rg166 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Jako ze jestem mlodym , niedoswiadczonym kierowca jednosladu (czasem dwusladu:]) jakim jest motocykl prosze o rady- jakie przyzwyczajenia powinienem miec, aby mow w pelni bezpiecznie i pewnie kierowac pojazdem oraz czego nie powinienem sie uzyc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Sygnalizuj zamiar wykonania manewru, zachowuj się czytelnie dla innych użytkowników drogi, jedź pewnie, trzymaj tor jazdy, jesli musisz wypuścić pasazera, to zjezdżaj do zatoki albo pod garaż, cokolwiek, abys nie wysadzał na środku ulicy jak cierpy :) Na stacji ustawiaj się tak aby ktoś mógł skorzystać z dystrybutora za tobą. To tyle na pierwszy rzut co mnie najbardziej wkur**a u innych. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan_007 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 patrz na znaki i rozglądaj się dookoła :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Na stacji ustawiaj się tak aby ktoś mógł skorzystać z dystrybutora za tobą Czyli ze jak?? Bo nie bardzo rozumiem. Jak tankuje to stoje pod dystrybutorem, potem dreptam zaplacic, wracam do sprzeta i odjezdzam, jak moge stanac zeby ktos nie mogl skorzystac z dystrybutora za mna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 czemu mi się wydaje że tio wszystko są pierdoły... ja to wyszystko wiedziałem jak miałem 15, 16, 17 lat a zrozumiałem to jak mam 18 po powarznym wypadku. (może do lutego będe chodził YEACH) jak ktoś ma 15 lat (czy 17 czy 18) to itak będzie jeździł jak będzie chciał. no chyba że jest człowikiem z dużą wyobraźnią i samozaparciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Miszczu, nagminnym jest, że pały w autach ustawiają się pod dystrybutorem w taki sposób, że tył ich kolaski znajduję się prawie obok dystrybutora poprzedzającego (stoją jakby między dwoma pompami), w wyniku czego, gdy podjeżdżam, pistolet dystrybutora znajduje się na wysokości mojej deski rozdzielczej. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Przedewszystkim jadąc motocyklem musisz zakładać że każdy inny uzytkownik drogi chce Cie zabić, potrenuj też hamowanie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 No wlasnie, podstawa to zasada ograniczonego zaufania :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 patrz w lusterka tak często rzebyś wiedział co się dzieje za Tobą (i nie patrz się na obrotomierz zamiast na drogę :) tak jak ja :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 No wlasnie, podstawa to zasada ograniczonego zaufania :mrgreen:Raczej totalny brak zaufania. Innych użytkowników drogi trzeba traktować jak potencjalnych morderców czatujących na twoje życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aylie Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Myślę że najważniejsze jest jezdzenie z wyobraznia. Musisz byc zawsze pewny ze wiesz co robisz, zeby to nie moglo sie zle skonczyc dla Ciebie i dla innych, czyli bezpieczeństwo przede wszystkim! Staraj sie być uprzejmym, czasami miło jest przepuścic kogoś na pasach, choćby dla samego siebie :) Jeździj zgodnie z przepisami :P To chyba na tyle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Myślę że najważniejsze jest jezdzenie z wyobraznia. Musisz byc zawsze pewny ze wiesz co robisz, zeby to nie moglo sie zle skonczyc dla Ciebie i dla innych, czyli bezpieczeństwo przede wszystkim! Staraj sie być uprzejmym, czasami miło jest przepuścic kogoś na pasach, choćby dla samego siebie :) Jeździj zgodnie z przepisami :P To chyba na tyle :) ale z tą pewnością nie można też przesadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter900 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 patrz w lusterka tak często rzebyś wiedział co się dzieje za Tobą (i nie patrz się na obrotomierz zamiast na drogę :) tak jak ja :P ) zgadzam się, lookanie w loosterka to podstawa. Bardzo duża część młodych (starszych też, a w szczególności panie :) )w ogóle w nie nie patrzy, w ogóle nie interesuje ich co się dzieje za nimi, a przecież o wypadek w takiej sytuacji najłatwiej...Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 nie hamuj ostro przednim chamulcem w pochyleniu lub przy sliskiej nawierzchni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2005 NIGDY - ALE TO NIGDY NIE PRZEJEZDRZAJ NA ZOLTYM.Naprawde zapamietaj sobie ta zasade i stosuj sie do niej :) Pozatym zawsze pamietaj, ze hamowac i hamulce sie pisze przez samo "h" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi