Piotr Dudek Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Zbiorników motocyklowych się nie szpachluje.Zbiorników w japonii się nie spawa.Zagięcia spowodowane kolanem lub jajkami (bo i takie przypadki spotkałem) można prostować lub dokładniej wyciągać przy pomocy chwytaka lutowanego na cynę od zewnątrz. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Witam.http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...ighlight=cyn%B1Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekS Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Faktycznie, jeśli zbiorniki są zabezpieczone przed korozją to wszelkie nagrzewanie odpada. Zapomniałem. BMW stosuje plastikowe zbiorniki, a jeżdżę nimi już parę lat więc i zabyło mi się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 BMW stosuje plastikowe zbiorniki a nie przypadkiem aluiminiowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekS Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 a nie przypadkiem aluiminiowe????Nie, współczesne modele to plastik. Przynajmniej jeśli chodzi o szosówki, gwarancji nie nie daję co do GS'ów - o to zapytajcie na naszym forum u Wojtka Olejnika. Mój napewno ma plastikowy bak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 całkiem możliwe, pytałem bo kumple w k 1100 rs ma aluminiowy. iem że nowy gs ma plastikowy bo na tegorocznym Rajdzie Katyńskim jechał z nami taki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 13 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 no i bak naprawiony :) znajomy blachaż w swarzędzu mi to zrobił metodą dospawywania małego elementu i wyciągania "za niego" do góry i tak wszystkie nawet malutkie wgniecenia. w tym najgoryszm miejscu dospawywał 4 druty. teraz tylko bak zaszpachlować zagruntować polakierować i w droge !! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Co nóżka już lepiej to sie do roboty wzieliśmy?? :) I co w jaki sposob gość to spawał bo ciekawy jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 13 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Nóżka coraz lepiej :) ;) co prawda avatar ciągle aktualny ale mam nadzieję ze już nie długo (to w końcu już prawie 5 miesięcy ;) ) za motocykl się wziąłem bo co tak stał będzie biedny :P co do techniki to tak jak mówię bak został oczyszczony zalany wodą a potem gość w miejscu wgniecenia dospawywał jakiś pręcik za który mógł chwycić i wyciągał wgniecenie w górę. i tak parę razy dospawywał/wyciągał/obcinał i dospawywał tam gdzie dalej wgniecenie było widoczne... Teraz bak wygląda średnio estetycznie ale ma kształt zbliżony do oryginału ;) troszkę szpachlu i w Polskę :( :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Nie bede zakladal socjalnie nowego tematu a w tym nie znalazlem odpowiedzi, tzn po czesci tak. Otoz mam mocno wgnieciony bak. Nie moge znalezc uzywanego w takim malowaniu i chcialbym sam niskim kosztem naprawic swoj. Juz wczesniej bylo tak wgniecenie od kolana bo moto bylo po szlifie ale jak to poprawilem podczas gleby. Motocykl upadl na prawa stropne ale jakos uderzylem kolanem w ten bak i tak to wyglada: http://img361.imageshack.us/my.php?image=s6000230hi6.jpg Cynowanie bedzie drogie, spawarki nie mam zeby gwozdziowac. Jedyne co moge zrobic to sprobowac to wypchnac co jest mozliwe ale i tak pozostanie spore wgniecenie. Pytanie czy da sie to zaszpachlowac?? Szpachli wejdzie spoooroCzy tez moze uzyc mieszanki do spawania na zimno obrabialnej mechnicznie lub recznie??. Skoro mozna tym "spawac" to moze przy odpoweidni przygotowanej powierzchni chyci sie baku?? Moze pojawic sie problem z wygladeniem baku ale moglbym zniwelowac wgniecenie a reszte uzupelnic szpachla zeby uzyskac wlasciwy profil. Bylby to produkt firmy holts Edytowane 8 Grudnia 2006 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) To jak? Co myslicie o tym wgniecieniu i pomyslach na jego naprawe?? Coz widze ze nikt nie mial stycnosci z takim problemem. Sprobuje to jakos sam to zrobic a jak nie to kupi jakis bak i przemaluje. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) no i bak naprawiony smile.gif znajomy blachaż w swarzędzu mi to zrobił metodą dospawywania małego elementu i wyciągania "za niego" do góry i tak wszystkie nawet malutkie wgniecenia. w tym najgoryszm miejscu dospawywał 4 druty. teraz tylko bak zaszpachlować zagruntować polakierować i w droge !! smile.gif Podaj koszt takiej usługi. Szykuje mi się chyba coś podobnego :buttrock: Wiesz ile ma kosztować doprowadzenie tego baku do stanu "salonowego"? Pozdrawiam Edytowane 10 Grudnia 2006 przez dark_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi