Vector Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Ja na ten moment jeśli idzie o motocykle świata poza Motul'em nie widzę :bigrazz: Osobiście gdybym musiał, całkiem prawdopodobne, że rozważałbym ze względu na cenę lanie tego oleju. Jednak mimo wszystko zaufania nie mam, wolę coś bardziej "motocyklowo renomowanego". No i moja Honda lubi Motul'a ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Pojeździsz.Jeżeli natomiast cokolwiek się stanie,to nie z winy oleju.Stosuje Platinum Semi od ok 9 lat w motocyklu ,który ma moc i jest używany do dynamicznej jazdy i ostrych przyspieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Pojeździsz.Jeżeli natomiast cokolwiek się stanie,to nie z winy oleju.Stosuje Platinum Semi od ok 9 lat w motocyklu ,który ma moc i jest używany do dynamicznej jazdy i ostrych przyspieszeń. Pierwsza chyba odpowiedż w temacie , poparta konkretami a nie tym czy sie komuś nazwa bądż producent podoba , czy też nie.Dzięki! :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Gdzie kupujecie tak tanio ten orlen platinum moto 4t 10w40 bo muszę kupić? :wink: Np. tutaj: http://www.sklep.platinumoil.pl/eSklep/C-O...,10969,%29.aspx Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deem Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 "Każda sroczka swój ogonek chwali" nie jestem dealerem zadnego oleju i kupuje po prostu w hurtowni tak wiec nie mam powodu zeby tak robić a ty podstaw zeby tak to oceniac. to po prostu dobre oleje A w czym ipone i agip są lepsze od np. motula 300v factory line , ktorego jako laik używam ? powodów jest sporo. jednym z nich jest np. to ze agip ma klasyfikacje SJ a mitul SG, kolejnym ze agip wystepuje w wersji z szerszym zakresem temperatur bo az 60 a motul tylko do 40. Tak,to są dobre oleje ,podobnie jak oleje kilku innych marek! Dla sprostowania: http://sklep.scigacz.pl/olej-silnikowy-mot...ry-p-20792.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzbig1 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam. Wiosną 2010 wymieniłem olej na orlenowski syntetyk (nie pamiętam jego wartości technicznych)W sezonie bardzo dużo jeżdżę po mieście (ok 40km dziennie) oraz w miarę możliwości zaliczam trasy plenerowe . Po ok 1000km olej ściemniał ale do zakończenia sezonu nie zauważyłem żadnych problemów ze swym wiaderkiem . Trzeba jednak wspomnieć że wiaderko pracuję na trochę niższych obrotach niż moto typu *ścigacz* Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 najważniejsze to po prostu wymieniać olej a co się wleje to już dla mnie mniej istotne. ja wlewam olej jaki mam akurat pod ręką, wymieniam co 4500-5000km i nie mam problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrut78 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Doleję trochę oliwy do ognia ;) Yamaha oficjalnie poleca oleje ORLEN'u http://www.orlen.pl/pl/centrumprasowe/strony/yamahapolecaolejeplatinumorlenoil.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 No masz, i co na to komputerowi teoretycy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 ...pieprzenie w bambus panowie , pieprzenie ... olej Orlenu jest taki sam jak i inne oleje ... firma ma własną rafinerię wytwarza paliwa oleje i smary ... wielu polaków i instytucji leje te artykuły do swoich pojazdów i maszyn , zaczyna to przypominać dewagacje na temat wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy...Osobiście znam nie mała grupę motonitów i żaden z tych którzy leja Orlen do sowich maszyn tak 2oo jak i 4oo nie narzeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 To jest rowniez moje zdanie.Nie wiem dlaczego mialby byc gorszy od zagramanicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw912 Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 ja nigdy nie kieruje się ceną w zakupie oleju, po prostu musi być najlepszy jaki jest przewidziany do mojego motocykla, na tym się nie oszczędza :icon_exclaim: olej typu 80zł za 4L to nie to samo co olej np. za 180zł komuś się coś chyba pomyliło :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Przeciez w cenie olei zagranicznych sa cla, oplaty za koszty przesylki i zysk posrednikow, czego nie ma w olejach z polskich rafinerii.Moze cena samego oleju jest blizsza niz ci sie wydaja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SwordOfultimate Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 jesli chodzi o klase jakosciowa to oleje orlenu nie sa gorsze od zagranicznychze wzgledu na wiek mojego moto patrze na cene, cokolwiek bym nie zalal bedzie lepsze niz zalecane przez producentajednak w nowszych maszynach lepiej wziac olej przeznaczony typowo do motocykli, jesli orlen takie ma to tez mozna, nie widze powodu aby przeplacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREKK1 Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 jesli chodzi o klase jakosciowa to oleje orlenu nie sa gorsze od zagranicznychze wzgledu na wiek mojego moto patrze na cene, cokolwiek bym nie zalal bedzie lepsze niz zalecane przez producentajednak w nowszych maszynach lepiej wziac olej przeznaczony typowo do motocykli, jesli orlen takie ma to tez mozna, nie widze powodu aby przeplacacDokładnie tak jak mówisz.Ja też przechodzę na 10W50 ORLEN GSXR 750 i wiem że to będzie dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi