Arturxxx Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Niema dziadostwa odpicowany fazerek:) zobacz tutaj coś podobnego do twojegohttp://moto.drfugazi.eu.org/ nawet kolor podobny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koronka44 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Dobry kawał roboty :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Dobry kawał roboty ;) powiem tak .. - że ci sie chciało .. to raz ... - ile takie zabiegi pielengnacyjne wyszyły cie kasowo ?? to dwa ... Ja dopiero co kupiłem moto (XI.2007) .. ale juz mnie korci co by tu wymienić .. patrze na te cudeńka .. to aż ślinka cieknie .. a kasa pusta ... jak fazia bedzie sie zpisywała to pod koniec sozonu zabiore sie za nią .. musze zrobić sobie harmonogram modyfikacji .. PS. ma ktoś linka na temat doboru i rodzaju tłumików ??? jestem zielony a chciałbym wiedzieć o czym mam sobie śnić :clap:PS. ile mniej wiecej kosztuje polerka i malowanie felg ?PS. czy można wymienić czache z fazie sprzed 2002 roku na kocie oczy ?? i jakie przeróbki bedą konieczne ? Edytowane 8 Lutego 2008 przez Penetratore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Niema dziadostwa odpicowany fazerek:) zobacz tutaj coś podobnego do twojegohttp://moto.drfugazi.eu.org/ nawet kolor podobny:) No od Fugaziego fazerka już widziałem :)Bardzo przyjemna maszynka, ale kilka detali wykonałbym inaczej ;) Dobry kawał roboty ;) A to jeszcze nie koniec, bo narazie skupiłem sie na kupnie mieszkania i na dalszy plan odsunałem zakup wyższej szyby, obszycie siedzenia, zrobienie kompletnego układu wydechowego i zakup przewodów hamulcowych w stalowym oplocie :)To na następną zimę :) powiem tak .. - że ci sie chciało .. to raz ... - ile takie zabiegi pielengnacyjne wyszyły cie kasowo ?? to dwa ... Ja dopiero co kupiłem moto (XI.2007) .. ale juz mnie korci co by tu wymienić .. patrze na te cudeńka .. to aż ślinka cieknie .. a kasa pusta ... jak fazia bedzie sie zpisywała to pod koniec sozonu zabiore sie za nią .. musze zrobić sobie harmonogram modyfikacji .. PS. ma ktoś linka na temat doboru i rodzaju tłumików ??? jestem zielony a chciałbym wiedzieć o czym mam sobie śnić :D PS. ile mniej wiecej kosztuje polerka i malowanie felg ?PS. czy można wymienić czache z fazie sprzed 2002 roku na kocie oczy ?? i jakie przeróbki bedą konieczne ? Z chęciami to było różnie :clap: Mocne wejście, później zapał nieco opadł:)Później to już takie grzebanie na raty, ale pomału dobiłem do brzegu :)Nie licząc mojej pracy(wszystko robiłem sam) to tak pi razy drzwi:-materiały lakiernicze to koszt około 150-200 zł.Nie liczę szpachlówek, papierów, past i innych środków bo z tym jestem na bieżąco i trudno mi to tak wyliczyć ;)-naklejki 95 zł Z innych rzeczy to:-łożyska kół 69 zł-łożyska główki ramy stożkowe 106 zł-lusterko lewe(było uszkodzone) 80 zł-kierunki 60 zł-nowe manetki 14 zł :)-końcówki kierownicy 45 zł-tankpad 85 zł-olej teleskopowy 35 zł Teraz tak :) Polakierowanie jednej felgi i wypolerowanie rantów to około 100-150 zł nie licząc materiału.Oczywiście możesz założyć nowszą czaszę. Będziesz potrzebował stelaż owiewki z nowszego modelu.Oczywiście lusterka też są inne w "kociaku" Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Czy testowaliście w swoich Fazerach jakieś "specjalne" żarówki typu 30% more light? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Czy testowaliście w swoich Fazerach jakieś "specjalne" żarówki typu 30% more light? w fazerze nie, ale w bmw tak :icon_mrgreen: podobnie z furmance: jest nieco jaśniej, ale bez przesady. chociaż diagnosta na przeglądzie zwrócił uwagę, że światła są jaśniejsze - więc to nie jest wyłączenie moje subiektywne odczucie. żarówy philips vision plus +50%jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) w fazerze nie, ale w bmw tak ;) podobnie z furmance: jest nieco jaśniej, ale bez przesady. chociaż diagnosta na przeglądzie zwrócił uwagę, że światła są jaśniejsze - więc to nie jest wyłączenie moje subiektywne odczucie. żarówy philips vision plus +50%jsz a czy mozliwe jest zastosowanie do standardowego klosza zarówek Blue light .. czy bedzie swiatlo niebieskie ? jakies doswiadczenia z użytkowaników ? apropo żarówek +30, +50 ...etc wiecej swiatła to przerabiałem juz ten temat .. jak to w zyciu bywa .. otrzymujesz coś kosztem czegoś .. żeby uzyskać taki efekt bez zmiany w instalacji firmy musiały zastosować cieńszy (zapomniałem jak to sie fachowo nazywa) "drucik" który świeci w żarówce .. a co odbija sie na żywotności ... zresztą macie informacje na opakowaniu że świecą krócej w prównaniu do stadardowej żarówki .. Moj ojciec kupił zarówki Osram (do samochodu) .. jedne z tych "lepiej" świecących i padły po 1 miesiącu ... odesłałem je wraz ze skargą do siedziby w warszawie i podesłali nowe z uzasadnieniem że musiałby być wadliwe .. ..no ale cóż, .. wnioski sam każdy sobie wyciągnie .. Edytowane 9 Lutego 2008 przez Penetratore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Moj ojciec kupił zarówki Osram (do samochodu) .. jedne z tych "lepiej" świecących i padły po 1 miesiącu ... odesłałem je wraz ze skargą do siedziby w warszawie i podesłali nowe z uzasadnieniem że musiałby być wadliwe .. ..no ale cóż, .. wnioski sam każdy sobie wyciągnie .. faktycznie, musiała być wadliwa: u mnie spaliła się jedna po jakichś 3 latach, w furmance. w moto od 2 lat jeździ i nie ma problemuoczywiście prawdą jest to, co napisałeś o konstrukcji i niższej żywotności. tym niemniej biorąc pod uwagę fakt, że światła na moto nigdy za wiele, to dodatkowy koszt kilkudziesięciu złotych w okresie kilku lat IMHO nie jest wygórowany :Djsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o te żarówki, to zazwyczaj jest tak że są one lepsze od standardowych, ale nie można też mówić o mega super efektach, ale.........Jest pewien sposób, żeby przedłużyć ich żywotność i jeszcze poprawić ich skuteczność.Żarówki te nie lubią jakichkolwiek spadków czy nagłych wzrostów napięć w instalacji elektrycznej - stąd u niektórych szybko kończą żywot. Niestety nie znam się na elektryce, ale żeby poprawić ich skutecznośc oraz żywotnośc, trzeba zamontować jakieś moduły. Nie wiem jakie, ale będę to miał zamontowane w swoim motocyklu. Miałem okazję widzieć jak to wygląda i jak to montuje w samochodach i motocyklach mój zaprzyjaźniony elektryk :) Powiem tylko tyle, ze różnica jest zauważalna. Szczególnie montaż tych modułów moge polecić użytkownikom pierwszych fazerów, gdzie o ile sie nie mylę były montowane żarówki H1, które nie grzeszyły skutecznością :) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 A co powiecie na Xenona? To koszt ok 250 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Niestety nie znam się na elektryce, ale żeby poprawić ich skutecznośc oraz żywotnośc, trzeba zamontować jakieś moduły.Chodzi chyba o przekazniki :crossy: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 widzialem ostatnio na stronce do kupienia do fazi 600 taki wyświtlacz ktory bieg jest aktualnie właczony .. ma ktos cos takiego ? jakies info ? opinie ? ps. cena była chyba 50 funtów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 widzialem ostatnio na stronce do kupienia do fazi 600 taki wyświtlacz ktory bieg jest aktualnie właczony .. ma ktos cos takiego ? jakies info ? opinie ? ps. cena była chyba 50 funtów ..Rzecz chyba bardziej na tor przydatna, bo w ruchu miejskim czy na trasie to taki trochę gadżet :icon_mrgreen: Ja się rzuciłem na nową linkę od sprzęgła :clap: Wydatek, że szok ;) O reszcie nie myślę bo strach się bać. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Chodzi chyba o przekazniki :) Nie nie chodzi o przekaźniki, ale oczywiście moge się mylić. Nie chce nikogo wprowadzać w błąd. Będe mial zamontowane, to powiem dokładnie co i jak :lalag: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memphis1988 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 ja mam jakes ala xenon niebieskie Zdjeciejeszcze wydech i gmole i prace zakończone na 2008 rok :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi