałów :icon_biggrin: ja naszczęscie mam wiatraczek hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 jezeli jezdzisz w miare normalnie (nie ciagle jedynka,dwojka max obroty) to bankowo nic mu nie bedzie :icon_biggrin: jak masz watpliwosci to zapodaj se wiatraka przed silnikiem ,zeby go chlodzilo :biggrin: pozdro :icon_biggrin: Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 u mnie , tez sie grzeje az pali w jaja :icon_biggrin:, ale wszystko ladnie chodzi Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 http://videos.streetfire.net/hottestvideos...4c6ddb16ac1.htm :biggrin: a co powiecie na takie traktowanie :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Co to za moto??? Komus bardzo zalezało, zeby to dorżnąć... NIe wiem komu bardziej współczuć: włascicielowi, ze brak mu mózgu, czy motorkowi, bo ktoś by sie mógł jeszcze tym nacieszyć... Jak ktos ma ochote w ten sposób stac w korku, to niech od razu montuje wentylator wiekszy niż silnik... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Też mam powietrzaka, troche sie bałem, ale jezdziłem juz przy 30 C i było okiej, tylko co godzinke, dwie robiłem przerwę 15 minutową :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 po to jest moto/skuter aby nie stać w korku , można najwyżej stać na światłach ale nie w korku Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) nie chodzi mi o stanie w korku itak się będę przeciskał :) ale wiadomo jest gorąco i jeszcze puszki kopcą i przy asfalcie jest jeszcze cieplej Edytowane 8 Lipca 2006 przez zaxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Spoko, wczoraj było 34 stopnie w cieniu, to na słoncu jeszcze wiecej, wypaliłem cały zbiornik po polnych drogach nie przekraczając 50km/h, a nieraz na takich podjazdach, że jedynka i pełen gaz, i nic sie nie stało, tylko tyle, ze można było sie sparzyć silnikiem, ale podejzewam, ze żeby go zatrzeć to 4 razy taka temperatura... Nie przejmuj sie tylko jeździj i ciesz sie, ze na motorze chłodniej... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi