Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

Dajcie słowo co robić!!! Czy kupić w yamaszce oryginalne kulkowe łożyska do główki ramy czy w larsonie kupić zamienniki, ale stożkowe!!! Jedni mi mówią załaduj japonce kulkowe inni pakuj stożkowe z chin!!! Co zrobić, bo na to akurat kasę mam przeznaczoną, tylko co lepsze. Niech ktoś rzuci pomysła. Dziękował :banghead: :flesje: :)

Dajcie słowo co robić!!! Czy kupić w yamaszce oryginalne kulkowe łożyska do główki ramy czy w larsonie kupić zamienniki, ale stożkowe!!! Jedni mi mówią załaduj japonce kulkowe inni pakuj stożkowe z chin!!! Co zrobić, bo na to akurat kasę mam przeznaczoną, tylko co lepsze. Niech ktoś rzuci pomysła. Dziękował :icon_biggrin: :bigrazz: :crossy:

No.. oryginał z yamahy to juz miales i wlasnie wymieniasz. Wez stozkowe. Dzieki swojej konstrukcji ta sama sila nie oddziałuje przez kulke tylko walec, a to powoduje ze nacisk jest na większą powierzchnie (a nie punktowy), a co za tym idzie sa trwalsze :clap:

chyba mi przerywacz od migacza pada... jeżeli takowy istnieje .. bo ostatnio coraz częsciej jeden albo drugi migacz migają szybciej niż zwykle ... ... a może coraz szybciej jeżdżę ? :icon_biggrin:

PS. mogę mieć zestaw oponek Dunlop qualifier do mojego fazerka za 550 zł .. dobre to są oponki ?? ma ktoś ? bo to że się opłaca to jest chyba oczywiste ?!?!

Edytowane przez Penetratore

PS. mogę mieć zestaw oponek Dunlop qualifier do mojego fazerka za 550 zł .. dobre to są oponki ?? ma ktoś ? bo to że się opłaca to jest chyba oczywiste ?!?!

link

mnie osobiście najbardziej zaskoczyło przeczytane tu niedawno zdanie, że nieprzewidywalne na mokrym...

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

chyba mi przerywacz od migacza pada... jeżeli takowy istnieje .. bo ostatnio coraz częsciej jeden albo drugi migacz migają szybciej niż zwykle ... ... a może coraz szybciej jeżdżę ? :icon_mrgreen:

Raczej gdzieś gubisz masę, sprawdź czy kable dobrze podłączone i czy we wtyczkach masz czysto. Albo jedna z żarówek jest uszkodzona, tzn. żarnik się przerwał ale jest w rozwarciu co jakiś czas.

Triumph Speed Triple :-)

Pytanko do użytkowników FZS 600. Czy często Wam się uruchamia wiatrak przy chłodnicy? Bo ja zaczynam myśleć, że u mnie jest uszkodzony bo mimo ciepła jakie teraz jest i czasem upalania nie włącza się a wszystkie układy mam sprawne przynajmniej teoretycznie bo przy włączaniu zapłonu po "teście" diody gasną. :rolleyes:

chyba mi przerywacz od migacza pada... jeżeli takowy istnieje .. bo ostatnio coraz częsciej jeden albo drugi migacz migają szybciej niż zwykle ... ... a może coraz szybciej jeżdżę ? :notworthy:

Sprawdz sobie przewody czy są dobrze podłączone. Ja ostatnio musiałem poprawiać bo się po prostu powysuwały.

Pytanko do użytkowników FZS 600. Czy często Wam się uruchamia wiatrak przy chłodnicy? Bo ja zaczynam myśleć, że u mnie jest uszkodzony bo mimo ciepła jakie teraz jest i czasem upalania nie włącza się a wszystkie układy mam sprawne przynajmniej teoretycznie bo przy włączaniu zapłonu po "teście" diody gasną. :notworthy:

Ja nie pamiętam kiedy ostatnio mi się wiatrak uruchomił. Z ciekawości go na krótko podłączyłem do aku i kręcił normalnie także wiem, że sam wiatrak jest ok. Rozmawiałem też z mechanikiem ze znajomego serwisu, który jeździ FZS i u niego to samo. Wychodzi na to, że Fazer faktycznie ma wydajny układ chłodzenia co zresztą gdzieś było dobrze opisane z tego co pamiętam.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

Pytanko do użytkowników FZS 600. Czy często Wam się uruchamia wiatrak przy chłodnicy? Bo ja zaczynam myśleć, że u mnie jest uszkodzony bo mimo ciepła jakie teraz jest i czasem upalania nie włącza się a wszystkie układy mam sprawne przynajmniej teoretycznie bo przy włączaniu zapłonu po "teście" diody gasną. :icon_mrgreen:

Śmigam już trzeci sezon, ale jeszcze nihdy nie uświadczyłem dźwięku wentylatora :smile:

Musiałem to na nim wymusić, wpinając go bezpośrednio w akumulator :icon_biggrin:

Tak jak pisał Boniek, układ musi być bardzo wydajny.

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

Śmigam już trzeci sezon, ale jeszcze nihdy nie uświadczyłem dźwięku wentylatora :)

Musiałem to na nim wymusić, wpinając go bezpośrednio w akumulator :)

Tak jak pisał Boniek, układ musi być bardzo wydajny.

Też właśnie mi się tak wydaje, że jest wydajny właśnie i też chciałem podłączyć wiatrak na "krótko" ale teraz chyba sobie odpuszcze :bigrazz:. Kolega kupił FZS 1000 i tam wiatrak startuje zaraz po uruchomieniu silnika (nie wiem dlaczego ale TTTM) i dlatego juz się do końca zestresowałem, że u mnie cisza :crossy:. BTW ten 1000 naprawde nieźle ciągnie :lalag:

hmm a mi akurat sie włacza ale nie zebym mial jakas skrajnie wysoka temp poprostu mam na wyswietlaczu od tem wody 3 kreski i jak zgasze moto ale zostawie zaplon w moto to wiatrak chodzi do momentu rozlaczenia zaplonu!! nie wiem czy w czasie jazdy tez chodzi jakos trudno mi to zaobserowwac ;)

a mam pytanko do was bo chcialbym przerobic lampy zebym mial mijania i dlugie w obu lampach a nie jak teraz jedna lampa to mijania a druga dlugie - robil ktos z was taka przerobke ?? moze podzielby sie ze mna wnioskami z tej pracy ??

pozdro