kwas Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 siemka, mamy z kolegą taki problem, posiadamy motocykle aprilia z silnikami rotax123, obydwa motocykle są odblokowane, zamontowane nowe tłoki, nicasil w idealnym stanie, nowe oleje itp itd, więc moc silników powinna być taka sama, ale jednak tak nie jest. Motocykl mojego kolegi jest o wiele słabszy, wkręca się dobrze na obroty, ale na każdym biegu zostaje ze mną w tyle (mamy takie same przełożenia), chciałem wykopać dziurę- ale silnik nie dał rady i zgasł, a powinien zakopać się po wahacz w kilka sekund, jego motocykl jest o wiele słabszy od mojego co widać gołym okiem, motocykl nie kopci wiec nie jest uszkodzony simmering na wale, kompresja jest bardzo dobra, świeca jest nowa, z zapłonem wszystko wporządku, łożyska w kołach i ciśnienie w oponach dobre. Juz nie mam pomysłów co moze byc nie tak, wypiszcie wszystkie przyczyny które mogą powodować spadek mocy. Licze na waszą pomoc! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Nie wiem czy rx125 ma zawór wydechowy ale jeśli ma to warto sprawdzić czy wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Z tym ściganiem to zależy bardzo dużo od kierowcy.Pozatym pełen serwis gaźnika. Może też jakaś lewa wacha byćI popieram poprzednika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Dzizes znowu rotax..Ustawienie zaworu wydechowego:P Oczywiscie albo gaznik:PW kazdym badz razie cos z ukladem zasilanie wydech:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 No a moze filtr powietrza zapchany, lub caly uklad wydechowy, od tego tez moc zalezy, w jakim stanie jest wychech wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 przczysc wydech gaźnik ustaw zawor wydechowy i filtr powietrza i zobacz czy nie wali mu cisnieje spod glowicy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Okazało się że silniczek sterujący zaworem jest zepsuty, wiec otworzyłem zawór na maksa, ubyło troche dołu, ale za to góra jest taka jak powinna być :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 NIOM WIDZISZ :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrówa Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Moge Ci sprzedać taki silniczek mam w pełni sprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 A ja mam takie pytanko, czy jak uszczelka pod głowića przecieka to może silnik mieć złą kompresja i może być słabszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 wogole zacznie odwalac figle przerywac bedzie slaby itd mialem tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 A ja mam takie pytanko, czy jak uszczelka pod głowića przecieka to może silnik mieć złą kompresja i może być słabszy? Wydaje mi się że nie ma zmian w mocy ale leje olej, i skraca sie żywotnoś silnika.Radził bym ją jak najszybciej ci wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi