fidu Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Byłbym zainteresowany tylko raczej w blizej nieokreslonym czasie tj. moze za miesiac a moze za pol roku, ale gdy bede gotowy na zakup to sie odezwe. Dzieki za odp:) A tak w ogole to w jakiej cenie sa te wydechy mniej wiecej? I czy warto dokladac NAPRAWDE do tych termignoni czy lepiej kupic cos tanszego? chodzi mi o same koncowki Aha i jeszcze jedno mam pytanie. Chcialbym ztail-chopowac mojego monsterka. Nie wiecie czy gdzies sa dostepne takie zestawy (albo co) do tail-choppingu? Tj zeby zawiesic tablice, kierunki, i podswietlenie tablicy. Albo czy widzial ktos taka lampe tylna led w sprzedaży ze zintegrowanymi kierunkami? (widzialem taka na youtubie) Wtedy by to rozwiazalo problem. Dzieki z gory Pozdr Gdzie nabyłes te LeoVince? LeoVince kupiłem na ebayu od Niemców-400zl taniej niż w Polsce tu masz link:http://cgi.ebay.pl:80/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290102203184&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:PL:11Tail-chop robiłem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 LeoVince kupiłem na ebayu od Niemców-400zl taniej niż w Polsce tu masz link:http://cgi.ebay.pl:80/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290102203184&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:PL:11Tail-chop robiłem sam Leo sa perfekcyjnie zrobione, wykrecanie rur i spawanie ksztaltek to mistrzostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidu Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Jeśli byś szukał czegoś na temat tail-chopingu ,to poszukaj w tych tematach:http://www.ducatimonster.org/forums/search...?searchid=66087Ja na podstawie tych zdjęć robiłem u siebie z blachy aluminiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnida Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Albo czy widzial ktos taka lampe tylna led w sprzedaży ze zintegrowanymi kierunkami? http://forum.motocyklistow.pl/Sprzedam-Lam...kli-t96335.htmlNapisz zapytaj może trafisz. Cytuj A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ja ze swej strony chcialbym dodac ze te kierunki ze strony louisa sa badziewne troszkie w porownaniu do oryginalow- ja wiem ze mniejsze sa zgrabniejsze, ale uwazam ze bezpieczenstwo jest na 1 miejsu- a duzo zapuszkowanych pacanow w kapeluszach nie zwraca zbytnio uwagi na czyjes kierunki- ja tam bym wsadzil jakby sie dalo zaroweczki halogenowe- zeby debile z daleka widzieli i nie bylo watpliwosci ze masz zamiar skrecac- przemysl to, bo juz sie spotkalem ze potracil ktos motocykliste, bo nie widzial wrzuconego kierunku...Oj Panowie bitwa przegrana- twinkilinki z zespolu jamacha znow pokonal Niezwyciezone Ducati- moze kto ma dobry kontakt z Teamem Fabrycznym i zmotywujem ich Piotrkową Sliwowicą :notworthy: :clap: moze chlopaki sie poprawia...Adramlech jakbys mial czas- rzuc okiem na www.tuckerrocky.com i popatrz coz tam jest oferowane- wejdz w for consumers, a potem street , a potem z paseczka sportbikes...Pozdr. Janeczek Klekotkowy(Klekoteczek wreszcie umyty :crossy: ),Pytanie: ...co to jest różniczka? Odp: Wyniczek odejmowanka....powala mnie to dzis na kolana :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desmojaro Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Poczkaj Panie Janie, poczkaj.. jeszcze dzisiaj superbike'i jadą w Hameryce... Baylisstic na pewno się postara... :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Nooo jedyna nadzieja w Baylisticu....raz, dwa, trzy- zeby sie udalo, zeby sie udalo...A tak naprawde nie bedzie latwo z przyczyn o ktorych pisalem stronke wczesniej- bo Miller Track szybkim jest i ryzojady beda favoritamy :notworthy: :crossy: - jednak moze Baylistic zrobi jak dawniej Kaszpirowski: adin, dwa, tri...Pozdr i ide sprawdzac Worldsbk.com Wasz Janek 748 S. I juz po ptokach- Bayliss juz nie jedzie....moze jeszcze w 2 wyscigu??? Edytowane 1 Czerwca 2008 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ja ze swej strony chcialbym dodac ze te kierunki ze strony louisa sa badziewne troszkie w porownaniu do oryginalow- ja wiem ze mniejsze sa zgrabniejsze, ale uwazam ze bezpieczenstwo jest na 1 miejsu- a duzo zapuszkowanych pacanow w kapeluszach nie zwraca zbytnio uwagi na czyjes kierunki- ja tam bym wsadzil jakby sie dalo zaroweczki halogenowe- zeby debile z daleka widzieli i nie bylo watpliwosci ze masz zamiar skrecac- przemysl to, bo juz sie spotkalem ze potracil ktos motocykliste, bo nie widzial wrzuconego kierunku...Oj Panowie bitwa przegrana- twinkilinki z zespolu jamacha znow pokonal Niezwyciezone Ducati- moze kto ma dobry kontakt z Teamem Fabrycznym i zmotywujem ich Piotrkową Sliwowicą :icon_mrgreen: :buttrock: moze chlopaki sie poprawia...Adramlech jakbys mial czas- rzuc okiem na www.tuckerrocky.com i popatrz coz tam jest oferowane- wejdz w for consumers, a potem street , a potem z paseczka sportbikes...Pozdr. Janeczek Klekotkowy(Klekoteczek wreszcie umyty :icon_mrgreen: ),Pytanie: ...co to jest różniczka? Odp: Wyniczek odejmowanka....powala mnie to dzis na kolana :D Kiedys pytalem wielu ludzi co zrobic z 'naszymi' lampami z tylu- dziwne ulozenie zarowek, ciemne klosze itp. Zadaje sie, ze ten gostek: http://www.allegro.pl/item374079318_2szt_3...op_zarowki.html polecal te zarowki jako jedyne pasukace do naszych Superbike. Cena za pare...moze sprobowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi-r Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam forumowych milosnikow jedynej slusznej marki :buttrock: Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad stuningowaniem mojego Monsterka a mianowicie chcialbym zrobic cos takiego - http://www.ducatisuite.com/mufflers.html No i teraz pytanie do Was. Czy jest sens robienia czegos takiego tzn czy wrazenia dzwiekowe beda lepsze? Robił to ktos z was? I pytanie nr 2. Szukalem tu na forum, nie wiem czy za slabo ale znalezc nie moglem do konca czego szukalem. Gdzie mozna kupic wydechy Termignoni w Polsce? I czy jezeli chodzi o wrazenia dzwiekowe to czy wydechy innych firm (LeoVince, Arrow, Akrapovic) sa tez warte uwagi czy do Termi nei ma zadnego porownania? Pozdrawiam Dwie sprawyTermi jak już ktoś napisal możesz kupić w DucatiStore w Wawie, a do końca czerwca jest promocja.A teraz kwestia kosztów. Fakt Termi wydają się dość drogie w zakupie cena bez rabatów to coś koło 5 z hakiem lub ponad 8 tys za kompletny wydech. (ceny podałem dla S4R dla innych mogą się różnić)Ale teraz uważaj za tą cenę w obydwu przypadkach dostajesz nie tylko końcówki z super brzmieniem i o dziwo naprawdę dobrze wykonane, ale też sportowy filtr powietrza i co najważniejsze ECU (komputer), który powoduje że zyskujesz nawet dość spore grono rączych koników. Za wyższą cenę masz dodatkowo kolektor, dzięki któremu pozbywasz się tej śmiesznej puchy pod motocyklem i zyskujesz jeszcze więcej włoskich koników.Pamiętaj, że same końcówki przerobione czy oryginalne dadzą Ci dźwięk ale mogą zabrać moment albo przesunąć go w inny zakres obrotów, stracisz dynamikę. ECU i filtr zapobiega temu, a dodatkowo wygładza i podwyższa krzywe momentu i mocy. Dźwięk masz w gratisie. :icon_mrgreen: Oczywiście znając się na chip tuningu i dysponując hamownią można próbowac standardowy ECU przestroić ale efekty nie sa gwarantowane no i trzeba wiedzieć co się robi żeby nie pogorszyć. :icon_mrgreen: Się rozpisałem Acha w DSW mają też wydeszki ZARDa ale bez ECU i filtrów. Jeszcze mi się krew buzuje na tego młokosa na chińszczyźnie pyskującego na starszych doświadczonych.Ech ... jeszcze kiedyś kupi europejski motocykl, jak bóg da i przeprosi.Forza Ducatisti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świeżak Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam! Poszukuje pompki sprzegla (moze byc kompletna z klamka) do Ducati 748, model 2001. Bede wdzieczny za jakiekolwiek podpowiedzi. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam forumowych milosnikow jedynej slusznej marki ;) Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad stuningowaniem mojego Monsterka a mianowicie chcialbym zrobic cos takiego - http://www.ducatisuite.com/mufflers.html No i teraz pytanie do Was. Czy jest sens robienia czegos takiego tzn czy wrazenia dzwiekowe beda lepsze? Robił to ktos z was? I pytanie nr 2. Szukalem tu na forum, nie wiem czy za slabo ale znalezc nie moglem do konca czego szukalem. Gdzie mozna kupic wydechy Termignoni w Polsce? I czy jezeli chodzi o wrazenia dzwiekowe to czy wydechy innych firm (LeoVince, Arrow, Akrapovic) sa tez warte uwagi czy do Termi nei ma zadnego porownania? Pozdrawiam Moja żona ma Monstera 900 i właśnie we Włoszech ktoś tak wypatroszył orginalny wydech.Ja mam ST4S i jak jeżdżę :P z nią to się wpędzam w kompleksy ;) .Mieszkam w Twierdzy Modlin z Sochaczewa nie masz do mnie daleko przyjedź kiedyś założymy je na chwile do twojego posłuchasz,przejedziesz się z nimi i łatwiej ci będzie decyzją podjąć a jak będziesz chciał to je odrazu tak możemy-te twoje przerobić.Jak jadę za tą moją w małej odległości 2-3m to od DUDNIĄCEGO BASU aż mnie małżowiny bolą z daleka wrażenie jakby się buża miała zacząć za chwile,i o dziwo wcale za głośne nie są. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramelech Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Fakt Termi wydają się dość drogie w zakupie cena bez rabatów to coś koło 5 z hakiem lub ponad 8 tys za kompletny wydech. 5-8 z hakiem? Bardziej bym sie sklanial do czegos jednak tanszego tzn 3 tys max tylko jak mowisz ze moze mi peformance ( ;) ) troche siąść to musialbym sie w ogole nad zmiana wydechow zastanowic. Dzieki wielkie za odp. ;) Fakt Termi wydają się dość drogie w zakupie cena bez rabatów to coś koło 5 z hakiem lub ponad 8 tys za kompletny wydech. 5-8 z hakiem? Bardziej bym sie sklanial do czegos jednak tanszego tzn 3 tys max tylko jak mowisz ze moze mi peformance ( :P ) troche siąść to musialbym sie w ogole nad zmiana wydechow zastanowic. Dzieki wielkie za odp. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi-r Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) 5-8 z hakiem? Bardziej bym sie sklanial do czegos jednak tanszego tzn 3 tys max tylko jak mowisz ze moze mi peformance ( :P ) troche siąść to musialbym sie w ogole nad zmiana wydechow zastanowic. Dzieki wielkie za odp. :bigrazz:Najlepiej zapytaj w DSW dadzą Ci cenę dla Twojego modelu z aktualną promocją, może się zdecydujesz.Powiem Ci, że różnica pomiędzy standardowym S4R, a takim z pełnym wydechem jest ogromna. 17 KM i dużo więcej NM niby wydaje się niewwiele ale zmienia Monstera w prawdziwego potwora. Same końcówki pewnie kosztują koło 3 tys a tu masz jeszcze ECU filtr i ewentualnie kolektor. Moim zdaniem opłaca się ja w każdym bądź razie zbieram kasę na pełne Termignoni. Edytowane 2 Czerwca 2008 przez rafi-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Wczoraj chciałem zkrzyknąć chłopaków i jedną dziewczynę(jedyna członkinię) na jakiś wypad niedzielny i generalnie klub dał d.py. Ci chłopcy, którzy zawsze stawiają się na wspólne wypady akurat mieli usprawiedliwienie ale reszta to nawet nie odpisała. Finalnie pojechaliśmy z kumplem na maxiskuterze (Aprilia Atlantic 500) bo bardzo chciał jechać. Ja jechałem z Nina a on sam więc powiem Wam,że żwawo się nawet jechało i ten "skuterek" spokojnie pędził 120-130 a raz nawet 150. Pojechaliśmy do zamku w Ogrodzieńcu i z całego "krakowskiego" klubu stawił się oprócz mnie Yasec z Łodzi!!!. Na następnym spotkaniu trza się wziąć za wychowanie, ściągnąć pasa i ... Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasec Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 hahaha, tak bylo :buttrock: to byl micro-desmo-meeting :cool: Ogrodzieniec 2008 :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi