JaJo Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Wiadome ze 2t pojedzie na "wszystkim" ale przeciez starsze roczniki z silnikow byly robione pod benzyne ołowiołowa mimo to podobno nic im sie niee dzieje jezeli ktos zaleje np 98 co innego w 4t gdzie gniazda zaworowe sie wypalaly i bez dodatków do benzyny mozna sie liczyc ze szybszym zurzyciem. Moje pytanie jest takie czy przy 2 t dodanie takiego wlasnie srodka jak np uniben http://www.organika.com.pl/motoryz/autok/uniben.html zmniejszy zuzycie silnika oczywisice jerzdzac na 98, dodam ze jerzdze na castrolu r2 racinbike wiadome full syntetyka ale ona ma inne zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 pokrywa ścianki gniazd zaworowych warstwą ochronną, zabezpieczając je przed nadmiernym zużywaniem a ty gdzie masz te gniazda zaworowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 W 2T nie ma zaworow. Jak masz 4T to to ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 do 2T nie ma sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 a ja mam pytanie - troche sie wjebie w temat// mianowicie moj brat kupil forda oriona z 89 roku i musi tam lac dodatek??Plis o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 jesli 4takt a zapewne jest to to musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 a ja mam pytanie - troche sie wjebie w temat// mianowicie moj brat kupil forda oriona z 89 roku i musi tam lac dodatek??Plis o infoJak 89 rok to chyba nie musi bo na zachodzie szybciej gniazda zaworowe były dopasowane do bezołowiówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 (...) - troche sie wjebie w temat (...)Wyrażaj się Waść trochę stosowniej do miejsca. Nie jesteś w dresiarni. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJo Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 a kto powiedzial ze mam, pytam czy przypadkiem ołow niee byl po cześci slizgaczem dla tłoka i czy jednak to sie niee przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Nie w 2 t nie ma to zadnego znaczenia. Wiec nie ma sensu nic dodawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Ja kiedys z ciekawosci kupilem uszlachetniacz i nie zauwazylem zadnej roznicy,a i na paliwie 98 (ktora nic nie daje mocy) jedynie silnik kulturalniej chodzi a raczej ona nie przedluzy jego zywotnosci wystarczy dobry olej do benzyny i nic pozatym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 (...) - troche sie wjebie w temat (...)Wyrażaj się Waść trochę stosowniej do miejsca. Nie jesteś w dresiarni. w dresiarni nie ' date=' to była literówka zamiast wbić to wje*** wiec nie [b']czep[/b]iaj sie:P hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 w 2t nie ma najmniejszego sensu by to dodawac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek xj550 Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 W takim razie ja prosze o rade. Mam Yamahe xj550 r83.Czy do niej muszę lac ten dodatek?Słyszałem że każda firma produkująca motocykle wzmacniała zawory ale nie mogę nigdzie znaleźć kiedy i czy akurat w moim modelu.Jak macie jakies informacje to z góry dzięki. Cytuj GPZ500S->XJ550->GSX600F->ZZR1100->GSF600N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Podaj mi na PW numer ramy i silnika. Będę po niedzieli w Mitsui i zapytam o paliwo do Twojej maszyny. Tomek. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi