MiND Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 moj simek ma okolo 1500 przebiegu jest dobrze dotarty ma nowe lozyska na czopach walu, wal ogladal ojciec i muwil ze nie jest zniszczony. teraz silnik zaczol dzwonic. napewno nie sa to pierscienie poniewaz delikatnie dzwonil nawet przy okolo 1500rpm . teraz dzwoni coraz glosniej. dzwoni napszyklad jak jade chwile na srednich obrotach, jest to nieregularne dzwonienie wystarczy ze dodam gazu i pochwili zanika na wyzszych obrotach. dzwoni takze podczas szybkiego schodzenia z obrotów. czy moze to byc lozysko w korbowodzie?? (te u góry) jego niewymienialem i teraz pytanie o jego cene wymiary czy bede musial cos jeszcze zrobic aby je wymienic?? (regeneracja walu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Czy migacze w simsonie na 6V słabo świecą? Bo gdzieś się z taką opinią spotkałem. Wkurza mnie trochę to wystawianie ręki, bo wtedy nie mam kontroli nad moto. Prosze o opinie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo14 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Hejna wstepie wszystki witamśmigam simsonem enduro 60cmmkilka osób co sie coś zna na simkach powiedziała mi że mam dobre sprężanie ale jeździli niektórymi simsonami 50cmm co sie szybciej rozpedzłayjednym słowem mój simson jest troche mułowatyjest po generalce, już dotarty i nie wiem co trzeba wymienić i co wyregulować żeby szedł bardzo dobrzejak wsadziłem cylinder 60cmm to nie zmieniałem gaźnika ani dyszodp. pozdro i jeszcze jest taka sprawa że jak sie go odpali i jedzie sie na ssaniu to jedzie szybko a jak sie już wyłączy ssanie albo odejmie troche gazu i zaś pełny gaz to już jest mniejsza prędkość. Edytowane 10 Czerwca 2006 przez kolo14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Skoro jest większy cylinder to trzeba mu większyć ilość benzyny poprostu zamula go.Zależy jaki masz gaźnik jeżeli 16N-3 to masz dysze od mieszanki na kroćcu gaźnika wystarczy pół obrotu i dostanie już więcej benzyny, ewentualnie regulować pływaki. Ja też skończyłem remont w moim simsonie odpalił ale mam taki problem że wciskam sprzęgło i wrzucam I bieg to koło z tyłu już rusza( ale sprzęgło jest wciśnięte) regulowałem linke ale nic to nie dało gdy ją pociągałem ją ci pół obrotu i sprawdziałem co to daje w końcu starter zaczoł się ślizgać :/ czy możliwe że tarcze sprzęgłowe są już wytarte? i szykuje się jeszcze jeden wydatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 regulacja jest jeszcze pod takim plastikowym czarnym korkiem na deklu od sprzęgła... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) tak ale tam nie ruszałem za dużo :) tzn przykręciłem tą śrubke do momentu lekkiego oporu i dokręciłem kontre jak mocniej wkręciłem to starter zaczoł się slizgać Edytowane 10 Czerwca 2006 przez romek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo14 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 jeśli gaźnik 16N-3 jest tym seryjnie montowanym to taki właśnie posiadam:) i mam jeszcze jedno pytaniebo po remoncie mam coś 1500km przejechane i daje mu w pióraa przedwzcoraj zablokowało mu cylinder jak był gorący i dopiero potem puściłczy to normalne jesli młody cylinder sie przegrzeje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Nie wie ktoś jak wyregulowac skład mieszanki w gaźniku Bing? Chodzi mi m.in. o to, że jak się odkręca tą śrubę to się dodaje powietrza czy paliwa? Jak sprawdzić czy jest dobrze wyregulowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Czy migacze w simsonie na 6V słabo świecą? Bo gdzieś się z taką opinią spotkałem. Wkurza mnie trochę to wystawianie ręki, bo wtedy nie mam kontroli nad moto. Prosze o opinie :notworthy:świecą słabiej ale jeśli masz dobry aku to wystarczająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 świecą słabiej ale jeśli masz dobry aku to wystarczająco witam mam pytanie chcialbym przy simsonie kuerze wymienic same pierscienie po szlifie trzeba go docierac przez jakies 750 km :wink: a po samych pierscieniach ile tak mniej wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 okolo 300-400 km kolo14 wyglada na to ze kupiles dupowaty nie orginalny tlok ktory ci puchnie od goraca i wtedy mozesz zatrzec silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo14 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) no jednak wszyscy sie myliliście ;) poszły łożyska na wale i magneto ocierało i sie grzałobyło to także przyczyną tego ży zablokował sie tłok i te sprawy i że go muliło ;) Edytowane 15 Czerwca 2006 przez kolo14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fistach Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 WitamMam simsonka enduro, miesiąc temu wymieniłem w nim wał, łożyska na wale, cylinder, tłok, pierścienie, sworzeń, sprzęgło, magneto. Dzisiaj jak go odpaliłem to po dodaniu gazu zaczęło mi coś stukać w silniku.Jak simson chodzi bez gazu to jest wszystko ok, a jak dodam gazu to stuka.Czego to może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 coś o coś stuka - wali ;) ale może być bardzo dużo powodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Możliwe że to uszczelka pod głowicą lub głowica przesuneła się ja mam tak w swoim simsonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi