Mazda82 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 sił nie mam do takich ale coz radio? po kiego? kierunki od jawy sa duze nie lepiej jakies mniejsze? diody neony daruj sobie Z ogara nie zrobisz scigacza, goldasa ani nic innego niz tylko ogar!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muma Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 nawet nawet :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Ja myślę że coś z tego będzie bo gówno to już jest!!! ,ale osobiście nie popieram wiejskiego tuningu. Uważam że zgwałcisz tego ogara takimi bzdurami , będzie to wyglądać jak kupa gówna i do tego wydasz kupę kasy, warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 jednak Matiz zrezygnował z pomysłu i zostawił w spokoju te niepotrzebne bajery ;) Wiem z innego forum :banghead:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Dzięki Bogu... Ogar został Ocalony ;)P.S. W jego opisie jest link na bikepics, zobaczcie co on tam majstruje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 heh a radyjko to chyba takie jak nieraz do gazety dają :lol: :lol: :lol: :lol: hehe owszem przeróbki silnika tak i pomalować ładnie można a nawet trzeba ale może bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz2350 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 WITAM PO BARDZO DŁUGIEJ PRZERWIE :icon_twisted: .Więc rzeczywiście was posłuchałem i zrezygnowałem z przeróbek typu ,,WT".Ogar już jest praktycznie gotowy.Ale w mojej stajni pojawił się dziś drugi motorower a mianowicie jawa kaczka.Uratowałem ja od bezmyslnej dewastacji jednego z małolatów na mojim osiedlu.Kupiłem za 50zł i będę ją remontował.Silnik zatarty ;/.Ale nie bójcie sie....tym razem będzie to w miare orginał bez neonów i tego typu gówien.Wkońcu taka jawka to juz klasyk.Rocznik 1971.Tutaj zamieszczam link do foto skończonego ogarka i jawki.Ładna para z nich nie ??? :icon_mrgreen: :biggrin: ... ;http://www.bikepics.com/members/matiz2350/71jawa50/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam. No Jaweczka do remonciku. Obyś ją wyremontowałi pośmigał troche :icon_twisted:Mój kolega taką ma tylko, że w lepszym stanie i sie na niej dziwnie śmiga :icon_mrgreen: Taka jakaś bardzo ona mała. Najlepsza jest ta prosta kierownica :biggrin: Obudowy fajne tylko trzeba pomalować. Właśnie gdzie Ty podziałeś te obudowy na nogi ? To dodaje głownego uroku temu motorowerowi.Więc działaj działaj... Pozdr. Magik Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek91 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Witam.Dzis chciałem przedstawić swój pierodopęd który robie już od października.Jest nim OGAR 205 :lol: .Chyba wszystkim znany Polski sprzęcik i napewno niejeden na nim zaczynał.Ale tego OGARA co buduje to nie jest zwykły ogar tylko ,,by matiz" wedugł mojego projektu :eek: .Wiec go opisze.Ogara składam od podstaw.Przypominam ze cały plan wykonany jest dopiero w połowie ale do kwietnia bedzie wszystko skonczone i wtedy zapodam fotkami :flesje: .Rama pomalowana jest niebieską Akrylową farbą,,auto-renolak",tak jak bak i błotniki.Z przodu zawieszenie olejowe od CHARTA 210 razem z kołemZ tyłu amortyzatory od ogara i koło terenowe continentialKierownica i przełącznik CHART 210Tłumik CHART 210 odblokowanyAkumulator 6v (prawdopodobnie exide.)Kierunki (jawa)Światło stop(jawa)diody 6szt.(2 na podwoziu i kierownicy i po 1 na oświetlenie kół)alarm zasilany z niezależnej bateriradio.Super naklejki ,,znaki chińskie" na baku 2szt.chromowany bagażnik.radio (w schowkach)oraz nowe poszycie kanapy i całe ogumowanieSILNIK;wypolerowane kanały dolotowesplanowana głowicanowy tłok i pierścionkiprawdopodobnie wymiana łożysk i ewentualnie wału na jakis uzywany ale w stanie dbsportowy filtr powietrzanowe tarcze sprzęgłowe i olejPOLERKA SILNIKA,BĘBNÓW HAMULCOWYCH....Mam nadzieje ze uda mi sie zrealizowac project do końca .. :lol:ZIOMEK DAJE ALARM DO OGARA :flesje::D:D mega lachen a kto ci to ukradnie to będzie full(wiejski)wuning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Boże ! widzisz i nie grzmisz ! ten tłumik od charta to se lepiej wsadź....ilu jeszcze takich kretynów trzeba ? czy będzie to miało taki koniec że orginalnych sprzętów, na których jeździły po wioskach nasze dziadki zostanie kilkanaście sztuk w skali całego kraju ? bo jakieś durnie chcą to ' tjóningofać' a po pół roku to znów trafi do kurnika, lub na złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Boże ! widzisz i nie grzmisz ! ten tłumik od charta to se lepiej wsadź....ilu jeszcze takich kretynów trzeba ? czy będzie to miało taki koniec że orginalnych sprzętów, na których jeździły po wioskach nasze dziadki zostanie kilkanaście sztuk w skali całego kraju ? bo jakieś durnie chcą to ' tjóningofać' a po pół roku to znów trafi do kurnika, lub na złom.Takkk ale widzisz dla kolegi lepszy bedzie lansss bo jak podjedzie na wioske i włączy alarm o sygnale syreny strażackiej to wszystkie laski jego;] zębami błotników będą się łapac;] :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz2350 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Bardzo przepraszam ale czy wy wszyscy jeteście aż tak ślepi że nie czytacie tego co napisałem wczesniej ????.Przecież pisze wyrażnie że zrezygnowałem z Przeróbek typu ,,WT" więc po co do tego wracacie jak to już nie aktualne i sie tak flustrujecie ???? :flesje: .Uważam że powinnieście czytać uważniej a potem wysnuwać wnioski.A tak wogle to prosiłem o ocene Jawki a nie Ogara.Dlatego zrobie oddzielny temat.... :flesje: .Pozdrawiam... :buttrock: ilu jeszcze takich kretynów trzeba ? czy będzie to miało taki koniec że orginalnych sprzętów, na których jeździły po wioskach nasze dziadki zostanie kilkanaście sztuk w skali całego kraju ? bo jakieś durnie chcą to ' tjóningofać' a po pół roku to znów trafi do kurnika, lub na złom.Wydaje mi się że kolega troche przesadza.Po pierwsze w mojim motorku niema ,,wt" więc nie mów.A po drugie co ci do tego.To jest mój motor,kupiłem go za własne pieniadze i zrobie z nim co mi sie podoba.A jak ci sie podoba co innego to prosze bardzo ,-posiadaj se co innego ale nikt ci sie w parade nie wcina.A tak wogle to na złom napewno nie trafi...już ty sie nie bój :biggrin: :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Z tymi planami to ostro presadziłeś. Ale zrezygnowałeś. Niebieski ogar nie wygląda wieśniacko ma przód od charta tylko. Ale to zaleta bo orginalny jest z gumy. Nietety widze że wielu właścicielom starych machin odpierdala. I robią gówno z fajnych motorków. Mnie najbardziej wk####a jak widze te podnoszone tyłki. Najgorsze jest to że te buraki przesiadają się już z ogarów i simsonów na emzetki i też robią swoje. Skąd to się bierze kiedyś tego nie było. Czarnobyl działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Z tymi planami to ostro presadziłeś. Ale zrezygnowałeś. Niebieski ogar nie wygląda wieśniacko ma przód od charta tylko. Ale to zaleta bo orginalny jest z gumy. Nietety widze że wielu właścicielom starych machin odpierdala. I robią gówno z fajnych motorków. Mnie najbardziej wk####a jak widze te podnoszone tyłki. Najgorsze jest to że te buraki przesiadają się już z ogarów i simsonów na emzetki i też robią swoje. Skąd to się bierze kiedyś tego nie było. Czarnobyl działa.Zgadzam się z Tob. ALe jest jeszcze paru włascicieli którzy (cudem?) uchronili swoje sprzety od tej zagłady. Zerknijcie np na to http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=107989342 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Mi najbardziej podobało sę to z akumulatorem że podłączy aku do masy i do cewki samochodowej i będzie się samo ładowało :D Edytowane 7 Czerwca 2006 przez zaxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi