romek :) Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 No właśnie elektryk mi powiedział że jak klin jest lipny to moze się zapłon przestawiać i takie rzeczy dziać jak mi się uda to dziś wymienie się zobaczy czy to coś dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 No na kole magnesowym nie może być luzów, bo jaja się robią :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Nieeeee ma luzów ale teraz jak wymieniałem klin i nic to nie dało to się troche wkurzyłem. Zaczołem nawet myśleć że uszczelnienie poszo między karerami, ale jak zdjołem cylinder to nic tam zapapranego nie było jedyne co mnie ździwiło to, to że na dnie komory było pełno benzyny wydmuchalem to sprężarką i powycinałem nowe uczelki na krociec i pod cylinder. A może być coś z przewywaczem? Ostatano go wymieniałem a wiem że teraz traszną lipe odwalają. I jeszcze jedno niby gaźnik jest git ale jak go składałem to zauważyłem że pływaki są dziwnie przekrzywione( tak jakby odgięte do wewnątrz o 1mm czy jakoś tak z dwóch stron). Postaram się skołować gaźnik od jakiegoś dobrego simzłoma i przełorzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Witam.Jaki polecacie olej do skrzyni biegów,obecnie mam HIPOL f15 85w90 ale chciałbym zalac cos lepszego ale nie drogiego.dzieki.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsters51 Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Hipol na którym jezdziszjest olejem bardzo dobrym poniewarz takie oleje stosuje sie do np skrzyń biegów w duzych maszynach roliczych a tam to sa prawdziwe przeciąrzenia i ostre warunkisam jezdziłem 160konnym traktorem który w skrzyni miał taki olej i skrzynia pracowała cicho i przyjemnie wiec nie widze powodu na zmiane oleju a pozatym sam simkiem jezdze na takim oleju juz 4 rok i jest ok :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Mam taki problem a mianowicie moj simek s51 enduro odpala za pierwszym razem ale tylko jak puszcze gaz to gasnie.Nie wchodzi na wolne obroty.Nie wiecie co moz ebyc przyczyna i gdzie tego szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Mam taki problem a mianowicie moj simek s51 enduro odpala za pierwszym razem ale tylko jak puszcze gaz to gasnie.Nie wchodzi na wolne obroty.Nie wiecie co moz ebyc przyczyna i gdzie tego szukac? witam.przyczyna jest zle ustawiony gaznik.ale najpierw rozbierz go i wyczysc wzystkie dysze moze (dysze od wolnych obrotów tez)no i dopiero go reguluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 A gdzie sa umiejscowione dysze od wolnych obrotow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsters51 Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Dysze od wolnych i wyskich obr ukarza ci sie po odkreceniu komory pływakowej ta mniejsza jest od wolnych obr :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Hipol na którym jezdziszjest olejem bardzo dobrym poniewarz takie oleje stosuje sie do np skrzyń biegów w duzych maszynach roliczych a tam to sa prawdziwe przeciąrzenia i ostre warunkisam jezdziłem 160konnym traktorem który w skrzyni miał taki olej i skrzynia pracowała cicho i przyjemnie wiec nie widze powodu na zmiane oleju a pozatym sam simkiem jezdze na takim oleju juz 4 rok i jest ok :D Nie wiem czy wiesz ale olej hipol jest olejem który powinien byc wymieniany co dwa lata lub 200 motogodzin. Dlatego nie jeździj siemem tak długo na tym oleju... :D A tak serio zachowanie oleju w motorze a w ciagniku jest całkiem inne. Nie wiem co to był za ciągnik ale ciągniki o takiej mocy mają skrzynię biegów połączoną z hydrauliką i nie wierze że miał taki olej, no ale ciągników jest wiele i moze ten ma inaczej. W ciągniku masz inne przełożenia, większe zębaty. Ogólnie do sima można go nalać bo jest tani, i wymieniąć co dwa lata. Ja w simie miałem olej silnikowy Mobil 10W40:D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Witam.ostatnio zdjolem cylinder.Mam pytanie czy wymieniac tłok?<fotki tłoka> kompresje mam ponad 10 atm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsters51 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Jesli masz kompresje ponad 10at to nic nie rób taka kompresja jest wzorowa i nie ma potrzreby aby wymieniac tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Jak kompresja jest tak dobra to raczej nie trzeba, choć widać że pierścienie "przepuszają" troche. Ja bym nic nie zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Jaki jest najlepszy olej do mieszanki do simka? I ile przypada ml oleju na 5L benzyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Jaki jest najlepszy olej do mieszanki do simka? I ile przypada ml oleju na 5L benzyny?100 ml oleju. Ja używam orlenowskiego półsyntetyka za 13zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi