trajka66 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Przesyłam fotke mojego wydechu : http://bikepics.com/pictures/917359/ I jeszcze taki mały tuning tyłu sprzęta : http://bikepics.com/pictures/917351/ pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Witam za rok chciałbym kupić moje pierwsze "duże" moto. Rozglądam sie już, bo nie mogę się doczekać. I właśnie myślę nad FZR-ką 600, bardzo mi się podoba model z dwoma przednimi okrągłymi lampami. I teraz moje 2 pytania:1 Czy przy wzroście 190 cm nie będę na niej głupio wyglądał (nie jest niska ???)2 Czy na pierwszy motocykl nie za dużo mocy (ok. 100 km) choć jestem rozsądny, mam wyobraźnie. Jakby mógł ktoś odpowiedzieć, z góry dziękuję :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Czesc 1.Ja mam 180 i smiga mi sie na niej bardzo wygodnie wiec mysle ze bez problemów sie pomiescisz. 2.Rozglądnij sie za jakimis 500, bo na pierwsze moto to jest zdecydowanie za duzo. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Masz rację, też mi się wydaję, że na pierwszy motocykl to za dużo. Ostatnio jechałem Suzuki GS 500 i byłem pod wrażeniem. Ale jakby co to bym kupił Kawasaki GPZ 500, rok pojeżdżę nabiorę wprawy i wtedy FZR-kę napewno :) Mam pytanie do "m16" czy FZR-ka to twój pierwszy duży motocykl???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) A jak jest z awaryjnoscia FZR do '94. Jak wypada na tle CBR?Na co zwrocic uwage podczas ogledzin? Edytowane 10 Lipca 2007 przez Marecek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Masz może coś tu znajdziesz : http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac.../fzr/fzr600.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Masz może coś tu znajdziesz : http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac.../fzr/fzr600.htm To jest zywcem przepisane z "Kupujemy używany motocykl" (czy jakos tak) - albo odwrotnie :( Prosilbym o uwagi uzytownikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Masz rację, też mi się wydaję, że na pierwszy motocykl to za dużo. Ostatnio jechałem Suzuki GS 500 i byłem pod wrażeniem. Ale jakby co to bym kupił Kawasaki GPZ 500, rok pojeżdżę nabiorę wprawy i wtedy FZR-kę napewno :) Mam pytanie do "m16" czy FZR-ka to twój pierwszy duży motocykl???? Bardzo dobrze myslisz. Marecek Z tego co słyszałem niektórym padła dwójka co dosc czesto zdarza sie w tym sprzecie, oczywiscie tylko w egzemplarzach latanych na kole czy uzytkowanych ekstremalnie. Jesli sprzet był uzytkowany spokojnie to nie powinno byc zadnych problemów ze skrzynią. Zdarza sie ze padają reglery napięcia (dla spokoju mozna zainstalować na nim wiatraczek od kompa), ale ja jak narazie nie mam z nim zadnych problemów Nie boj sie jak fzr bedzie piła olej bo to normalne, nie znam osoby której by chociaż troche nie wciągała. Mi i tak żre mało bo około 300 ml na 1000 km. W nagrzanym silniku nie powinno być słychać zadnych stuków, powinien chodzić rownomiernie i cichutko. Poza tym fzr jest bardzo fajnym motocyklem i nie ma jakis typowych wad konstrukcyjnych. Trzeba uwazac jedynie na ten olej i co jakis czas go kontrolować (ja na wszelki wypadek robie to po kazdych 500 km). pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Bardzo dobrze myslisz.Marecek Z tego co słyszałem niektórym padła dwójka co dosc czesto zdarza sie w tym sprzecie, oczywiscie tylko w egzemplarzach latanych na kole czy uzytkowanych ekstremalnie. Jesli sprzet był uzytkowany spokojnie to nie powinno byc zadnych problemów ze skrzynią. Zdarza sie ze padają reglery napięcia (dla spokoju mozna zainstalować na nim wiatraczek od kompa), ale ja jak narazie nie mam z nim zadnych problemów Nie boj sie jak fzr bedzie piła olej bo to normalne, nie znam osoby której by chociaż troche nie wciągała. Mi i tak żre mało bo około 300 ml na 1000 km. W nagrzanym silniku nie powinno być słychać zadnych stuków, powinien chodzić rownomiernie i cichutko. Poza tym fzr jest bardzo fajnym motocyklem i nie ma jakis typowych wad konstrukcyjnych. Trzeba uwazac jedynie na ten olej i co jakis czas go kontrolować (ja na wszelki wypadek robie to po kazdych 500 km). pozdro kurcze to może zrób sobie jak w dwusowie dozownik:) (żarcik) bo z tego co piszesz to jak to robisz co 500km... może coś jednak niejest wporządku ze tyle ci kopci?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronio Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 300ml na 1000km to naprawdę niewiele jak na FZR. Moja kopciła 1l na 1000km (i z 3 osób które znam, które jeździły FZR - 2 miały podobne zużycie oleju), a mimo to jeździła bez zarzutu i ani razu nie zawiodła mnie w trasie. Jedyny mankament taki, że co tankowanie musialem korygować stan oleju. Co do padającej dwójki - warto sprawdzić skrzynię przed kupnem, ja kupiłem świadomie z zepsutą skrzynią (właśnie padnięta 2ka) i koszty naprawy są baaaaardzo duże. Jeśli chodzi o awaryjność - FZRą przelatałem ponad 15tys km, oprócz naprawy skrzyni tuż po kupnie nie zawiodła mnie ani razu mimo iż był to dość mocno wyksploatowany egzemplarz. Trzeba jednak pamiętać o luzach zaworowych, bo regulacja co 24tys km (tyle chyba sugeruja w serwisowce) to zdecydowanie za rzadko. A odnośnie tego czy FZR na pierwszy motocykl do za dużo - wszystko zależy od podejścia, dla mnie było w sam raz a było to moje pierwsze moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam mi wskazówka od temperatury zaczeła skakać po wymianie regulatora napiecia-wstawiłem od suzuki;DNIe przeszkadza mi to w eksploatacji .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ale co ma wskazówka temperatury płynu chłodzącego silnik do regulatora napięcia :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Mam pytanie do "m16" czy FZR-ka to twój pierwszy duży motocykl???? Wczesniej mialem cz 350 a jeszcze wczesniej motorowery - ale sporo na takich sprzetach (znajomych) jezdzilem juz od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamnok Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 No i ja kupiłem niedawno FZR 600 z 1993r. Motorek sprawuje się bardzo dobrze. Tylko mam tu pytanie do zorientowanych w temacie. Mam rocznik w dowodzie i karcie pojazdu 1993. A mam czachę z dwiema okrągłymi lampami z przodu, z tego co wiem to montowane były one w rocznikach '89 i '90, potem od '91 była już ta pojedyńcza lampa. Niby nie wygląda aby była ona z innego modelu założona, bo cały motorek jest w oryginalnym malowaniu (biało-czerwony). Czy w 1993 montowali też takie czachy z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Możliwe, że Twoja Fzr jest w wersji USA , poznasz to po tym, że nie będziesz miał włącznika świateł, będą włączone ''na stałe'' (tego z prawej strony kierownicy, będzie tylko zaślepka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi