rafi-r Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Janek, zacznijmy od tego,że ludzie u nas nie wiedza co to Ducati. Jak ktos nie siedzi w temacie motocyklowym to pyta mnie: Ducato? Bugatti? Honda czy Suzuki to każdy mniej więcej wie u nas ,ze sa takie motocykle. Japończycy to koneserzy, zakochani w w europejskich wózkach jak amerykanie a poza tym kase mają jak mało kto. Np: MH 900 rozszedł się chyba w połowie w Japonii albo taka Alfa Romeo 8C Competizione ( kto nie widział tego dzieła sztuki niech zobaczy w google) wypuszczona tylko w liczbie 500 sztuk w ogromnej ilości sprzedana w Japan. Z czym my do ludzi??!! Jest dokładnie tak jak mówisz. Jak podjeżdżam gdzieś Ducatem zawsze znajdzie się ktoś kto zapyta co to za motocykl itp. znajomość marki znikoma. A jak już ten ktoś usłyszy, że motocykl jest Włoski ... "eee makaron to do zupy dobry, a nie do jeżdżenia" Mam kolegę w Japonii i niemal wszyscy jego znajomi na Ducatach pomykają są tacy co więcej niż jeden posiadają. Oni potrafią docenić europejski design. Albo wiedzą jakie badziewie sami produkują :biggrin: Żartuję oczywiście, wszystkie motocykle są dobre ale niektóre lepsze :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutus333 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 A powiedzcie mi proszę czym się różni monoposto od biposto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ilością miejsc :) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zapomniałeś dodać: ilością miejsc siedzących a nie stojących! :biggrin: Brutus, z taką kwotą o 749 to trzeba zapomnieć. Jakbyś miał 18 to już można szukać. Natomiast SS`a kupisz. Ja bym polował na Twoim miejscu na 750 ewentualnie 900. Są tanie 750 Sport. One wychodziły tylko w kolorze czarny mat. i były zubożone o jedną tarczę hamulcową z przodu, tańsze amory z przodu, stalowy wahacz tylny (nie jestem pewien). Masa ludzi je przemalowywała. Teraz można je kupić w granicach 10 tys albo dużo mniej. 900 też już można kupić za te pieniądze ale będą to roczniki starsze(1998-2000). Nie ma znaczenia, wszystkie sa na wtrysku i sa bardzo podobne. Ważne ,zeby był sprawny i w dobrym stanie a o to u nas ciężko :icon_biggrin: Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czupryna Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Chłopaki, tak z innej beczki - wiecie kto w Kraku pomyka na czerwonym 848 albo 1098 (albo czyms podobnym, ale kosiarka w każdym razie)? Dzisiaj minąłem kogoś takiego i chciałem nawiązać kontakt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) No wiemy...co to jest kosiarka? Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez duke75 Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi-r Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 No wiemy...co to jest kosiarka? No co ty to takie coś do strzyżenia trawy. I jak widać można nawiązać z tym urządzeniem kontakt, a nie właściwie kontaktu w tym wypadku nie udało się nawiązać :crossy: Swoją drogą dziwne miasto ten Kraków, na kosiarkach jeżdżą. To już motocykle w salonach się skończyły? No tak Ducati Store Kraków się nie otworzył to w tym miejscu teraz maszyny ogrodnicze w promocji mają. Ech ten kryzys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Kosiarka to mi się raczej z Japonią kojarzy ale kolega młodszy ode mnie więc tego grypsu nie kumam. Na dukaty czasem mówią traktory albo grzechotniki ale kosiarka??? Są tanie 750 Sport. One wychodziły tylko w kolorze czarny mat. i były zubożone o jedną tarczę hamulcową z przodu, tańsze amory z przodu, stalowy wahacz tylny (nie jestem pewien). Masa ludzi je przemalowywała. Teraz można je kupić w granicach 10 tys albo dużo mniej. Tu masz takiego 750S. Rzeszów to nie tak daleko: http://www.allegro.pl/item717299720_ducati...y_motocykl.html Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez duke75 Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 No wiemy...co to jest kosiarka? Być może nie będzie już kosiarką bo albo to kolega z Wadowic któremu już przerobiłem kominki w poniedziałek lub jego znajomy który mi jutro rano podrzuci swoje kominki do przróbki i od poniedziałku będzie gadał inaczej. :clap: :biggrin: Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Edek tak zaczynali wielcy jak Akrapowicz. Edek nawet bardzie wpada w ucho :biggrin: Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 EDHAUST jest Jeden :buttrock: :lalag: :notworthy: ... Porównywalim Edhaustowe kominy w 1098 kontra Termignioni i powim, że wcale nie były Edka gorsze, a w pewnych zakresach obrotów nawet lepsze, żeby jeszcze były takie same 'kiełbaski" 70 mm to Edhaust pobiłby Termi doszczętnie jak nic...Pozdr. J- 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Panowie i Drogie Panie, pod koniec tego, lub na początku przyszłego sezonu będę musiał zmienić napęd w SS600. Gdzie i jakiego szukać? Czym się kierować? Czy to taki sam jak w M600? Pewno najlepiej DiD'a- co? Lecieć do MotoRexu, czy zapytać z Larssonie? I jeszcze pytanie, czy czujnik temp oleju (taki zamiast korka) zdaje egzamin? Dobrze to mieć? Pytam, bo Klekotek bardzo mnie uczulił na rozgrzewanie Ducatów ;) ... Znalazłem coś takiego: http://moto.allegro.pl/item701190792_zesta...95_98r_did.html Podejdzie? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Panowie i Drogie Panie, pod koniec tego, lub na początku przyszłego sezonu będę musiał zmienić napęd w SS600. Gdzie i jakiego szukać? Czym się kierować? Czy to taki sam jak w M600? Pewno najlepiej DiD'a- co? Lecieć do MotoRexu, czy zapytać z Larssonie? I jeszcze pytanie, czy czujnik temp oleju (taki zamiast korka) zdaje egzamin? Dobrze to mieć? Pytam, bo Klekotek bardzo mnie uczulił na rozgrzewanie Ducatów ;) ... Znalazłem coś takiego: http://moto.allegro.pl/item701190792_zesta...95_98r_did.html Podejdzie? Przepraszam Panowie, że wcinam się w szlachete szeregi, ale czytam czytam Wasz temat i zaraz coś Ci Boa polecę, łańcuch jak chcesz kupić uderz albo od razu bezpośrednio do importera: http://www.motor-land.com.pl/ Albo do tych ludzi: http://moto.allegro.pl/item709829542_kompl...cbr_954_rr.html Mają najlepsze ceny na zestawy jakie spotkałem. W Larssonie dla porównania ten sam łańcuch kosztuje 658 zeta a w motogratach 518. PS. Kiedy się ku*wa pochwalisz na mieście swoim desmo!? :wink: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Boa, a po ku... Ci czujnik temp oliwy? A od czegoj masz lewą łapkę - no bo chyba nie od pozdrawiania :icon_mrgreen: :icon_razz: ... Jeszcze raz: Lewa na tylny cylinder/głowicę( lepsza adrenalinka) i masz kontrolę pełną... Pozdr. J- 748 S. Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Vector, jeszcze troszkę, jeszcze chwilkę ;) Dzięki za linę :flesje: ... Boa, a po ku... Ci czujnik temp oliwy? A przyjmijmy, że już go mam :bigrazz: Więc przy jakiej temp startować? :D Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi