Greedo Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Moglbys np stwierdzic Panie Damianie, ze w wyniku szoku powypadkowego załamało sie twoje zycie seksualne bo zaczął ci stawac do srodka. A z tego tytułu moglbys wywalczyc wspaniałe odszkodowanie :D Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 A ty hrabia, jestes strasznym leszczem i to w dodatku łatwym do odstrzału i wydojenia. Musisz jezdzic bo co? Taki z ciebie zapalony motorowiec? Ja jak nie mialem prawa jazdy to MZ do garazu i kupilem Komara zeby mnie nie kusiło. Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konopek Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 MOC napisałDla mnie glupota i potepiam stanowczo takie podchjodzenie do sprawy Nie masz prawa to nie jezdzisz - koniec kropka Szanuje Twoje poglądy. Dla mnie to nie jest głupota i nie potępiam.Co by to bylo gdyby bez pozwolenia mozna bylo robic wszystkoCoś czego nie jesteś w stanie sobie wyobrazić :-D I tak dla przykladu zapytam sie was, moj kolega ma bron i strzela sobie tyle ze nie ma [pozwolenia jak myslicie i oceniacie jego postepowanie ?? Strzelectwo to wspaniały sport i rozrywka. Nie ma co tu oceniać. Mam wrażenie że Ty reprezentujesz ludzi którzy, z jakiś dziwnych powodów, uważają "papier" za podstawę oceny kwalifikacji, umiejętności, odpowiedzialności etc. Dziwak z Ciebie. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Mam wrażenie że Ty reprezentujesz ludzi którzy' date=' z jakiś dziwnych powodów, uważają "papier" za podstawę oceny kwalifikacji, umiejętności, odpowiedzialności etc. Dziwak z Ciebie. 8)[/quote'] Skoro jazda bez prawka jest nie dozwolona i w razie wypadku wine ponosi jadący bez uprawnien po co robic sobie problemy? Egzamin na Prawo jazdy nie sprawdza rzeczywistych umiejetnosci, to prawda, ale skoro ułatwia zycie to czemu ryzykowac? Nie widze sensu w Twoim rozumowaniu Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 w razie wypadku wine ponosi jadący bez uprawnien Bzdura. Wina nie ma żadnego związku z uprawnieniami. Osobiście uważam jazdę bez papieru za głupotę co nie zmienia faktu że wiele osób tak jeździ. Jeżeli mają pełną świadomość jakie mogą ponieść konsekwencje w razie strzała to gratuluję im mocnych nerwów "W wyniku szoku powypadkowego u pacjenta stwierdzono brak porannych wzwodów. Siostra oddziałowa i reszta żeńskiego personelu medycznego rządają odszkodowania" Parę cytatów z akt które czytałęm:" w wyniku wypadku połamałam wszystkie paznokcie o kierownicę, w dodatku świeżo pomalowane""w wyniku uderzenia o spód samochodu poczułem jak zdrętwiała mi górna warga"No i roszczenie stulecia: w wyniku śmierci żony w wypadku, pszkodowany mąż domagał się pokrycia kosztów wizyt w burdelu. Sprawa o ile wiem nadal jest w sądzie. SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 dziwie sie wowczas rodzicom' date=' ze na takie cos pozwalaja :roll: :mrgreen:[/quote'] wlasnie o to chodzi ze z reguly nie pozwalaja...a jesli pozwalaja to swiadczy tylko o nich.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 w razie wypadku wine ponosi jadący bez uprawnien Bzdura. Wina nie ma żadnego związku z uprawnieniami. Osobiście uważam jazdę bez papieru za głupotę co nie zmienia faktu że wiele osób tak jeździ. Jeżeli mają pełną świadomość jakie mogą ponieść konsekwencje w razie strzała to gratuluję im mocnych nerwów no wlasnie nie bardzo - 100% winy ponosi jadacy bez uprawnien - i nie ma znaczenia kto jest sprawca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Streetstorm skąd Ty czerpiesz takie wieści?W razie wypadku rozpatrywana jest kwestia winy a osobno kwestia ukarania za brak uprawnień. Może być oczywiście tak że wskutek braku uprawnień i umiejętności kierujący podjął błędne manewry i przyczynił się lub spowodował wypadek ale normalnie te kwestie nie wiążą się ze sobą to znaczy BRAK UPRAWNIEŃ NIE STANOWI O WINIE ZA SPOWODOWANIE WYPADKU SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 tak mozemy dlugo - ja swoje ty swoje... jakos moich 2 znajomych majac wypadek nie ze swojej winy (stwierdzone przez policje) jadac bez prawa jazdy na moto - nie dostalo ani grosza z oc sprawcy i naprawa aut sprawcow poszla z oc moto... a obie sprawy byly w sadzie i nic... dupa tak ze nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konopek Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Greedo napisał Nie widze sensu w Twoim rozumowaniu Za to ja widzę sens w Twoim.Pozdrawiam. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierzak Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Konsekwencje wypadku ponosi ten, który nie ma prawa jazdy ( info z rzetelnego źródła :D ) Nie wiem czemu tak jest ale tak jest. Nawet jeśli to nie była jego wina. A wracając do tematu, nigdy bym się nie odważyła wyjechać na ulice bez prawka.Jazde bez uprawnień uważam za nieodpowiedzialną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Konsekwencje wypadku ponosi ten' date=' który nie ma prawa jazdy ( info z rzetelnego źródła )[/quote']Przepisik i paragrafik poproszę. Może być z KD lub KK jak chcecie SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 No i roszczenie stulecia: w wyniku śmierci żony w wypadku' date=' pszkodowany mąż domagał się pokrycia kosztów wizyt w burdelu. Sprawa o ile wiem nadal jest w sądzie.[/quote']Darek - spadłem z krzesła :-D :-D :-D A swoją drogą ta pałka "broda" mógłby poddać się egzaminowi sprawdzającemu :twisted: w końcu spokojnie będzie przejeżdżał przez Czechy - w zeszłym tygodniu na granicy mi sprawdzili prawko a jemu nie - farciarz na maxa 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 A swoją drogą ta pałka "broda" mógłby poddać się egzaminowi sprawdzającemu w końcu spokojnie będzie przejeżdżał przez Czechy - w zeszłym tygodniu na granicy mi sprawdzili prawko a jemu nie - farciarz na maxa On już ma takie szczere oblicze że mu się zawsze upierd...i SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Konsekwencje wypadku ponosi ten' date=' który nie ma prawa jazdy ( info z rzetelnego źródła )[/quote']Przepisik i paragrafik poproszę. Może być z KD lub KK jak chcecie Ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych Art. 43. Zakładowi ubezpieczeń przysługuje prawo dochodzenia od kierującego pojazdem mechanicznym zwrotu wypłaconego z tytułu ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych odszkodowania, jeżeli kierujący: 1) wyrządził szkodę umyślnie lub w stanie po użyciu alkoholu albo pod wpływem środków odurzających, substancji psychotropowych lub środków zastępczych w rozumieniu przepisów o przeciwdziałaniu narkomanii; 2) wszedł w posiadanie pojazdu wskutek popełnienia przestępstwa; 3) nie posiadał wymaganych uprawnień do kierowania pojazdem mechanicznym, z wyjątkiem przypadków, gdy chodziło o ratowanie życia ludzkiego lub mienia albo o pościg za osobą podjęty bezpośrednio po popełnieniu przez nią przestępstwa; 4) zbiegł z miejsca zdarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi