Lenaradw Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Siemka przesortowalem juz cale forum szukalem wiadomosc na temat utrzymania ktm exc 125 awaryjnosci itp itp i zdania sa podzielone niektorzy pisza ze sie strasznie sypie i wogule jest do bani a niektorzy pisza ze nic sie nie psuje tylko lac i jechac i sam nie wiem bo chce sprawic sobie ten moto ale jak niektorzy pisza ze tyle trzeba bulic za utrzymanie, ze 3 tloki na sezon itp itd i nie wiem czy to bajki czy prawda a mam 17 lat wiec nie pracuje a starzy nie zucaja 10 tysi na sezon na utrzymanie a kocham motocykle i chce na nich smigac:) zastanawialme sie zeby kupic mini sciagwke honde nsr 125 ale jednak ciagnie mnie do terenu prosze o odp jak to wkoncu jest z ta exc 125 .... bo mam metlik w glowie i nie wiem co robic :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Siemka przesortowalem juz cale forum szukalem wiadomosc na temat utrzymania ktm exc 125 awaryjnosci itp itp i zdania sa podzielone niektorzy pisza ze sie strasznie sypie i wogule jest do bani a niektorzy pisza ze nic sie nie psuje tylko lac i jechac i sam nie wiem bo chce sprawic sobie ten moto ale jak niektorzy pisza ze tyle trzeba bulic za utrzymanie, ze 3 tloki na sezon itp itd i nie wiem czy to bajki czy prawda a mam 17 lat wiec nie pracuje a starzy nie zucaja 10 tysi na sezon na utrzymanie a kocham motocykle i chce na nich smigac:) zastanawialme sie zeby kupic mini sciagwke honde nsr 125 ale jednak ciagnie mnie do terenu prosze o odp jak to wkoncu jest z ta exc 125 .... bo mam metlik w glowie i nie wiem co robic :icon_eek:Średnio 2 tyś na sezon i może się zmieścisz, nie licząc benzyny, zależy jeszcze jak cżęsto jeździsz.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenaradw Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Teraz mam wakacje to mysle ze troche poszaleje ale jak przyjdzie szkola nauka i inne zajecia to mysle ze wyjade z garazu z 2-3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Średnio 2 tyś na sezon i może się zmieścisz, nie licząc benzyny, zależy jeszcze jak cżęsto jeździsz.Pzdr No racja utrzymanie jest naprawde drogie,no i te 2 tys jak ci nic nie pierdolnie niespodziewanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda utrzymanie KTMa EXC 125 do Husqvarny WR 125? Wiem,wiem, że może coś niespodziewanie paść, ale czy częśći do Huqvarny są tańśze i czy rzadziej się je wymienia? Chciałbym też poznać dokładne koszty utrzymania np: Przejechane - 20 motogodzinTłok - 300złUszczelki - 50złłożysko - 30zł itp. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda utrzymanie KTMa EXC 125 do Husqvarny WR 125? Wiem,wiem, że może coś niespodziewanie paść, ale czy częśći do Huqvarny są tańśze i czy rzadziej się je wymienia? Chciałbym też poznać dokładne koszty utrzymania np: Przejechane - 20 motogodzinTłok - 300złUszczelki - 50złłożysko - 30zł itp. Był gdzieś temat o exc i tam było wszysko napisane nawet nie dużo szukania :( A i tematy pomyliłeś bo to temat o "full crosach" chociaż nie wiem co to jest pewnie jakiś ztuningowany cross :) Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 ale czy częśći do Huqvarny są tańśze i czy rzadziej się je wymienia? Części do Husqvarny są droższe i tak samo często się je wymienia :( Utrzymanie wychodzi podobnie jak EXC, nie wiem ile np. kosztuje korba do Husqi, ale zapewne nie 300zł jak w przypadku KTM (chyba że to ta sama co w KTM :) )Wiadomo też że takie rzeczy typu remont zawieszenia, opony, oleje w każdym przypadku kosztują podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Części do Husqvarny są droższe i tak samo często się je wymienia :notworthy: Utrzymanie wychodzi podobnie jak EXC, nie wiem ile np. kosztuje korba do Husqi, ale zapewne nie 300zł jak w przypadku KTM (chyba że to ta sama co w KTM :crossy: )Wiadomo też że takie rzeczy typu remont zawieszenia, opony, oleje w każdym przypadku kosztują podobnie.Ja za korbę prox płaciłem 390zł. Nie wiem jak w najnowszych modelach ale np. do roczników 97-99 jest to ta sama korba(wr,cr,wre) bo cały silnik jest ten sam(no może delikatnie inaczej są ze stopniowane skrzynie w wr i cr).Co co innych części to ceny są prawie te same. Jedno tańsze, drugie droższe graty w porównaniu z innymi markami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Był gdzieś temat o exc i tam było wszysko napisane nawet nie dużo szukania :) A i tematy pomyliłeś bo to temat o "full crosach" chociaż nie wiem co to jest pewnie jakiś ztuningowany cross :icon_mrgreen: Przeczytałem cały 16 stronicowy temat o EXC, zapodałem temat, to mnie tu odesłali :icon_mrgreen: Jak pod względem mocy w EXC i WR? Wydaje mi się że WRa jest nawet troche słabsza(a w jednym temacie było napisane o niskim spalaniu jak na sete). Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Przeczytałem cały 16 stronicowy temat o EXC, zapodałem temat, to mnie tu odesłali :icon_mrgreen: Jak pod względem mocy w EXC i WR? Wydaje mi się że WRa jest nawet troche słabsza(a w jednym temacie było napisane o niskim spalaniu jak na sete).9-10 to norma,czasem 8 :) taka pijaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jak pod względem mocy w EXC i WR? Wydaje mi się że WRa jest nawet troche słabsza(a w jednym temacie było napisane o niskim spalaniu jak na sete).Żeby odczuć różnice w tym modelach musiałbyś pośmigać trochę jednych i przesiąść sie na drugi.A co do spalania jeden bat. Koniec paliwa, dolewasz i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Żeby odczuć różnice w tym modelach musiałbyś pośmigać trochę jednych i przesiąść sie na drugi.A co do spalania jeden bat. Koniec paliwa, dolewasz i tyle.i to jest wypowiedz prawdziwego motocyklisty :icon_mrgreen: ,ktory nie liczy paliwa :) Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Zatankować raz na tydzień za 40-50zł to chyba nie taki straszny ból, spróbujcie sami utrzymać samochód którym jeździ się codziennie, wtedy tankowanie już trochę bardziej boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Sorry za odkopanie. Czy taniej wyjdzie utrzymanie EXC 250, czy CRF 250. Wiem że 2t i 4t, bardziej mi chodzi o to jak często trzeba wymieniać podzespoły itd. Myślałem też na EXC 125, ale to jest mocno wyżyłowany sprzęt i wiem że nie każdy chwali go za bezawaryjność. Dzięki za odp. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi