wieczny student Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Witajcie!Noszę się z zamiarem kupienia butów enduro. W materii tej jestem zielony i liczę na Waszą pomoc. Nakreślę sytuację: Jeżdżę Afryką. Na razie zaglądam w teren, w przyszłym sezonie planuję kupić już sprzęt, który będzie głównie w teren. Przygotowania do mocniejszego terenu zaczynam od stroju.Szukam butów, które mają zgięcie w kostce, żeby można było w nich chodzić i uprawiać turystykę, pojeździć po mieście i gdzies kawałek dojść (oczywiście rozumiem, że sam fakt , iż są to buty enduro, będzie oznaczał lekki dyskomfort przy chodzeniu) chroniące nogę przed masą AT. Cena do 1000pln. Polecono mi buty Oxtar TCX PRO. Jakie jeszcze pozycje na rynku sa warte uwagi w tym przedziale cenowym? Czy buty takie są wodoszczelne (tu pytam głównie o jazdę 200-300km w deszczu, a nie wyławianie motocykla z rzeczki :icon_mrgreen: ).Wiem, pytania na pewno kiedyś zadane, jednakże prawdopodobnie teraz mamy okres niższych cen, więc w cenie do 1kpln można będzie znaleźć coś więcej, niż w sezonie. Z góry dziękuję za odpowiedzi. PS: przyjmę również opinię typu: "na co ci takie drogie buty? W tym śmigają profesjonaliści. Dupy chcesz na buty wyrywać? Kup xxxx za tyle a tyle mniej kasy i wystarczą CI w zupełności", oczywiście poparte jakimiś głębszymi argumentami :lalag:.Cheers... PS2: Dokładniejsze pytanie jako bonus: lepsze wspomniane Oxtary czy Alpinki Tech 8? Edytowane 21 Listopada 2007 przez wieczny student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Tech 8 to legendarne buty ale za 1000zł ich nie dostaniesz. 1200zł to sądze minimum w PL chyba że sciągane z USA.Kupuj najlepsze jakościowo rzeczy na jakie Cie stać - zdecydowanie wzrasta komfort jazdy, nie warto szczędzać i kupować kaloszy z lidla.Jeżeli chodzi o buty z zawiasem to nie ma zbyt dużego wyboru - Sidi Crossfire SRT, Alpiny 8-10, Oxtary.Na twoim miejscu zdecydowałbym sie na Sidi Crossfire - najlepszy but dostępny na rynku. Z ceną jest różnie ale można dopaść za 1100-1200zł. Edytowane 21 Listopada 2007 przez Kaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Oczywiście sprowadzane z USA :crossy: . Nie dam się okradać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Nie bierz OXTARów.Koledzy mają i naprawdę szybko się niszczą jak za tą kase...z elementów wizualnych to impregnat(biała farbka)złazi.A druga sprawa to kwestia techniczna.Jest strasznie lipna podeszwa.Kolega ma buty niecałe 2 sezony(a naprawdę rzadko jeździł) i mu się podeszwa rozwarstwiła(wczoraj zobaczył także na świeżo piszę).A poza tym to podeszwa bardzo szybko się wyciera(miejsca podnóżków).Co do zalet to podobno są bardzo komfortowe i świetnie układają sie do stopy(skarpeta).Jakby nie trwałość to buty naprawdę kozackie MOWA O TCX PRO 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Tech 8 to legendarne buty ale za 1000zł ich nie dostaniesz. 1200zł to sądze minimum w PL chyba że sciągane z USA.Kupuj najlepsze jakościowo rzeczy na jakie Cie stać - zdecydowanie wzrasta komfort jazdy, nie warto szczędzać i kupować kaloszy z lidla.Jeżeli chodzi o buty z zawiasem to nie ma zbyt dużego wyboru - Sidi Crossfire SRT, Alpiny 8-10, Oxtary.Na twoim miejscu zdecydowałbym sie na Sidi Crossfire - najlepszy but dostępny na rynku. Z ceną jest różnie ale można dopaść za 1100-1200zł. Tech 8 nie mają zawiasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Ktoś jeszcze poświadczy o takich rewelacjach na temat Oxtarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CRASH Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Oczywiście sprowadzane z USA :clap: . Nie dam się okradać.Tu kupisz tech 8 za 1000zł http://www.4bikes.pl/product_info.php?products_id=40 , fajne kamasze ale do chodzenia to się kompletnie nie nadają i tak jak napisał piasektt nie są na zawiasie Edytowane 21 Listopada 2007 przez CRASH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam. To ja tez sie spytam jak mozna :biggrin: Ktore sa lepsze Alpiny tech 3 czy 4 ? Na stronce podanej powyzej sa mniej wiecej w podobnej cenie. Albo co za cene okolo 700 zl mozna dostac nadajacego sie do jazdy ? ;) Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Napewno? Dałbym sobie głowe uciąć że tech 8 są na zawiase ale nie miałem ich na nogach wiec sie nie kłóce. Sory za wprowadzenie w błąd, chociaż mam wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 zdjecie nie klamie lol Z zawiasem dostaniesz tez Formy nie pamietam modelu ale chyba najwyzszy, duzo wygodniejsze od Oxtarow, nie latalem w nich ale chodzilem po sklepie no i oczywiscie maja skarpete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CRASH Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Napewno? Dałbym sobie głowe uciąć że tech 8 są na zawiase ale nie miałem ich na nogach wiec sie nie kłóce. Sory za wprowadzenie w błąd, chociaż mam wątpliwości.No to Kaze stracił byś głowę :biggrin: wiem co mówię bo mam te buciki, a za 700zł masz spory wybór jak choćby tech6(690zł inter cars) czy thor Quadrand(630zł alegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 A mam pytanie gdzie w inter cars sa tech 6 za 690 zl ? Bo ja znalazlem jedynie za 899 ? Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CRASH Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) A mam pytanie gdzie w inter cars sa tech 6 za 690 zl ? Bo ja znalazlem jedynie za 899 ? Pzdrtak masz racje , tech6 - 899 a tech 4-599, ciekawa cena http://moto.allegro.pl/item273605077_alpin...buty_cross.html może komuś przypasują Edytowane 22 Listopada 2007 przez CRASH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Łukasz Kurowski zachwala te buty (Oxtary). Fakt, podeszwa należy do tych miękkich, ale ja w zawodach na razie startować nie będę. A miękka guma jest wygodniejsza do chodzenia. Edytowane 22 Listopada 2007 przez wieczny student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Napewno? Dałbym sobie głowe uciąć że tech 8 są na zawiase ale nie miałem ich na nogach wiec sie nie kłóce. Sory za wprowadzenie w błąd, chociaż mam wątpliwości. Ziomuś napewno! mam te laczki (oczywiście: white żeby pod knajpą był lans ! :lalag: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi