urban Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Siema!!Ja pokrowiec do simsona na siedzenie kupiłem na giełdzie samochodowej w Bydgoszczy. Dałem za niego 20zł. Był on zgrzany jak orginalny, na tyle ładne nadruki SIMSON i IFA. Jeździłem na nim około roku i teraz kolejny właściciel też na nim jeździ i nie ma na nim pęknięć ani nic, kompletnia żadnych śladów zużycia... Poszukaj coś w jakiś sklepach bo maja takie pokrowce napewno. Wygląda to znacznie lepiej jak obijane przez tapicera, ponieważ miałem porównanie kumpla siedzenie obite z moim "oryginalnym" pokrowcem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik17 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Czesc chciałbym sie zapytac . Co mam zrobic jak w simsonie wymieniłem cylinder , sworzen , tłok pierscienie ale nie wymieniłem gaznika . Gaznik jest od 50 a ja mam cylinder od 60 to czy on bedzie taki czasami mulawy ze nie dochodzi paliwo . ?? pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Czesc chciałbym sie zapytac . Co mam zrobic jak w simsonie wymieniłem cylinder , sworzen , tłok pierscienie ale nie wymieniłem gaznika . Gaznik jest od 50 a ja mam cylinder od 60 to czy on bedzie taki czasami mulawy ze nie dochodzi paliwo . ?? pomocy Cześć,wymiana gaźnika nic nie da. Spróbuj może wymienić dyszę na troszke większe, będzie przy tym więcej palił no i może moc dostanie... Ale nie powinno być utraty mocy przy założeniu cylindra na 60ccm... urban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik17 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Byłem w sklepie motoryzacyljnym i mowie o dysze do simsona a on do mnie ze sa tylko jedne rodzaje , to wziolem i ale niechcialem mu wierzyc , powiedzialem ze mam 60 ccm a on na to ze to sa takie same jak przy 50 . I ty z takim rozmawiaj . Ale dzieki za odpowiedz poszukam na allegro i kupie . pozdroo Dodam jeszcze ze mam problemy z ustawieniem swiatla , ja daje długie to mi swieci krutkimi lub przerywa , jaz takie a raz takie , pomocy co mam zrobić . ?? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Byłem w sklepie motoryzacyljnym i mowie o dysze do simsona a on do mnie ze sa tylko jedne rodzaje , to wziolem i ale niechcialem mu wierzyc , powiedzialem ze mam 60 ccm a on na to ze to sa takie same jak przy 50 . I ty z takim rozmawiaj . Ale dzieki za odpowiedz poszukam na allegro i kupie . pozdroo Dodam jeszcze ze mam problemy z ustawieniem swiatla , ja daje długie to mi swieci krutkimi lub przerywa , jaz takie a raz takie , pomocy co mam zrobić . ?? :flesje: dysze do wszystkich simsonów z gaźnikami BVF są takie same różnią się jedynie przepustowością . W Simsonach o pojemności 50ccm były stosowane dysze 70 jednostek (jeżeli się nie mylę to 0,7mm) a w pojemności 70ccm 72 jednostki (0,72mm). proponuję zastosowanie dyszy takiej jak była w silniku o pojmeności 70ccm, ale Simson powinien chodzić bez problemu i bez straty w mocy na tej dyszy 70. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik17 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Dzieki GAJOSS .Chyba sobie zamowie to z 70 , bo ja wlasnie czuje takie zmuly na wolnych obrotach . I to moglo byc spowodowanie tym . pozdrrroo :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) Dzieki GAJOSS .Chyba sobie zamowie to z 70 , bo ja wlasnie czuje takie zmuly na wolnych obrotach . I to moglo byc spowodowanie tym . pozdrrroo :buttrock: Dysza z Simsona S70 będzie dobra tylko trzeba DOKŁADNIE wyregulować gaźnik :biggrin: zmuły mogą być spowodowane zbyt ubogą lub bogatą mieszanką biegu jałowego i przez to nie ma przejścia miedzy niskimi i średnimi obrotami. Sam tak miałem i miałem jakby dziure między obrotami jałowymi a średnimi. Trzeba było dobrze odkręcić żeby motor poszedł dalej. Dodam że na wysokich wkręcał się elegancko. :banghead: :banghead: Edytowane 25 Grudnia 2006 przez gajoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik17 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 DOKLADNIE To mam ze na wolnych obrotach muli chyba ze dam ssanie wtedy idzie , a potem jak na wiekszych obrotach jedzie <bez problemuu > :) i tak myslalem ze to przez ten cholerny gaznik .Njagorsza robota to walsnie z gaznikiem ;) <dzieki> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Witam.Mam cylinder niemiecki po szlifach i chce wymienic tłok ,patrzyłem na rozmiar to jest 40.97 i moje pytanie czy warto kupic polski tlok za 20zł czy lepej jakis inny?? pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 DOKLADNIE To mam ze na wolnych obrotach muli chyba ze dam ssanie wtedy idzie , a potem jak na wiekszych obrotach jedzie <bez problemuu > :bigrazz: i tak myslalem ze to przez ten cholerny gaznik .Njagorsza robota to walsnie z gaznikiem :bigrazz: <dzieki> Regulacja gaźnika to żmudna praca, ale jak zrobisz to dobrze to potem zostaje wielka satysfakcja. Niepoddawaj się łatwo. :bigrazz: Powodzenia. :bigrazz: Witam.Mam cylinder niemiecki po szlifach i chce wymienic tłok ,patrzyłem na rozmiar to jest 40.97 i moje pytanie czy warto kupic polski tlok za 20zł czy lepej jakis inny?? pozdro :lalag: Taki rozmiar to już są tłoki na 60ccm, a więc masz do wyboru polski lub węgierski (niemiecki jest bardzo trudno dostać bo takich fabrycznych nie było jedynie robione przez jakieś firmy tuningowe). Ja bym zainwestował w węgierski. Na pewno nie warto brać rzemieślniczego. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) A wiecie gdzie moge kupic tlok wegierski?? poczym poznac ze to wegierski a nie polskie? moze jakies linki.. :bigrazz: dodam ze na tłoku przjezdzilem ok 4kkm ale nie oszczedzalem go ,no i teraz ciezko mi pali jak jest cieply i nie trzyma wolnych odrotów;/ to przez tłok czy gaznik?? Edytowane 25 Grudnia 2006 przez Boczek013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik17 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Teraz matty zes przesadzil az tak to zle nie jest odpala ale czasami nieche i na wolnych oroatach to przygasa ma wlasnych oczach to widzialem , mysle ze to przez gaznik . Bo ja mam ten sam problem tylko ze mi sie dusi , ale jak dam ssanie to jade dalej !! pozdrooo :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 A wiecie gdzie moge kupic tlok wegierski?? poczym poznac ze to wegierski a nie polskie? moze jakies linki.. Tłok wegierski hmmm Wypowiem sie o tloku takim do MZ ale to to samo tzn materiały itp, tłok ten jak najbardziej polecam, zero puchniecia itp, tłoki takie (przynajmniej ten mój) był w niebieskim pudełku nazfa Firmy to ,,BERTA,, na pudełeczku było Made in Hungry,, i na tłoku od spodu na ściance tez byl taki napis!! Tłoki te naprawde polecam. Veteranos Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) A wiecie gdzie moge kupic tlok wegierski?? Tu można kupić części do simka:http://simson.strona.pl/cennik.htmlhttp://www.kemot.pl/http://www.agmot.pl/http://simson.debno.net/http://www.allegro.pl/http://www.google.pl ;) Edytowane 25 Grudnia 2006 przez Lukass102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik17 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Chcialbym sie zapytac jaka mozna dac najgrubsza opone enduro do simka i jakies strony z tym bajerami ?? :) z gory dzieki !!! :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi