kioRa Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Pytanie :( badzo powazne;) zebym sie nie zawiesc na kasku w sumie do wszystkich oto kaski ktore mi sie podobaja i ktorys z nich ma mi dluuugo i dobrze sluchyc i nie moge na niego narzekac ze szybka nie szczelna (co jest najwazniejsze) czy paruje .Pomozcie :notworthy: aaha kask jest na motocykl kawasaki zzr1100 oto one: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1384451 jaka jest rioznica miedzy 1 i 2 ?? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1384498 http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=10838 http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=7371 moze ktos ma?? szybka jest szczelna? moze ktos cos jeszcze poleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Kask nr 4 kategorycznie odradzam z tych 4 wymienionych. Dlaczego? Spojrz z czego wykonany jest ten kask! I odradzam kaski typu ,,jet". Powyzej 120, wiatr wpada do srodka kasku kazda szczelina i jest nieprzyjemnie glosno Jesli mialabym osobiscie wybierac, to najprawdopodobniej wybralabym pozycje nr 2 czyli AGV TI TECH Jesli kupowac dobry kask i wydac na niego pieniadze, to niech juz on bedzie karbonowy tudziez karbonowo-kevlarowy. A jaka jest roznica? Przejdz sie do jakiegos sklepu motocyklowego i popros o kask wykonany z termoplastiku i kask z karbonu. Scisnij go mocno-najlepiej wsadz go pomiedzy uda-wtedy zobaczysz roznice i raczej wybierzesz produkt wykonany z lepszego materialu. W razie klopotow czy jakichkolwiek pytan, w miare swoich mozliwosci-sluze pomoca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily_mk Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 a co to znaczy " kaski typu ,,jet"" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Adu a co ty masz za kast , dzis ogladalem kaski formy shoei - ale cena byla taka 1800zl ze sie zszokwoalem :/ adu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 tego Shark'a odradzam.kolega ma i nie jest do końca zadowolony. Nie pamiętam w tej chwili na co dokładnie się skarżył, ale wiem, że nie jest w 100% zadowolony. Za tą kwotę polecam Nolan N93 (teraz to juz pewnie nie kupisz, bo wszedł N94 - więc polecam ten). Mam N93 i jestem zadowolony w 200%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 najlepiej wsadz go pomiedzy udaJuż to u Ciebie czytałem. Fajnie się to czyta :biggrin: Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) @qla.... na moją łepetynęteż nie każdy integral włazi, choć teoretycznie rozmiar się zgadza. Jednak wiele wchodzi bez problemów. Jeżdżę w szczękowcu, bo jest jednak duuużo wygodniejszy we wkładaniu. Zwłaszcza, że jestem okularnikiem. Kasków się trzeba naprzymierzać. Trzeba sprawdzić wiele firm. Na przykład ja bardzo źle czuję się w ogólnie chwalonym Shoei'u. @mily_mk. Kask JET, to kask bez ochrony żuchwy. Takich używają policje wszystkich krajów (chyba) oraz wielu czoperowców. Jest to kask o wiele mniej bezpieczny, ale wygodny (zwłaszcza ma miasto). Zwykle też jest o wiele glośniejszy od integralnych lub szczękowych. Muszę przyznać jednak, że mój jet jest wyjątkowo cichy, cichszy od wielu integrali i szczękowców. Pod jednym warunkiem: odsunąć od twarzy szybkę o jeden ząbek. Chyba składał go jakiś pijany Chińczyk. Pozdrówka Edytowane 26 Października 2006 przez drogowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 I jeszcze jedna sprawa przegladajac oferty widze ze duzo AGV-ow ma ciemna szybke i mam pytanie zwaizane z tym czy latwo kupic zwykla szybke a dokladniej mowiac szybke do tego czegos http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1384498- Qrcze czy w kasku za 600-800 zl nie bedzie za glosno i wiatr przy 160 nie bedzie dawal mi po oczach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 kaizz, paradoksalnie, na zdjęciach pokazują z ciemnymi szybkami (bo tak ładniej? ), standardowo jest bezbarwna. Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) ciemna szybka jest tylko na zdjeciu. jak kupisz kask to dostaniesz z normalną - jasną, nie martw się. W kasku za 600-800 zł raczej nie będzie ci wiało po twarzy, a jeżeli chodzi o hałas to niektóre te droższe kaski wcale nie są cichsze. Polecam kask z deflektorem pod brodę i na nos - bardzo dobrze tłumią hałasy i w kasku jest o wiele ciszej dzieki nim. Edytowane 26 Października 2006 przez Groszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 qrcze a polecacie cos konkretnie za taka kase :/ bo juz ogladam takie po 1000-1200 :/ a tu jeszcze qrtka spodnie buty ;( rekawice i mi wychodzi 4000 ;(.............. :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 qrcze a polecacie cos konkretnie za taka kase :/ bo juz ogladam takie po 1000-1200 :/ a tu jeszcze qrtka spodnie buty ;( rekawice i mi wychodzi 4000 ;(.............. :biggrin:CHooooooopie :biggrin: Ja to się ubrałech w czerwcu na motobajzlu:spodnie używka - 150złkurtka nówka - 450złrękawice - 140złButy(allegro) - 190złKask - 620złWymiana zamka w kurtce i spodniach, aby pasowały ze sobą - 25zł.Wrażenia z jazdy bezcenne :D Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 a co to znaczy " kaski typu ,,jet"" ? kask z otwierana szczeka do gory dzis ogladalem kaski formy shoei - ale cena byla taka 1800zl ze sie zszokwoalem :/ adu.... Najlepiej przejedz sie np. na Wiertnicza do Motostore do Tadka i popros o jakis dobry rabat. Tadek powinien zjechac z ceny tak, zebys byl zadowolony. A jak nie to chyba najlepiej zglosic sie do bezposredniego dystrybutora kaskow Shoei w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 kask z otwierana szczeka do gory Hmm... dla mnie jet to był zawsze kask bez szczęki, z taką dużą szybką zasłaniającą całą twarz. Coś pomiędzy orzeszkiem a integralem :icon_razz: Dobry na choppera i skutera :)Kask z podnoszoną szczęką to szczękowiec :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Widzisz Vatzeque chodzi o to ze ja chcem miec nowe rzeczy a nie czyjes:) moja dziewczyna nie toleruje uzywanych rzeczy na sobie(moja cafi) bo z nia o tym gadalem ostatio :) i cos marudzila.Tylko ceny mnie wystraszyly cholernie!!!! kask ok 1000-1200 spodnie z kurtka to bedzie zapewne 1500-2000 buty ok 500 rekawice 200-300 rachunek jest prosty :/ jak nie wygram w totka to za co bede jezdzil a dziewczynki trzeba sie sluchac :icon_twisted: bo w koncu na niej bede siedział:icon_razz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi