Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Wiedziałem, że Gosia i 996 ruszy Was za serce :icon_eek:

Na dniach przybędzie jeszcze zdjęcie Ducati Sport 1000 :icon_razz:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=aae1aba6d4254662

...i jak :icon_mrgreen: :cool:

Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc...

Wiedziałem, że Gosia i 996 ruszy Was za serce :icon_eek:

Na dniach przybędzie jeszcze zdjęcie Ducati Sport 1000 :cool:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=aae1aba6d4254662

...i jak :icon_mrgreen: :flesje:

ładne, ale widać retusz komputerowy :)

zobacz Kamrata z którym Junakami śmigamy. Namówiłem go żeby usiadł na Multistradzie na minutkę do zdjęcia. Reszta to już Photoshop:

http://picasaweb.google.com/balzac100/MultiWraEnia

:icon_razz:

Panowie, a może ktoś na sekundkę zerknąć tutaj:

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...dpost&p=1245674

będę bardzo wdzięczny...

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Balzac, co do retuszu, to w sumie miał wyjść deko bajkowy klimat :banghead:

A co do fotek Multistrady, to przydało by sie delikatnie dopieścić w Photoshopie, jakiś kontraścik, coś teges... ale same w sobie poprawne kadry :)

Jurijsz juz dal ja odpowiedz na priva...

Pozdr. Janek 748 S.

P.S. Byl ja wczora u Rycha i spotkala mnie niespodzianka- otoz okazalo sie ze kupilim chromowany dekiel suchego sprzegla do Ducati no i Klekot dostal dekiel z "lustrzanym polyskiem" :-)))- nalezy mu sie- najfajniejsze ze koszt byl chyba 25 dolarow i gdzie tu powrownac do cen na polskim Allegro( chcieli z dziurawy dekiel ze stopu, ale porysowany 220 zl)- gdzie maja ceny wyssane z palca??

Edytowane przez jannikiel

Balzac, co do retuszu, to w sumie miał wyjść deko bajkowy klimat ;)

A co do fotek Multistrady, to przydało by sie delikatnie dopieścić w Photoshopie, jakiś kontraścik, coś teges... ale same w sobie poprawne kadry :buttrock:

No Gruby wyszedl jak Mad Max ;-]. Patrze i oczom nie wierze...Matrix jeszcze 'zyje'??? :lalag:

Jaca, ale się uśmiałem :lalag:

...teraz w domu dopiero widzę jak kaszaniasto ta fotka wygląda na LCD/laptopie :buttrock: ... nie ma to jak profi kineskop do obróbki grafiki ;)

Witam desmomaniakow :biggrin: Na poczatek pochwale sie ze zostalem przyjety w grono Desmo Maniax DOC Poland :icon_razz:

Zastanawialem sie nad taką przeróbka swoich wydechów - http://www.streetfighters.com.au/ASF_HT_shor_can.asp

Dałoby rade zrobic cos takiego z oryginalnymi? Moglyby w jakis sposob zaszkodzic osiągom? Pozdrawiam

Witam desmomaniakow :) Na poczatek pochwale sie ze zostalem przyjety w grono Desmo Maniax DOC Poland :(

Witaj :biggrin:

Sochaczew ? Rzut beretem (z mokrym piachem) jesteś od mnie :biggrin:

Pozdrawiam i do zobaczenia na najbliższym "spotkaniu" Maniaków....z tego co słyszałem to będzie takie w Jedwabnym (lipiec 2008)

A co do fotek Multistrady, to przydało by sie delikatnie dopieścić w Photoshopie, jakiś kontraścik, coś teges... ale same w sobie poprawne kadry :lalag:

Mistrzu Boa,

ja pieszczę (nawet często), ale swoja kobitkę :bigrazz:

Co do retuszu, to jak już retuszować to tak aby go nie było widać :cool:

Na fotkach Multistrady jak sam wiesz nie o "kontraścik" biega, tylko o realizm jazdy na jednym kole. Zdjęcie

Monitor mam LCD ale Eizo, i wszystko na nim widać, czasami nawet aż za dobrze ;)

Pozdrawiam

A propos stawiania na gume to jest to ogłoszenie na Allegro z Multistradą za 12 tys i tak rozmawialiśmy z Darkmannem, że koleś musi być burakiem,żeby takie ogłoszenie napisać.

Jakieś takie dziwne uczucie mnie ogarnia jak widze Dukata na kole...one zdecydowanie lepiej wyglądaja na dwóch kołach.

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

Co do retuszu, to jak już retuszować to tak aby go nie było widać icon_mrgreen.gif

Na fotkach Multistrady jak sam wiesz nie o "kontraścik" biega, tylko o realizm jazdy na jednym kole. Zdjęcie

Monitor mam LCD ale Eizo, i wszystko na nim widać, czasami nawet aż za dobrze mrugacz.gif

Pozdrawiam

No właśnie sęk w tym, że obrabiane było na monitorze skalibrowanym pod minilaba (na codzień pracuję w laboratorium fotograficznym), Na zdjęciu nie było wcale widać tych obwódek wokół ridera oraz niedociągnięć w dolnej partii kadru, ale po przyjściu wczoraj do domu i looknięciu na laptopie się załamałem :crossy: :bigrazz: :clap:

Mniejsza o to :clap:

Eizo- robi zajebiste monitory, ale powiem szczerze, że nie mam przekonania do LCD :clap:

A powracając do Multistrady, to lekkie panoramowanie by się przydało, dla podkreślenia dynamiki, preselekcja czasu tak na ok 1/45-1/60 i heyah :clap:

No Slabypromil u mnie czasami nagrzany potrafi strzelic- efekt niedopalonych weglowodorow w wydechu szczegolnie jak sie ma bogata mieszanke :D :biggrin: ...

Panowie obejrzyjcie ogloszenie na allegro Ducati 1098 za 32000 zloty...taki z czarnymi dolnymi czesciami, brak modulu zaplonowego(???) i regulatora napiecia...a zobaczcie na lagi i przedni blotnik- od 999 ...

No i kupilem amorek skretu Ohlinsa do swego 748 S - za cale 283 dolary hamerykanskie, no i porownajcie z cena w Polsce...

Co do spotkania na gruncie Ducatizmu na zlocie w Jedwabnem, to jak juz wczesniej wspomnialem, nie wolno sie spodziewac, ze bedzie tak jak w Bialym koszu- tutaj u nasz dzicz dookola i w 99% trza liczyc na siebie i wlasna inwencje- tak wiec jeszcze raz chetni proszeni sa o kontakt ze mna na priva, lub maila( [email protected]), zgloszenia przyjmuje do 1 lipca...

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

No właśnie sęk w tym, że obrabiane było na monitorze skalibrowanym pod minilaba (na codzień pracuję w laboratorium fotograficznym), Na zdjęciu nie było wcale widać tych obwódek wokół ridera oraz niedociągnięć w dolnej partii kadru, ale po przyjściu wczoraj do domu i looknięciu na laptopie się załamałem :D :D :D

Mniejsza o to :P

Eizo- robi zajebiste monitory, ale powiem szczerze, że nie mam przekonania do LCD :P

A powracając do Multistrady, to lekkie panoramowanie by się przydało, dla podkreślenia dynamiki, preselekcja czasu tak na ok 1/45-1/60 i heyah ;)

ale....., ale motocykl stał w miejscu :crossy: Nigdy nie oderwał przedniego kołeczka od asfaltu :icon_mrgreen:

Zrobione były dwa zdjęcia. Pierwsze to tzw. "tło" bez motocykla, drugie zdjęcie z motocyklem na dwóch kółkach (kolega podpierał się nogą). Następnie retusz, retusz retusz (2h). Efekt jest dobry, aczkolwiek nie idealny. Oczywiście robiłem to tylko dla "żartu" :clap:

Pozdrawiam

A tutaj moje zdjęcia, już nie dla żartu

http://www.album.fotosejm.pl/album/

Że też mi się bardziej wpatrzeć nie chciało :clap: :)

Generalnie :clap:

Mi by się 2h przy focie siedzieć nie chciało :bigrazz:

Ale szacuneczek, bo dałem się wkręcić :biggrin:

Zdrówko Balzac :evil: