mati1411 Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 A czytac w szkole uczyli ? no to oco chodzi?? dobre 400?? dobre. za 2500 + rejstracja. zamiast sie czepiać sam byś coś znalazł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 A wiesz, ile kosztuje zarejestrowanie w PL takiego moto? :mrgreen: Ja wyraziłem już swoje zdanie. Nie zamierzam teraz szperać po ogłoszeniach szukając konkretnych ofert, bo szczerze mówiąc, ch** mnie to obchodzi ;) Jak ktoś chce to sam sobie znajdzie... ja swój motocykl mam i za żadnymi innymi sie nie rozglądam póki co :flesje: A swoje powyższe wypowiedzi oparłem na własnych doświadczeniach związanych z kupowaniem motocykli i ujeżdżaniem konkretnych maszyn.Tylko dwie uwagi jeszcze dorzucę: po pierwsze - na allegro świat się nie kończy; po drugie - podana cena jest w wiekszości ceną wyjściową i podlega negocjacji... jak ktoś potrafi to z niej zjedzie nawet całkiem sporo :mrgreen: Aha, no i tak jeszcze przy okazji, odnośnie podanego wcześniej linka - mając taką kasę z góry odpuściłbym sobie motocykle niezarejestrowane w kraju - po co połowę wydawać na papierki? W PL tez można trafić zadbane moto... może ciężko, ale da się :mrgreen: pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 zamiast sie czepiać sam byś coś znalazł Nie zamierzam teraz szperać po ogłoszeniach szukając konkretnych ofert, bo szczerze mówiąc, ch** mnie to obchodzi Jak ktoś chce to sam sobie znajdzieDokladnie :mrgreen: no to oco chodzi?? dobre 400?? Przeczytaj caly watek to zrozumiesz :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 ukasz napisał:Nie zamierzam teraz szperać po ogłoszeniach szukając konkretnych ofert, bo szczerze mówiąc, ch** mnie to obchodzi Jak ktoś chce to sam sobie znajdzie Dokladnie przecież ja to podałem dla czystego przykładu starej japoni w niezłym stanie za nie duże pieniądze... i tylko o to mi chodziło. przecież nie chce nikomu konkretnie tego egzemplarza wciskać... to dla ciebie takie nie pojęte? przykro mi że można kupić starą japonie w dobrej cenie. a demoludy to przeżytki. a w wątku ludzie szukają motocykla od 250 do 500 więc nadal nie wiem co ci w tej 400 nie pasuje. mniejsza z tym ja swój punkt widzenia przedstawiłem już wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 16 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Odkryłem nowe źródło motorków: ogłoszenia na tym forum ;-) I przypomniałem sobie, że jest coś takiego jak kredyt ;> Oraz znajomi, którzy się znają na motorach. Może nie będzie źle. Boski Wiatr raczej poza moim zasięgiem (aaaaw, on ma ABS!) ale może jednak uda się GS500 albo którąś z yamah XJ.Muszę się zorientować w cennikach napraw japończyków. Miałem wątpliwą przyjemność posiadać Skodę Favorit i wiem z autopsji, że demoludy mogą nie wychodzić wcale tak ekonomicznie ;-) Zadbane mogą tanio kosztować, ale popsute - słabo... 17l/100km - brudny, rozregulowany gaźnik. Shimmy na kierownicy wyrywające ją z rąk przy 90km/h (na prostej!). Półsprawne hamulce. Brak ciśnienia w dwóch garach. Koszmar. 2000tys jak nic do władowania :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 przecież ja to podałem dla czystego przykładu starej japoni w niezłym stanie za nie duże pieniądze... i tylko o to mi chodziło. przecież nie chce nikomu konkretnie tego egzemplarza wciskać... to dla ciebie takie nie pojęte? przykro mi że można kupić starą japonie w dobrej cenie. a demoludy to przeżytki. a w wątku ludzie szukają motocykla od 250 do 500 więc nadal nie wiem co ci w tej 400 nie pasuje. mniejsza z tym ja swój punkt widzenia przedstawiłem już wcześniej.Ja pitole - czytania ze zrozumieniem sie widac nie uczylo.... ale niech bedzie - napisze tak' date=' ze jasniej sie nie da: podejrzewam że koledzy szukają czegoś od 600 w górę Kazalem Ci przeczytac caly watek bo gosc wyraznie pisze, ze szuka czegos na pierwsze moto o stosunkowo malej pojemnosci wiec napewno nie od 600 w gore. dobre 400?? Jakbys przeczytal caly topic to bys wiedzial' date=' ze wladnie bardzo dobre. zamiast sie czepiać sam byś coś znalazł Kazales mi szukac ogloszen a ja odparlem podobnie jak Ukasz, ze to nie moja sprawa - moge gosciowi doradzic co mysle ale nie bede mu ogloszen wyszukiwal. przecież ja to podałem dla czystego przykładu starej japoni w niezłym stanie za nie duże pieniądze... i tylko o to mi chodziło. przecież nie chce nikomu konkretnie tego egzemplarza wciskać...To zdanie to juz calkiem z kosmosu wziete 8O Zreszta patrz wyzej to moze zakapujesz. przykro mi że można kupić starą japonie w dobrej cenie.Ehhh.... a gdzie napisalem' date=' ze nie mozna ? a demoludy to przeżytkiTak samo jak i stara japonia... ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. a w wątku ludzie szukają motocykla od 250 do 500 Przed chwila twierdziles' date=' ze powyzej 600 8O więc nadal nie wiem co ci w tej 400 nie pasuje. A gdzie ja ku*wa napisalem, ze mi cos nie pasuje ? Rozumienie slowa pisanego mnie przeraza 8O Odkryłem nowe źródło motorków: ogłoszenia na tym forum ;-)Wlasnie ostatnio jakis koles chcial sprzedac GSXa 250 za naprawde mala kase - poszukaj ;) I przypomniałem sobie' date=' że jest coś takiego jak kredyt [/quote'] No to sluchaj - jak mialbys 2500 na moto i wzial te 1500 kredytu to juz tez bym sie w demoludy nie bawil tylko kupil juz zajebista japonie. Zadbane mogą tanio kosztować' date=' ale popsute - słabo... [/quote']Niestety ta zasada obowiazuje przy wszystkich moto :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 17 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 zamiast sie czepiać sam byś coś znalazł Kazales mi szukac ogloszen a ja odparlem podobnie jak Ukasz' date=' ze to nie moja sprawa - moge gosciowi doradzic co mysle ale nie bede mu ogloszen wyszukiwal.[/quote']Panowie, spokojne ;-) Jestem wdzięczny za przykładowe linki i fajnie jest zobaczyć przykłady ale zdecydowanie nie jestem upośledzony jeśli chodzi i wyszukiwarki ;) I przypomniałem sobie' date=' że jest coś takiego jak kredyt [/quote']No to sluchaj - jak mialbys 2500 na moto i wzial te 1500 kredytu to juz tez bym sie w demoludy nie bawil tylko kupil juz zajebista japonie.Mój problem polega na tym, że moto nie jest moim jedynym wydatkiem w życiu ;) Dużo kasy wychodzi (dużo więcej niż samochód) i nie wiem czy to mądrze tak wydać np. 10tys na pasję której nie mam nawet z kim dzielić (moja dziewczyna jest anty). Min. dlatego pytałem czy za 5tys się da - bo to jest kwotą którą mógłbym przeznaczyć... Z kredytem na moto byłby też pewnie problem, ze względu na tabele ryzyka w bankach. Mogliby też chcieć chorych prowizji. Poza tym, czy japońskie moto w cenie 4tys zł pozwoli mi przejechać trasę Wawa-Gdańsk-Wawa bez stresu o to że się zepsuje na środku pola? Bo jak już nie MZ-ta (którą na pewno bym w taką trasę nie ruszył), to niech już to będzie coś z sensem... Ile trzeba przeznaczyć na motor, który na bank przejedzie tą trasę? (Nie, nie w jeden dzień i nie 200km/h!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Stary - taka trasa to nie trasa. Traske Tarnow - Gdansk ostatnio pyknal sobie znajomy z dziewczyna wlasnie na MZ. Posiedzieli tam tydzien i wrocili tez na MZ. Podejrzewam, ze Wawa-Gdansk-Wawa bys nawet na wuesce objechal bez wiekszych problemow (pomijam czas jazdy :mrgreen: ) czy japońskie moto w cenie 4tys zł Za ta kase to juz inna rozmowa. Jak sie dobrze zakrecisz to za niewiele wiecej masz szanse wyrwac wspomnianego GSa ;) PS: A wspomniana przezemnie MZ jest wlasnie do sprzedania (koles bedac w Gdansku kupil VT 500 :mrgreen: ) :mrgreen: [ Dopisane: 