Skocz do zawartości

w jakich butach jeździcie?

Rekomendowane odpowiedzi

jeżdzę w Gaerne GRT, www.gaerne.com Bardzo fajnie buciki, polecam. Jeździłem już w niezłe ulewy i naprawdę nie przemiękają. Poza tym sa bardzo wygodne oraz nawet w upały noga nie posi się tak bardzo.

tez jezdze w takich samych, sa naprawde godne polecenia, b.dobre jakosciowo.

Jak do tej pory przerabiałem dwa modele Probiker Traveller i Sidi Vertigo. W sumie i jedne i drugie sprawują sie bez zarzutu mimo przepaści jakościowej i cenowej jaka je dzieli. Probikery w cenie 180 pln są zupełnie wystarczając do latania po mieście i krótkich wypadów bez większych szaleństw - bucik wygodny, dość dobrze zabezpieczający stopę - ochrona palców, pięty i piszczeli. W tej cenie ok. Natomiast Sidi Vertigo to inna cywilizacja. Ciepłe na zimne dni, wentylują w gorące, ochrona super - zresztą sidi to sidi - i tyle.

AStars S-MX 4 czarne, takie jak tutaj. Ogólnie jestem zadowolony, chociaż przy ulewie i kałużach mankamentem jest to, że przez otwory wentylacyjne trochę nabierają wody (mogłem wziąć wersję Waterproof). Dodatkowo przy temperaturze powyżej 30 stopni C jest w nich zbyt ciepło :banghead:

Ja sobie kupiłem glanowate buty highway 1 chopper

http://www.emotos.pl/index.php?p4,highway-1-chopper

Zalety:

-Cena (poniżej 300)

-Trwałość

-Wygląd (zależy kto co lubi)

-Dosyć dobra ochrona przed wodą (chodziłem chwilę po głębokiej kałuży i nic)

-Ciepło

Wady:

-Gorąco (mniej więcej tak jak w glanach)

-Brak wzmocnienia na dźwignię zmiany biegów

-raz mi przemokły podczas godzinnej jazdy w za*eb*stej ulewie, ale bardziej z powodu licznych kałuż na drodze i chlapiących samochodów, niż samego uderzającego z dużą prędkością deszczu. Dodam, że przemokła mi wtedy także skórzana kurtka hein gericke, za to tekstylne spodnie hein gericke dały radę :)

Ciężko mi porównać do innych butów, ale na pewno lepsze niż glany za 300 :P

Edytowane przez _SB_

Ja w miescie jeżdżę w Probikerach V - wygodne, mocno trzymają kostkę, nie wiem jak z przemakalnością. No i mają "look", +20 pkt. do lansu;)

Na trasy mam Daytony Bandit XCR - baaardzo wygodne, szczelne i oddychające zarazem - rewelacja.

• 2 tygodnie później...

Lindstar STR Proof

Cieply gdy chlodno i nie grzeje(oddycha) gdy goraco.

Zero przemakania, wewnatrz sciagany sznurkiem i z zew. zapinany na rzepy.

Podeszfa wzmocniona blacha, a mimo to calkiem wygodnie sie w nich chodzi.

Oczywiscie maja naszyte wzmocnienie zmiany biegow.

Polecam

Ja jezdze w Tronic'ach :icon_twisted: i szczerze polecam. Juz jeden sezon maja prawie za soba i swietnie sie trzymaja. Sa bardzo sztywne, maja ochraniacze na kostke, piete i piszczel, przemakaja tylko w ulewny dzeszcz, w taki normalny to nie. Jedyny minus to taki ze stopa sie poci w gorace dni. W kazdym razie uwazam ze bija Travellery Probikera na glowe.

Why... So... Serious