Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

A może ktoś kupował w MGG i wie czy mają juz gotowe wzory szyb turystycznych, czy trzeba to z nimi "ugadywać" ??

Jeździłem fazerkiem wyposażonym w szybę turystyczną MRA i polecam ją z całą odpowiedzialnością. Ale do mojego fazerka 2001r. zeszłej wiosny kupiłem szybę turystyczną MGG (chciałem zaoszczędzić). Firma działa dość solidnie i uczciwie jednak ta szyba nie spełnia w 100% pokładanych w niej nadziei. Oczywiście wzrósł komfort jazdy, można spokojnie utrzymywać przelotówki rzędu 160 km/h, ale MRA jednak lepiej się sprawdzała, ta z MGG powoduje więcej zawirowań i jest głośniej. Jeżeli masz zamiar jeździć dużo i daleko to polecam dołożyć trochę i kupić MRA.

Witam sympatycznych kolegow !!!! Oj jak dawno tu nie zagladałam.

Ale chciałam Wam wszystkichm zyczyc :icon_mrgreen: wszystkiego najlepszego w tym Nowym 2008 Roku samych fajnych przygód i fantastycznej jazdy na FAZERACH !!!!!! :icon_mrgreen:

Pozdrawiam !!!

Witam mam pewien problem od pewnego czasu cos mi tyka w silniu przypuszaczm ze to zawory mam 34 tys przejechane czy to możliwe żeby zawory były juz tak rozlegurowane? W fzs 600 regulacja według serwisówki jest na 40 tyś . Jakie są jeszcze objawy jesli chodzi o zawory? Na ciepłym silniku tez tyka tylko ciszej:) Drażni mnie to co to może byc??

Jeżeli masz zamiar jeździć dużo i daleko to polecam dołożyć trochę i kupić MRA.

I tak zrobię dla świetego spokoju :cool:

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

Witam mam pewien problem od pewnego czasu cos mi tyka w silniu przypuszaczm ze to zawory mam 34 tys przejechane czy to możliwe żeby zawory były juz tak rozlegurowane? W fzs 600 regulacja według serwisówki jest na 40 tyś . Jakie są jeszcze objawy jesli chodzi o zawory? Na ciepłym silniku tez tyka tylko ciszej:) Drażni mnie to co to może byc??

Wyglada na zbyt duze luzy zaworowe. Jesli na cieplym silniku tykanie nie znika to moze oznaczac ze luzy sa zdecydowanie za duze i najwyzszy czas na regulacje (w miare jak silnik sie rozgrzewa, luzy ulegaja zmniejszeniu bo material sie rozszerza). Najlepiej jesli zasiegniesz opinii w dziale Mechanika.

P.S. To ze serwisowka mowi o regulacji co 40 tys km to nic nie znaczy. To sa tylko orientacyjne cyfry. Wszystko zalezy od tego jak motocykl byl uzytkowany, i jeszcze kilku innych czynnikow.

Edytowane przez Lime82

Why... So... Serious

witam wszystkich. Mam już 27 wiosenek i na jesieni udalo mi się spełnić moje marzenie a mianowicie zdać egz na kat A, teraz przyszedł czas na zakup motorku i tak sie zastanawiam nad zakupem nowego fazera, moim marzeniem jest FZ6 Fazer S2, czytałem wiele wypowiedzi na forum fazerowiczów lecz cały czas mam dylemat czy nie jest błędem kupowania na 1 moto właśnie nowego fazera, a boję się kupić używanego bo nie znam się jeszcze na tym więc ryzyko byłyby kupienie czegoś w fatalnym stanie, jest naprawde wiele opini, jedni mówią, żeby nie kupować nowego bo szkoda motoru, inni, że jak się jeździ spokojnie to nie ma strachu, słyszałem też, że kupienie nowego w Niemczech jest wiele tansze. Wiele pytań, ale do wiosny co sie wymysli. Pozdrwiam wszystkich i przepraszm jesli wtrąciłem sie w temat oraz dzięki za jakąkolwiek poradę, bo kto by mógl lepiej doradzić jak ktoś kto zna ten motór.

stać Cię na nowy to czym się martwisz, będzie AC to tylko siebie nie uszkodzić a moto będzie ubezpieczone. jak Ci się podoba to kupuj i tyle na temat.

Mechanik musi z czegos zyc hehe mrugacz.gif

było słychać rozrząd więc mechanik pewnie miał rację - mam do niego zaufanie

Mechanik musi z czegos zyc hehe ;)

Trochę kombinujesz kolego.... Jedz zobacz sprzęta, nie słychać rozrządu kupuj i ciesz się jazdą, słychać kupuj i myśl o wymianie, kup, nie wymieniaj i ryzykuj ale pewnie wiesz co sie stanie jak zrobi ci kuku ;)

Uważam, że przeglądy i zalecenia wymian po coś są, i z pewnością nie jest to tylko dla zarobku mechaników...

W każdym razie powodzenia w szukaniu.

Trochę kombinujesz kolego.... Jedz zobacz sprzęta, nie słychać rozrządu kupuj i ciesz się jazdą, słychać kupuj i myśl o wymianie, kup, nie wymieniaj i ryzykuj ale pewnie wiesz co sie stanie jak zrobi ci kuku :)

Uważam, że przeglądy i zalecenia wymian po coś są, i z pewnością nie jest to tylko dla zarobku mechaników...

W każdym razie powodzenia w szukaniu.

Wyczuwam lekka nutke sarkazmu w tym poscie, zupelnie niepotrzebnie. Ja tylko przytoczylem to co przeczytalem na brytyjskim forum fazerowcow, nie napisalem ze sie z tym zgadzam. Nigdy nie odwazylbym sie dobic do 80-90 tys mil bez wymiany lancuszka tylko po to zeby sprawdzic czy to co tam napisali to prawda. Ale z drugiej strony 40-60 tys km wydaje sie byc troche przykrotkie. Nie ma co ukrywac ze mechanicy czesto naciagaja prawde zeby wzbudzic niepokoj klienta i zarobic na dodatkowej usludze, tak jest niestety. Dowiedzialem sie tego od chlopaka z ktorego uslug korzystalem w Warszawie, ktory kiedys pracowal w autoryzowanym serwisie i znal to wszystko od podszewki, ale potem zrezygnowal i zaczal naprawiac sprzety prywatnie, i wciaz mial klientow i byl w stanie sie utrzymac. Jesli ktos serwisuje moto u mechanika do ktorego ma pelne zaufanie to ma naprawde duzego farta.

Natomiast jesli chodzi o fora internetowe, ja z reguly wierze w to co tam czytam (pod warunkiem ze wypowiada sie osoba ktora wie o czym pisze) bo tam ludzie nie maja zadnego interesu w tym zeby klamac, po prostu wymieniaja sie pogladami. I jesli kilka osob potwierdza ze lancuszki rozrzadu w ich motocyklach halasowaly coraz glosniej wraz z przebiegiem, az do momentu gdy pewnego dnia wszystko nagle ucichlo (prawdopodobnie napinacz przeskoczyl na kolejny zabek) to ja nie mam powodu zeby im nie wierzyc, i taka opinie na pewno bede przedkladal nad opinie mechanika do ktorego nie mam zaufania.

Why... So... Serious

Wyczuwam lekka nutke sarkazmu w tym poscie, zupelnie niepotrzebnie.

Nie, nie miałem takiego zamiaru więc :)

Co do sprawy, widocznie każdy wychowany jest na innej szkole, jedni lubią eksperymentować, inni trzymają się twardo zasad...i ja chyba do tych należę :biggrin:

Pozdrawiam!

PS: A jak postęp w poszukiwaniu 2oo?