17-09-2005' date=' 10:37[/i'] ]Z kredytem na moto byłby też pewnie problem' date=' ze względu na tabele ryzyka w bankach. Mogliby też chcieć chorych prowizji[/quote']Nie musisz brac na moto. Taki kredycik powiedzmy 2000 zl to wezmiesz w kazdym banku od reki i to niskooprocentowany :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 17 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Stary - taka trasa to nie trasa. Traske Tarnow - Gdansk ostatnio pyknal sobie znajomy z dziewczyna wlasnie na MZ. Posiedzieli tam tydzien i wrocili tez na MZ. Podejrzewam' date=' ze Wawa-Gdansk-Wawa bys nawet na wuesce objechal bez wiekszych problemow (pomijam czas jazdy :mrgreen: )[/quote']Ale to by było pierwsze moto moje. Nawet bym nie umiał rozpoznać objawów wstępu do awarii. Po prostu nagle by mi stanął (albo się przewrócił). (BEZ skojarzeń, oki? :P) czy japońskie moto w cenie 4tys zł Za ta kase to juz inna rozmowa. Jak sie dobrze zakrecisz to za niewiele wiecej masz szanse wyrwac wspomnianego GSa :)Juppi! Rocznik 1990 chodzi w tej cenie. Do tego pełen wybór Suzuki GN 125, 250... A zimą może cena spadnie i będzie rocznik 92? Ale dobra, schodzimy z tematu bo miało być 2500 na moto a wychodzi 5000 na moto :> Dziękuję Wam za rady - wygląda na to, że jednak opcja "dozbieraj" ma spory sens. Za 4000tys dostanę motorek o którym marzę i w dodatku przy dobrych wiatrach i znajomościach nadający się do wypadu poza Warszawę ;) PS: na pewno nie kupię teraz. Dobrze wiedzieć co chodzi, ale za mało jeszcze wiem żeby kupić motor (no i nadal nie mam kasy ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Za 4000tys dostanę motorek o którym marzę i w dodatku przy dobrych wiatrach i znajomościach nadający się do wypadu poza Warszawę :flesje: I o tym od poczatku mowie :crossy:Poprostu z kasa 2500 jest za duze prawdopodobienstwo wpakowania sie na mine i nie mozliwosc zrobienia jej z powodu braku kasy - ale przy 4 - 5 tys. to juz kupujesz naprawde sliczna japonie ;)Dobrze wiedzieć co chodzi' date=' ale za mało jeszcze wiem żeby kupić motor[/quote']Czytaj stare posty na forum - kiedys pisalo sie tu naprawde z sensem :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 I o tym od poczatku mowie ;)Poprostu z kasa 2500 jest za duze prawdopodobienstwo wpakowania sie na mine i nie mozliwosc zrobienia jej z powodu braku kasy - ale przy 4 - 5 tys. to juz kupujesz naprawde sliczna japonie :)Czytaj stare posty na forum - kiedys pisalo sie tu naprawde z sensem :)No dobra, uzbierałem te 4-5tys na moto ;-) Na ubranko/osprzęt/kurs odrębny budżet."Dołóż 1000zł" odpada - wolałbym już dozbierać i brać coś za 10tys. Nadmienie, że starą japonią interesuję się, bo to są _ładne_ motocykle, w przeciwieństwie do nowszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ja też mam ok. 5 tys na motor. Co sądzicie o Hondzie CB 400 lub CB 450 ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Za 4-5000 to kupilbym to co kupilem czyli xj 600. Mozna wyrwac tez xj 600 diversion ale z poczatku produkcji. Dalem za swoja 5000 ale do tego doszly regulacje i plyny. Motocykl jezdzi bardzo dobrze i nie zaluje wydanych pieniedzy bo moglem kupic mlodszego gs'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ja w XJ diversion '93 wraz z rejestracja, ubezpieczeniem, nowymi oponkami i przygotowaniem do sezonu zmieściełm sie w 5 tys.zł(z małym haczykiem), buty + kask + skóra kurtka i spodnie i wszystko nowe w 1000zł. Jak narazie wszytsko gra i jestem zadowolony na maxa. Jak się chce i się szuka to można znaleźc naprawdę dobre ceny:):biggrin::)pozdro.................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Tak się jeszcze raz zapytam, co sądzicie o Hondach CB 400, CB 450 [roczniki ok 1985] ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi