Banitka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ostatnio koleżanka glebę solidną zaliczyła - i faktycznie kierownica się skrzywiła - ale interwencja płci przeciwnej szybko wszystko doprowadziła do porządku. Szkoda, że nie jest tak jak przy rowerze, koło między nożki i prostujemy :lalag: - trochę się namęczyli, ale najważniejszy jest wynik ostateczny - pewnie w serwisie by się posłużyli takim samym "sprzętem", ale by odpowiednio skasowali - na przyszlosc NIE ZLICZAĆ TAKICH GLEB :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Szkoda, że nie jest tak jak przy rowerze, koło między nożki i prostujemy :icon_rolleyes: Ja właśnie tak robiłem bo nie miałem przy sobie rury do prostowania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ja juz mialem duzo kierownic w cenie +/- 100 zł i przy kazdej glebie sie krzywiły ... . Zaczeło mnie to juz poprostu wku***ac, przejechalem się do Olka i polecił mi stalową kierownicę z poprzeczką REIKON. Cos jak tu na tej aukcji http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M141093 . Powiem tylko, ze za tą cene to nic tylko brać. Od czasu jak ją kupiłem jestem z niej bardzo zadowolony, zaliczylem kilka gleb (takich przy ktorych tamte kierownice juz sie krzywily) a ta jest caly czas prosta. Szczerze moge polecic :icon_rolleyes: :) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 W CZ kierownice są nie do zgięcia ...Ale za to przy ostatniej glebie wybiły mi sie te tulejki w takich gumowych stożkach(silent-blockach-dobrze mówie ??)I to tak ze prawa rekę miałem 15 cm bardzej odchylona do tyłu w stosunku do lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Trochę odkopie temat, ale muszę się o coś spytać.Miałem glebę i kierownica się skrzywiła, tylko, że nie sama rurka tylko te mocowania jakoś się przekzywiły, czyli nie są równoległe. Już tak wcześniej miałem i zostało to wyprostowane, ale co trzeba zrobić żeby doprowadzić to do porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Trochę odkopie temat, ale muszę się o coś spytać.Miałem glebę i kierownica się skrzywiła, tylko, że nie sama rurka tylko te mocowania jakoś się przekzywiły, czyli nie są równoległe. Już tak wcześniej miałem i zostało to wyprostowane, ale co trzeba zrobić żeby doprowadzić to do porządku? Cos mi się zdaje, ze to nie mocowania sie przekrzywiły(bo wątpie aby dalo się tam cos skrzywic), ale pewnie półki wzgledem siebie. Musisz poluzowac lagi w półkach oraz górną śrubę, potem to juz tylko zaprzyj się tą stroną w ktorą schodzi kolo(gdy kierownice trzymasz prosto wzgledem moto) o jakis murek itp itd i prostuj. Chwila roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Dzisiaj własnie dajemy to takiemu mechanikowi aby wyprostował, a skrzywiona jest taka śruba na dole mocowan(nie wiem jak sie to nazywa), ale trzeba rozbierac i sciągac kiere, jedno mocowanie przesuneło sie i wygieło do przodu a drugie do tyłu:/ zobaczymy powinno sie dac to zrobic, mechanik powiedział ze wyprostuje raczej :icon_razz: Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez >DANIEL< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Nie ma jak stalowa kiera mimo ze jest ciezsza ale jest nie do wykrzywienia :icon_razz: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Nawet Magurke da sie zlamac http://w1.bikepics.com/pics/2005%5C10%5C22...452325-full.jpgpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 moge polecić mało znanego Star Bara. Kolega na takich startuje w MP supermoto a drugi który mi je polecił latał w MX. Ja teraz też mam taką. Narazie jest nie do zajechania. Cena nowej u importera jak sie potargujesz (powiesz ze jestes zawodnikiem i w ogule ;p ) to 250 zł. Tu można ją zamówić www.ptm.pl Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crossgirl Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ostatnio koleżanka glebę solidną zaliczyła - i faktycznie kierownica się skrzywiła - ale interwencja płci przeciwnej szybko wszystko doprowadziła do porządku. Szkoda, że nie jest tak jak przy rowerze, koło między nożki i prostujemy :clap: - trochę się namęczyli, ale najważniejszy jest wynik ostateczny - pewnie w serwisie by się posłużyli takim samym "sprzętem", ale by odpowiednio skasowali - na przyszlosc NIE ZLICZAĆ TAKICH GLEB :cool: No kochana jak tu nie zaliczac takich gleb, skoro chlopaki na takie piachy nas ciagna, a manetke az kusi, zeby odkrecac :D Przy okazji podziekowania dla Mikiego za wyprostowanie mojej kierownicy!Nie obiecuje - ale postaram sie poprawic - choc nie ukrywam, ze kazdy upadek czegos nauczy :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banitka Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 ale postaram sie poprawic - choc nie ukrywam, ze kazdy upadek czegos nauczy :D hehe no nauczymy się prostowania kierownicy :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kx gutek Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ... po glebach tak gnie sie kierownica?zaliczylem poki co 2 gleby w tym sezonie, obie na twardym podlozu.. efekt jest taki, ze kierownica z obu stron jest krzywa. prostowalem lewa strone i skonczylo to sie tak, ze blokowala mi sie manetka gazu -> szlifierka w ruch, potem pasta polerska + wazelina i wrocilo do normy.. po drugiej glebie nawet mi sie nie chce zabierac za prostowanie.. jeszcze kiera peknie i w ogole nie bede latal... czy wy tez tak macie? ja wiem ze mam gowniana seryjna kierownice kawasaki... mysle ze z czasem kupie cos lepszego.. pytanie tylko co, zeby bylo dobre i w miare niedrogie? thefex nie czepiaj sie jestem nowym urzydkownikiem i sie ucze dopiero a jak nie chcesz odpisywać to nie odpisuj :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 jestem nowym urzydkownikiem Kim?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) jestem nowym urzydkownikiem Kim?????? czyżby pokolenie Giertycha ? Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi