Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry kawał roboty ;)

powiem tak ..

- że ci sie chciało .. to raz ...

- ile takie zabiegi pielengnacyjne wyszyły cie kasowo ?? to dwa ...

Ja dopiero co kupiłem moto (XI.2007) .. ale juz mnie korci co by tu wymienić .. patrze na te cudeńka .. to aż ślinka cieknie .. a kasa pusta ...

jak fazia bedzie sie zpisywała to pod koniec sozonu zabiore sie za nią .. musze zrobić sobie harmonogram modyfikacji ..

PS. ma ktoś linka na temat doboru i rodzaju tłumików ??? jestem zielony a chciałbym wiedzieć o czym mam sobie śnić :clap:

PS. ile mniej wiecej kosztuje polerka i malowanie felg ?

PS. czy można wymienić czache z fazie sprzed 2002 roku na kocie oczy ?? i jakie przeróbki bedą konieczne ?

Edytowane przez Penetratore

Niema dziadostwa odpicowany fazerek:) zobacz tutaj coś podobnego do twojegohttp://moto.drfugazi.eu.org/ nawet kolor podobny:)

No od Fugaziego fazerka już widziałem :)Bardzo przyjemna maszynka, ale kilka detali wykonałbym inaczej ;)

Dobry kawał roboty ;)

A to jeszcze nie koniec, bo narazie skupiłem sie na kupnie mieszkania i na dalszy plan odsunałem zakup wyższej szyby, obszycie siedzenia, zrobienie kompletnego układu wydechowego i zakup przewodów hamulcowych w stalowym oplocie :)

To na następną zimę :)

powiem tak ..

- że ci sie chciało .. to raz ...

- ile takie zabiegi pielengnacyjne wyszyły cie kasowo ?? to dwa ...

Ja dopiero co kupiłem moto (XI.2007) .. ale juz mnie korci co by tu wymienić .. patrze na te cudeńka .. to aż ślinka cieknie .. a kasa pusta ...

jak fazia bedzie sie zpisywała to pod koniec sozonu zabiore sie za nią .. musze zrobić sobie harmonogram modyfikacji ..

PS. ma ktoś linka na temat doboru i rodzaju tłumików ??? jestem zielony a chciałbym wiedzieć o czym mam sobie śnić :D

PS. ile mniej wiecej kosztuje polerka i malowanie felg ?

PS. czy można wymienić czache z fazie sprzed 2002 roku na kocie oczy ?? i jakie przeróbki bedą konieczne ?

Z chęciami to było różnie :clap: Mocne wejście, później zapał nieco opadł:)Później to już takie grzebanie na raty, ale pomału dobiłem do brzegu :)

Nie licząc mojej pracy(wszystko robiłem sam) to tak pi razy drzwi:

-materiały lakiernicze to koszt około 150-200 zł.Nie liczę szpachlówek, papierów, past i innych środków bo z tym jestem na bieżąco i trudno mi to tak wyliczyć ;)

-naklejki 95 zł

Z innych rzeczy to:

-łożyska kół 69 zł

-łożyska główki ramy stożkowe 106 zł

-lusterko lewe(było uszkodzone) 80 zł

-kierunki 60 zł

-nowe manetki 14 zł :)

-końcówki kierownicy 45 zł

-tankpad 85 zł

-olej teleskopowy 35 zł

Teraz tak :) Polakierowanie jednej felgi i wypolerowanie rantów to około 100-150 zł nie licząc materiału.

Oczywiście możesz założyć nowszą czaszę. Będziesz potrzebował stelaż owiewki z nowszego modelu.Oczywiście lusterka też są inne w "kociaku"

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

Czy testowaliście w swoich Fazerach jakieś "specjalne" żarówki typu 30% more light?

w fazerze nie, ale w bmw tak :icon_mrgreen:

podobnie z furmance: jest nieco jaśniej, ale bez przesady. chociaż diagnosta na przeglądzie zwrócił uwagę, że światła są jaśniejsze - więc to nie jest wyłączenie moje subiektywne odczucie. żarówy philips vision plus +50%

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

w fazerze nie, ale w bmw tak ;)

podobnie z furmance: jest nieco jaśniej, ale bez przesady. chociaż diagnosta na przeglądzie zwrócił uwagę, że światła są jaśniejsze - więc to nie jest wyłączenie moje subiektywne odczucie. żarówy philips vision plus +50%

jsz

a czy mozliwe jest zastosowanie do standardowego klosza zarówek Blue light .. czy bedzie swiatlo

niebieskie ? jakies doswiadczenia z użytkowaników ?

apropo żarówek +30, +50 ...etc wiecej swiatła to przerabiałem juz ten temat .. jak to w zyciu bywa .. otrzymujesz coś kosztem czegoś .. żeby uzyskać taki efekt bez zmiany w instalacji firmy musiały zastosować cieńszy (zapomniałem jak to sie fachowo nazywa) "drucik" który świeci w żarówce .. a co odbija sie na żywotności ... zresztą macie informacje na opakowaniu że świecą krócej w prównaniu do stadardowej żarówki ..

Moj ojciec kupił zarówki Osram (do samochodu) .. jedne z tych "lepiej" świecących i padły po 1 miesiącu ... odesłałem je wraz ze skargą do siedziby w warszawie i podesłali nowe z uzasadnieniem że musiałby być wadliwe .. ..no ale cóż, .. wnioski sam każdy sobie wyciągnie ..

Edytowane przez Penetratore

Moj ojciec kupił zarówki Osram (do samochodu) .. jedne z tych "lepiej" świecących i padły po 1 miesiącu ... odesłałem je wraz ze skargą do siedziby w warszawie i podesłali nowe z uzasadnieniem że musiałby być wadliwe .. ..no ale cóż, .. wnioski sam każdy sobie wyciągnie ..

faktycznie, musiała być wadliwa: u mnie spaliła się jedna po jakichś 3 latach, w furmance. w moto od 2 lat jeździ i nie ma problemu

oczywiście prawdą jest to, co napisałeś o konstrukcji i niższej żywotności. tym niemniej biorąc pod uwagę fakt, że światła na moto nigdy za wiele, to dodatkowy koszt kilkudziesięciu złotych w okresie kilku lat IMHO nie jest wygórowany :D

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Jeżeli chodzi o te żarówki, to zazwyczaj jest tak że są one lepsze od standardowych, ale nie można też mówić o mega super efektach, ale.........

Jest pewien sposób, żeby przedłużyć ich żywotność i jeszcze poprawić ich skuteczność.

Żarówki te nie lubią jakichkolwiek spadków czy nagłych wzrostów napięć w instalacji elektrycznej - stąd u niektórych szybko kończą żywot.

Niestety nie znam się na elektryce, ale żeby poprawić ich skutecznośc oraz żywotnośc, trzeba zamontować jakieś moduły.

Nie wiem jakie, ale będę to miał zamontowane w swoim motocyklu. Miałem okazję widzieć jak to wygląda i jak to montuje w samochodach i motocyklach mój zaprzyjaźniony elektryk :)

Powiem tylko tyle, ze różnica jest zauważalna.

Szczególnie montaż tych modułów moge polecić użytkownikom pierwszych fazerów, gdzie o ile sie nie mylę były montowane żarówki H1, które nie grzeszyły skutecznością :)

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

widzialem ostatnio na stronce do kupienia do fazi 600 taki wyświtlacz ktory bieg jest aktualnie właczony .. ma ktos cos takiego ? jakies info ? opinie ?

ps. cena była chyba 50 funtów ..

Rzecz chyba bardziej na tor przydatna, bo w ruchu miejskim czy na trasie to taki trochę gadżet :icon_mrgreen:

Ja się rzuciłem na nową linkę od sprzęgła :clap: Wydatek, że szok ;) O reszcie nie myślę bo strach się bać.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

Chodzi chyba o przekazniki :)

Nie nie chodzi o przekaźniki, ale oczywiście moge się mylić. Nie chce nikogo wprowadzać w błąd. Będe mial zamontowane, to powiem dokładnie co i jak :lalag: