Boa Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wiedziałem, że Gosia i 996 ruszy Was za serce :icon_eek: Na dniach przybędzie jeszcze zdjęcie Ducati Sport 1000 :icon_razz: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=aae1aba6d4254662 ...i jak :icon_mrgreen: :cool: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wiedziałem, że Gosia i 996 ruszy Was za serce :icon_eek: Na dniach przybędzie jeszcze zdjęcie Ducati Sport 1000 :cool: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=aae1aba6d4254662...i jak :icon_mrgreen: :flesje: ładne, ale widać retusz komputerowy :) zobacz Kamrata z którym Junakami śmigamy. Namówiłem go żeby usiadł na Multistradzie na minutkę do zdjęcia. Reszta to już Photoshop: http://picasaweb.google.com/balzac100/MultiWraEnia :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Panowie, a może ktoś na sekundkę zerknąć tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...dpost&p=1245674 będę bardzo wdzięczny... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Balzac, co do retuszu, to w sumie miał wyjść deko bajkowy klimat :banghead: A co do fotek Multistrady, to przydało by sie delikatnie dopieścić w Photoshopie, jakiś kontraścik, coś teges... ale same w sobie poprawne kadry :) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Jurijsz juz dal ja odpowiedz na priva...Pozdr. Janek 748 S. P.S. Byl ja wczora u Rycha i spotkala mnie niespodzianka- otoz okazalo sie ze kupilim chromowany dekiel suchego sprzegla do Ducati no i Klekot dostal dekiel z "lustrzanym polyskiem" :-)))- nalezy mu sie- najfajniejsze ze koszt byl chyba 25 dolarow i gdzie tu powrownac do cen na polskim Allegro( chcieli z dziurawy dekiel ze stopu, ale porysowany 220 zl)- gdzie maja ceny wyssane z palca?? Edytowane 17 Czerwca 2008 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Balzac, co do retuszu, to w sumie miał wyjść deko bajkowy klimat ;) A co do fotek Multistrady, to przydało by sie delikatnie dopieścić w Photoshopie, jakiś kontraścik, coś teges... ale same w sobie poprawne kadry :buttrock: No Gruby wyszedl jak Mad Max ;-]. Patrze i oczom nie wierze...Matrix jeszcze 'zyje'??? :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jaca, ale się uśmiałem :lalag: ...teraz w domu dopiero widzę jak kaszaniasto ta fotka wygląda na LCD/laptopie :buttrock: ... nie ma to jak profi kineskop do obróbki grafiki ;) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramelech Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam desmomaniakow :biggrin: Na poczatek pochwale sie ze zostalem przyjety w grono Desmo Maniax DOC Poland :icon_razz: Zastanawialem sie nad taką przeróbka swoich wydechów - http://www.streetfighters.com.au/ASF_HT_shor_can.asp Dałoby rade zrobic cos takiego z oryginalnymi? Moglyby w jakis sposob zaszkodzic osiągom? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam desmomaniakow :) Na poczatek pochwale sie ze zostalem przyjety w grono Desmo Maniax DOC Poland :( Witaj :biggrin: Sochaczew ? Rzut beretem (z mokrym piachem) jesteś od mnie :biggrin: Pozdrawiam i do zobaczenia na najbliższym "spotkaniu" Maniaków....z tego co słyszałem to będzie takie w Jedwabnym (lipiec 2008) A co do fotek Multistrady, to przydało by sie delikatnie dopieścić w Photoshopie, jakiś kontraścik, coś teges... ale same w sobie poprawne kadry :lalag: Mistrzu Boa, ja pieszczę (nawet często), ale swoja kobitkę :bigrazz: Co do retuszu, to jak już retuszować to tak aby go nie było widać :cool: Na fotkach Multistrady jak sam wiesz nie o "kontraścik" biega, tylko o realizm jazdy na jednym kole. ZdjęcieMonitor mam LCD ale Eizo, i wszystko na nim widać, czasami nawet aż za dobrze ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 A propos stawiania na gume to jest to ogłoszenie na Allegro z Multistradą za 12 tys i tak rozmawialiśmy z Darkmannem, że koleś musi być burakiem,żeby takie ogłoszenie napisać. Jakieś takie dziwne uczucie mnie ogarnia jak widze Dukata na kole...one zdecydowanie lepiej wyglądaja na dwóch kołach. Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slabypromil749 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witajcie,Mam pytanko techniczne, czy może Ktoś miał coś takiego.Mojemu 749 zdarza się czasami, jak jest w pełni rozgrzany, strzelić czasem też potrafi tak ni z gruszki ni z pietruszki zgasnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Co do retuszu, to jak już retuszować to tak aby go nie było widać icon_mrgreen.gifNa fotkach Multistrady jak sam wiesz nie o "kontraścik" biega, tylko o realizm jazdy na jednym kole. ZdjęcieMonitor mam LCD ale Eizo, i wszystko na nim widać, czasami nawet aż za dobrze mrugacz.gifPozdrawiamNo właśnie sęk w tym, że obrabiane było na monitorze skalibrowanym pod minilaba (na codzień pracuję w laboratorium fotograficznym), Na zdjęciu nie było wcale widać tych obwódek wokół ridera oraz niedociągnięć w dolnej partii kadru, ale po przyjściu wczoraj do domu i looknięciu na laptopie się załamałem :crossy: :bigrazz: :clap:Mniejsza o to :clap: Eizo- robi zajebiste monitory, ale powiem szczerze, że nie mam przekonania do LCD :clap: A powracając do Multistrady, to lekkie panoramowanie by się przydało, dla podkreślenia dynamiki, preselekcja czasu tak na ok 1/45-1/60 i heyah :clap: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 No Slabypromil u mnie czasami nagrzany potrafi strzelic- efekt niedopalonych weglowodorow w wydechu szczegolnie jak sie ma bogata mieszanke :D :biggrin: ...Panowie obejrzyjcie ogloszenie na allegro Ducati 1098 za 32000 zloty...taki z czarnymi dolnymi czesciami, brak modulu zaplonowego(???) i regulatora napiecia...a zobaczcie na lagi i przedni blotnik- od 999 ...No i kupilem amorek skretu Ohlinsa do swego 748 S - za cale 283 dolary hamerykanskie, no i porownajcie z cena w Polsce...Co do spotkania na gruncie Ducatizmu na zlocie w Jedwabnem, to jak juz wczesniej wspomnialem, nie wolno sie spodziewac, ze bedzie tak jak w Bialym koszu- tutaj u nasz dzicz dookola i w 99% trza liczyc na siebie i wlasna inwencje- tak wiec jeszcze raz chetni proszeni sa o kontakt ze mna na priva, lub maila( [email protected]), zgloszenia przyjmuje do 1 lipca...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 No właśnie sęk w tym, że obrabiane było na monitorze skalibrowanym pod minilaba (na codzień pracuję w laboratorium fotograficznym), Na zdjęciu nie było wcale widać tych obwódek wokół ridera oraz niedociągnięć w dolnej partii kadru, ale po przyjściu wczoraj do domu i looknięciu na laptopie się załamałem :D :D :DMniejsza o to :P Eizo- robi zajebiste monitory, ale powiem szczerze, że nie mam przekonania do LCD :P A powracając do Multistrady, to lekkie panoramowanie by się przydało, dla podkreślenia dynamiki, preselekcja czasu tak na ok 1/45-1/60 i heyah ;) ale....., ale motocykl stał w miejscu :crossy: Nigdy nie oderwał przedniego kołeczka od asfaltu :icon_mrgreen: Zrobione były dwa zdjęcia. Pierwsze to tzw. "tło" bez motocykla, drugie zdjęcie z motocyklem na dwóch kółkach (kolega podpierał się nogą). Następnie retusz, retusz retusz (2h). Efekt jest dobry, aczkolwiek nie idealny. Oczywiście robiłem to tylko dla "żartu" :clap: Pozdrawiam A tutaj moje zdjęcia, już nie dla żartuhttp://www.album.fotosejm.pl/album/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Że też mi się bardziej wpatrzeć nie chciało :clap: :) Generalnie :clap: Mi by się 2h przy focie siedzieć nie chciało :bigrazz: Ale szacuneczek, bo dałem się wkręcić :biggrin: Zdrówko Balzac :evil: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi