Skocz do zawartości

RANKING NARZĘDZI

Vlaad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

polecam narzędzia FAMEX

używam od trzech lat

używam nie trzymam na półce

Można tak polecać beż końca, Ja np teraz używam king tonów, ale to większy wydatek troche. Ważne by nie kupować najtańszej chińszczyzny, wszystco co markowe będzie dobre, to tak samo jak z olejami, jeśli zachowują tylko normy jakości to marka jest bez znaczenia.

dynamometryki proline sa wystarczające. nam tez jużdłużej służą. kwestia bardzo istotna to dbanie i u jednego posłużą latami a inny zamorduje w kilka miesięcy.

A co do pochodzenia narzędzie to mamy największy zestaw z wózkiem z TOPTOOLa ktory jest z tajwanu i nie moge nic złego powiedzieć. metryka zachowana, nie rozjeżdżają się itd. nie tylko made in niemcy jest dobre.

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

Nie polecam po raz kolejny Jonnesway'a. Wczesniej nasadki mi zardzewiały, a teraz niektóre bity i po bokach zaczynają korodować klucze płasko-oczkowe. Co do wytrzymałości i wymiarów to jest super - ale z tą rdzą to przesada. W mirę możliwości i czasu będę przechodził na Proxxona.

Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40

Nie polecam po raz kolejny Jonnesway'a. Wczesniej nasadki mi zardzewiały, a teraz niektóre bity i po bokach zaczynają korodować klucze płasko-oczkowe. Co do wytrzymałości i wymiarów to jest super - ale z tą rdzą to przesada. W mirę możliwości i czasu będę przechodził na Proxxona.

Na warsztacie u Ojca jonneswaye uzywane sa już od jakichś 3 lat i nic się z nimi nie dzieje, jedynie z rączek na grzechotkach schodzi guma, ale to chyba znak rozpoznawczy tej marki :D :D

PS: Coś mi się wydaje że trafiłeś na jakieś podróby :D

Edytowane przez rafael

3 lata używania to stosunkowo niedużo. Zobaczymy czy nie zardzewieją po czwartym roku. Podróby? Nie kupowałem z niewiadomego źródła.

Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40

Zamknięte w metalowych kasetkach trzymałem. Do dwóch lat używania było w porządku. Później na wierzch wyszła korozja. Mimo tego kluczy używam nadal, bo ta rdza to puki co to kwestia tylko wizualna.

Klucze leżały cały czas zamknięte w metalowych, fabrycznych kasetkach w murowanym garażu. Przez 2 lata było z nimi wszystko w porządku, później pojawiła się rdza. Narzędzia po każdorazowym użyciu wycierałem szmatką ze smarów, olejów i brudu tak aby do kasetek nie wkładać ich brudnych.

Ja u siebie w garażu używam starych prl-owskich alo ruskich kluczy kupionych jeszcze przez tate mojego taty :)nie ma śruby żeby nie poszła ogólnie osobiście polecam klucze jonnesway,dedra,grene,stanley,proxon klucze nie do zdarcia od kilku lat trzymają się świetnie jedynie do czego można się odczepić to do grzechotek z grene ząbki lubią się obcinać