heniek128 Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 witam Ciągle piszecie że żeby szybka była nieparująca to trzeba wydać na kask co najmniej 1000zł. A ja mam osbe freelander classic za 400zł i ma w standardzie antifoga - nie paruje nawet w zimie. Chociaż kask ma kilka innych wad np. słabo wykonany śreodek - po sezonie kawałek wysciolki sie odkleil ale pozatym ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hammerfall Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 Ja jeszcze nie mam zadnego nocnieka ale juz mam wiedze.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 ostatnio coś myślałem o sponsorze i przypuśćmy ze da mi na kask 300-450zł :lol: :lol: :lol: Szukaj wiatru w polu :lol: Sorry za reakcje ale jak sądzisz że napiszesz że szukasz sponsora i tyle to hehehe powodzenia :( Co do tematu to wczoraj na MBS kupiłem Airoha Runner Nero Basic za 400 zł :( Jeszcze nie jeździłem ale wykonanie jest solidne a kask przylega mi do bańki idealnie :( Ciekawe jak się sprawdzi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 karol1001 juz zmieniłem swój post, cos mi odbiło z tym sponsorem.PZDR Jeszcze małe pytanie: który najlepszy?:-LAZER MX5 TRACKSTAR-LAZER X5 FREE RIDE-AGV RC5 PRO-NITRO MX 410A moze są jakies tańsze odpowiedniki tych kasków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYON Opublikowano 16 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2005 Jak w tytule.Przegladałem sobie ostatnio wszystkie posty w tym wątku i jakoś nikt się na ten temat nie wypowiedział.Jestem okularnikiem ;) i kaski szczękowe byłyby optymalnym dla mnie rozwiązaniem. Zastanawiałem się jak to jest ze szczękowcami w razie wypadku? Chyba kaski integralne bedą pod tym względem lepsze?Ma ktoś jakieś informacje na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 16 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2005 Jak w tytule.Przegladałem sobie ostatnio wszystkie posty w tym wątku i jakoś nikt się na ten temat nie wypowiedział.Jestem okularnikiem ;) i kaski szczękowe byłyby optymalnym dla mnie rozwiązaniem. Zastanawiałem się jak to jest ze szczękowcami w razie wypadku? Chyba kaski integralne bedą pod tym względem lepsze?Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?jeden z 2 Cabergów Just One Plus (szczękowiec) przetestowałem praktycznie w trakcie dzwonu z Peugeotem 405. Kask poległ ale łeb mi uratował. Dzwon był tak silny, że kaskiem zdemolowałem gościowi dach wraz z rynienkami. Kask co prawda miał peknięcia ale był w całości a ja miałem jedynie ból głowy przez dwa dni.PZDR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gepardek Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam. Nie wiem czy to pytanie już było, ale zadam je, nawet jeżeli będzie to drugi raz, bo jest ono dla mnie całkiem istotne :D A więc szukam jak najtańszego kasku enduro, ale z wbudowaną szybką. A więc - żeby nie trzeba było gogli, ale można było stosować ową szybkę. Te kaski wyglądają bardzo efektownie, a poza tym myślę, że przy szosowaniu - plan - yamaha 125 - nie będzie problemu z zwierzątkami pomiędzy kaskiem a goglami :D Pozdrowienai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Kaski enduro z wbudowana szybką to ja widziałem ładne pare lat temu. Teraz juz chyba takowych nie ma. Może sie mylę, albo ty myślisz o kasku NIE enduro, ale, że będziesz nim jeżdził na enduro :). PZdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gepardek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Chodzi mi o kask typowo endurowy - kształt, szczęka itd. Zamiast dziury na gogle jest jednak szybka ;) Widziałem kiedyś takie coś i taaaak mi się spodobało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dofo Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Moze masz na mysli cos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gepardek Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Tajgerki to cuda ;) Takie też mi się podobają, ale niestety są drogie bardzo, prawda? A podróbek nie widziałem. Tak, to własnie o nie chodziło. Z przymontowanym daszkiem wyglądają niesamowicie. HINT: W strefie dolarowej chodzą po 100$ Co zrobić, żeby taki dostać w takiej cenie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Gepardek, ja wiem o jaki Ci chodzi 8) takie tanie nolany maja w larsonie albo w klassie. poszukaj na stronach www. ;) z tym że są to same małe rozmiary i chyba XXXXXXXL :lol: no i malowanie biało cos nie wszystkim odpowiada :) SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 kolega nosi sie z zamiarem zakupu w zwi ązku z tym poproszę wasza opinie na temat takich "wynalazków"http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48001101http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48001309http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48007939może ewentualnie cos podobnego w tej cenie pozdromarco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gepardek Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Kaski, którymi się interesuję mają swoją nazwę. Crossover. "Crossover design" :) Obok Airoha znajdziemy jeszcze Arai. Link do artykułu tutaj: http://www.2wf.com/articles/gear/9683A630-...A3BCBC792A9.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Miał ktoś już stycznośc z nowym szczękowcem Airoha - AR 300 :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi