maliniakosGFR Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem GILERY GFR125 z 1995roku i od jakiegoś czasu zaczęlo mi coś glosno szumieć w silniku, ale gdy wciskam sprzęglo to szum ustaje na ten moment wlączenia sprzęgla;) Jeśli wiecie co może byc przyczyną to prosilbym o radę bo szczerze mówiąc na serwis narazie mnie nie stać aby zdiagnozować przyczyne! Podejrzewam lożysko oporowe sprzęgla ale jestem laikiem takze moimi podejrzewaniami sie raczej nie sugerujcie. Prosze o rade i z góry dziękuje Pozdr...Maliniakos;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Pewnie sprzegło sie rozkręciło ja tak miałem w mtx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIJO Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Sprawdz czy masz olej w silniku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliniakosGFR Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 silnik to dwusuw więc o oleju mogę zapomieć bo to nie to;) ale dzięki za rade, a z tym dokręceniem sprzęgla-sprawdze. Dzięki wam chlopaki i może jeszcze inni zmotoryzowani się wypowiedzą i doradzą zapraszam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Na 100 procent lozysko - nie wiem czy w Twoim moto jest lozysko oporowe wycisku sprzegla, jesli nie ma to stawiam na lozysko walka na ktorym jest osadzony kosz sprzeglowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 w exc mam to samo i nietety jest to łożysko kosza do wymiany Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 ja stawiam na lozysko kosza sprzeglowego tez tak mialem kiedys w aprilce rs i po pewnym czasie mi sie te lozyszko wysypalo do silnika i kucha byla 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek89 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 silnik to dwusuw więc o oleju mogę zapomieć bo to nie to;) kolega miał tak samo w dt 80 i sie właśnie okazało ze miał zero oleju w silniku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 silnik to dwusuw więc o oleju mogę zapomieć bo to nie to;) ale dzięki za rade' date=' a z tym dokręceniem sprzęgla-sprawdze. Dzięki wam chlopaki i może jeszcze inni zmotoryzowani się wypowiedzą i doradzą zapraszam;)[/quote'] a do dwusuwów się nie wlewa oleju??? jak masz łożysko oporowe to taka jest oznaka jego kresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 panom za pewne chodzi o olej w skrzyni który smaruje równiez sprzegło :) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Nie mówcie że to na 100% to czy tamto,bo na sprzęgle jest tyle możliwości że nie można ocenić co sie dzieje bez zdejmowania przynajmniej dekla. Mi też coś tam szumiało i chrobotało na puszczonym gazie, a jak sie wcisneło sprzęgło lub dodało gazu to przestawało. Byłem pewien że to już wybity kosz sprzegłowy a na szczęście okazało się że to tylko ściął się klin na wale trzymający koło zębate przekazujące obroty na sprzęgło i wystarczyło tylko kupić klin za 5zł i było dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zaraz a łozysko oporowe nie szumi jak sie włancza sprzęgło :?: :?: bo wtedy sprzegło je wprawia w obroty albo mi sie cos pomyliło jak cos to sorry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 własnie szumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Mam prośbę do szanownych Kolegów. Czy możemy stosować nazewnictwo warsztatowe a nie podwórkowe, o partyzanckim nie wspominając?Jeżeli wciskamy klamkę, to WYŁĄCZAMY sprzęgło.Puszczając klamkę WŁĄCZAMY!Po co przekręcać coś co jest ustalone od 150 lat, kiedy samobieżnych pojazdów jeszcze nie było, lecz sprzęgła rozłączne były. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliniakosGFR Opublikowano 18 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 dzięki chłopaki mieliście rację, rozebrałem sprzęta i okazało się że to jednak łożysko pod koszem sprzęgłowym-ale na szczęście nie jest drogie;) Pozdrawiam wszystkich i dzieki za porady... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi