Astarte Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ja już jeżdżę z klekoczącym napinaczem od około 20 kkm i chyba rzeczywiście najwyższy czas na zmianę tego hondowskiego badziewia na napinacz od fzr-y. Chociaż już przyzwyczaiłam się do klekotania :) Widzę, że jest masa pozytywnych opinii i wymiana też do najtrudniejszych nie należy, więc po co przepłacać :) pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Panowie szybkie pytanko ... mogę nabyć napinacz do FZR 1000 ale czy podejdzie do F3 ? dzieki za odpowiedz pozdr. Baham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawon Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Zakładałem od fzr 1000 ale do f2,wszystko pasowało. Do F3 prawdobodobnie też pasuje ale nie jestem pewien na 100%. Edytowane 10 Maja 2007 przez kawon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 To w woli informacji - Ja rowniez przerobilem napinacz fzr - prosto- tanio- ...... i juz nic nie klekocze !!!! :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 A jak z napinaczem od FZR-y 750... różni się on jakoś od tego z 600-tki czy tysiąca? pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 A jak z napinaczem od FZR-y 750... różni się on jakoś od tego z 600-tki czy tysiąca? pzdr @starte 1000 a 600 nic 750 ...... nie dam sobie reki obciac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Baham damy radę zrobimy i będzie pasował-nie ma innego wyjścia ;)a tak poza tym to chyba jest jakiś boom na te napinacze od fzr-ek bo nigdzie na allegro nie mozna dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) w f3 napinacz ma sie pod innym kątem do bloku niz w f2 wiec nie da sie go przykrecic rozwiercajac tylko otwory w napinaczu. Edytowane 11 Maja 2007 przez Psh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 czyli w f2 wystarczy tylko przeszlifować lub przewiercić otwory w napinaczu?a w F3-czyzby jeszcze trzeba było w bloku kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Siemkawidze że napinacze w F2 to całkiem globalny temat :biggrin: mi właśnie zaczął się ten problem i będe musiał pomyśleć co z tym fantem zrobić. Informacje tu przeczytane bardzo mi pomogą choc nie wiem czy wszystkie zrozumiałem tak jak trzeba :notworthy: .Więc jedno pytanko mam chce spróbować pierw wymienić sprężyne w napinaczu ale czy będzie pasowała każda o podobnych gabarytach czy najlepeij od jakiś konkretnych modeli?A jak nie wyjdzie to czeka mnie poszukiwanie FZR 600 :biggrin: Pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 szukaj zprezyny zaworu do ursusa C330 w jakichs warsztatach. pasuje i zdecydowanie mocniej napina lancuszek i 'podobno' daje rownie zadowalajacy efekt..czyli ze nie dzwoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 ja dziś zmieniłem napinacz w mojej F2 z FZR 1000 i różnicę słychać było odrazu-żadnych stuków czy niepokojących szumów, wszystko super.Gorąco polecam.Ten kto wpadł na pomysł z tymi napinaczami powinien chyba dostać jakąś flaszkę od każdego kto to u siebie wymienił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ten kto wpadł na pomysł z tymi napinaczami powinien chyba dostać jakąś flaszkę od każdego kto to u siebie wymienił :wink: bankowo alkoholizm jak nic :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 wiec tak napinacz z FZR1000 nie podchodzi do F3 !!!! przerabiałem to i wiem ze sie nie da ! postanowiłem nie kompinowac zakupiłem nowy do F3 (3stówki) juz ponad 1800 km i cisza :P pozdr. Baham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Witam!Właśnie zakupiłem nowy (ulepszony, bo ma namalowane dwie niebieskie kropki :) ) napinacz i będę go wymieniał.Czy są jakieś szczególne czynności związane z wymianą :biggrin: czy wygląda to porpostu tak, że blokuje stary, odkręcam, wyciągam, wkładam zablokowany nowy, przykręcam go, odblokowuję i :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi