Siwy_ Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 WitamPrzykręcalem dzisiaj tarcze do felgi i w jednym z gwintów bylo troche lakieru,lecz myślalem, że pójdzie.Dokręcilem wszystkie śruby bez problemu, ostatnią wkręcalem dosyć mocno i urwalem łeb śruby i reszta zostawa w gwincie.Co robić?Jak wyjąć resztki śruby?Podobno moge to zostawić w spokoju,ale wole jak mam wszystko dopięte na ostatni guzik.Oto fotki:http://bikepics.com/pictures/520357/http://bikepics.com/pictures/520359/ Ps.Proszę sie nie smiać z kołdry w serduszka :oops: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 rozwiercic srube, kupic gwintowniki z lewym gwintem i tak wykrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Ps.Proszę sie nie smiać z kołdry w serduszka :oops: :D kołdra z ikei ?? hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 A jeśli zdejmiesz tarczę to wystawać coś tej śruby będzie?Bo jak tak to spróbój ją odkręcić np żabką lub francuzem :?: A jeśli nie to zostają ci wykrętaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Możesz również dłutkiem (lub śrubokrętem) + młotke próbować odkręcić. Tylko nie wal po feli, tylko w śrubę. Ja tak miałem jak mi śruba w półce poszła. Względnie możesz spróbować przyspawaać coś do tej śruby. Jeśli wystaje to zrób tak jak ja Dario.G pisze. Jakbyś był z mojej okolicy to bym Ci to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizz Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Względnie możesz spróbować przyspać coś do tej śruby jesli cos wystaje to to jest najlepszy sposób to nakręcic nakrętke i przyspawać sam tak kilka razy robiłem zawsze z pozytywnym wynikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Kupujesz wykrętaki, wiercisz małą dziurkę i wkręcasz wykrętak (lewy gwint) U mnie jak narazie metoda w 100% skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 a jak Ci sie nie chce kombinowac to wez poxipol i przyklej leb sruby spowrotem i bedziesz mial jak znalaz :D (tak jakos mi sie na zarty zebralo:?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Przyspawanie czegoś chyba będzie skuteczne .W przypadku gdy jest bardzo duży opór na gwincie(spowodował ukręcenie łba) wykrętak może nie dać rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Siwy napewno od tych resztek lakierku sie ta sruba urwala ? :roll: A o wykretakach i urwanych srubach tez juz bylo na forum.PS. Dariusz L bys sie zdziwil co moze dobry wykretak zdzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 13 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Dzięki za pomoc.Popróbuje jakoś w weekend.Dam znać co i jak :DPozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojotkurier Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 nie chce medrkowac ale chyba zeczywiscie sruby z zelaznego:) powodzenia wiertara i na przod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 ze spawaniem trzeba uwazac bo mozna lakier uszkodzic, ja u siebie przekrecilem srube i musialem klucz przyspawac bo sie krecil juz, a ze byla to przednia laga to aluminium sie nadpalilo troche,wiec najpierw radze kombinerkami albo wkretakami zeby nie uszkodzic reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 A cos ty za śruby użył co?Przyznaj się co to za wynalazki. Nie wyglądają na oryginały a raczej na śruby ze sklepu "metalowego"Tak, bo będe po orginalne śruby jeździl.Kupilem takie jak chcialem.Nie są zle, bo reszta śrub ma sie dobrze. :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 heh ja mam taki sam problem tylko mi sie główka sruby ukreciła w tylnim zacisku .i dzisiaj bede robił tak ze rozwierrce wkrece srube i ja przyspawam.Tak chyba bedzie najlepiej.pozdro.aha i mam taka sama kołdre hehe. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi